Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jön az ördög és lezabálja a Gellért-hegy tetejét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Szilárd – amikor éppen nem a rezsit védi – iszonyú okosakat tud mondani. Nem is lenne ezzel nagyobb baj, ha nem a kormánypárt egyik magas beosztású tagjáról lenne szó, hanem az alsóröcsögei kocsma pultjánál hangzanának el ezek a mondatok az ötödik feles után.

De nem ott hangzanak el, hanem a közpénztévében, a parlamenti sajtószobában, az ülésteremben. Lehozza az MTI, ott virít a Fidesz hivatalos honlapján. És ez már elképesztően nagy gáz. Ide teszem, hogy érthető legyen. Aztán próbáljuk értelmezni, hogy tisztában legyünk azzal, ami körülöttünk történik.

„A Fidesz szerint egyértelmű, hogy Soros György a magyar emberek akarata és érdeke ellen lobbizik majd Brüsszelben, a kormány bevándorláspolitikája miatt akarja nyomás alá helyeztetni Magyarországot – mondta Németh Szilárd vasárnap az M1 aktuális csatornának.

Az Európai Bizottság egyik szóvivője pénteken jelentette be, hogy csütörtökön Jean-Claude Juncker, az EB elnöke Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte: Soros György minden bizonnyal azt szeretné megvitatni Jean-Claude Junckerrel, hogy miként lehet »félretenni« Magyarországot az útból, hogyan lehetne megnyitni a magyar határt az illegális bevándorlók előtt és hogyan rombolhatnák le a biztonságot jelentő jogi és műszaki határzárat, ami régóta Soros György »bögyében« van.

Németh Szilárd szerint az üzletember brüsszeli látogatásának az is célja, hogy több néppárti politikusnál is elérje a Fidesz Európai Néppártból (EPP) történő kizárását.

A Fidesz ugyanakkor arra számít, hogy az EPP ellenáll Soros György nyomásgyakorlásának és a Magyarország elleni »aljas és hazug dezinformációs kampányának«.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, ha Soros Brüsszelben lobbizik, akkor minden eddiginél nagyobb támadás éri majd Magyarországot.(MTI – fidesz.hu)

Tehát. Németh Szilárd nem csupán végtelenül okos és humánus, hanem másodállásban jósként is tevékenykedik, amennyiben lézerélesen belelát a jövőbe, valamint Soros György fejébe is, ráadásul ezt párhuzamosan műveli. Nem kenyerem nekem Soros Györgyöt védeni, egyrészt, mert nem szorul rám, másrészt pedig mert én sem vagyok elbűvölve a működésétől. De ez egészen egyszerűen elképesztő, amit a Kósa Lajostól Lázár Jánosig terjedő űr kiöklendezik magából.

Egy pillanatig sem hiszem el (még Németh Szilárdnak sem), hogy bármikor is Sorosról szólt volna ez a történet. Ez az üzenet az ellenzéki pártoknak, a civil szervezeteknek, de főleg a szavazóknak szól. A saját szavazóknak, hogy lám csak, jön az ördög és lezabálja a Gellért-hegy tetejét, tőle kizárólag csak a jelenlegi kormány tud megvédeni benneteket. Sorostól is, a nyomában tóduló migránsoktól is és az elnyomó Uniótól is.

Másrészt ez a beszéd – és ugyanezt már hallottuk más kormánypárti politikusoktól, de még fogjuk is hallani, naponta többször – arról is szól, hogy élesedik a helyzet, már-már háborúban állunk, márpedig szerelemben és háborúban mindent lehet. Az ellenzék, a kormány politikájával – már amennyiben annak nevezzük a szabadrablást – egyet nem értők, az ellenzékiek kezdjenek el aggódni, mert a kormány a nyakukra fog lépni. Természetesen szigorúan a hon védelmében, a haza üdvére és a keményen értetlen kisember állagmegóvása érdekében.

Tudom, hogy én vagyok a paranoiás, de valamiért az az érzésem, hogy a hazudozáson és fenyegetésen túl van még egy rétege ennek és az ehhez hasonló beszédeknek. Mégpedig az, hogy – bár Orbán tisztában van vele, hogy Magyarország lakossága kifejezetten Unió párti – ki akarják vinni az országot a közösségből. A saját szavazóik támogatását akarják ehhez megszerezni. Ezért hergelik, ezért uszítják a híveiket ilyen végtelenül primitív, átlátszó, mindezek ellenére bizonyos körökben nagyon is hatásos módon.

Miután az Uniónak is elege van Orbánék működéséből és – szemben az elmúlt hét évvel – ennek hangot is adnak, egyre növekszik a nyomás a kormányon és a kormányban. A választás egyre közelebb van és ők nem bukhatnak. Bármit, mindent meg fognak tenni azért, hogy meg tudják tartani a hatalmat. Ha ennek a kilépés lesz az ára, akkor meglépik azt is, már ha engedjük.

Rezeg a léc a pártcsaládon belül is, márpedig azt a presztizsveszteséget nem engedheti meg magának Orbán, hogy kirúgják őket onnan. Akkor már jobb jóelőre rákenni Sorosra, jobb migránsozni, háborúzni és megjósolni azt a támadást, amit a tulajdon kormányunk tervez. Ellenünk. Ne legyen igazam.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.