Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez az undorító köpönyegforgatás hogy fér bele még mindig?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van itt egy, az utóbbi felfokozott izgalomban telő-múló, külföldről finanszírozott álcivilek kormányzati köpködésétől hangos hetek kontextusában – különös tekintettel a civileket megbélyegző és megszívató törvényre – egy számomra teljesen érthetetlen tényállás. Amiről azért szeretnék pár szót szólni, mert nem értem, tehát magyarázatra szorul, és hátha valaki közelebb juttat a megfejtéshez.

Azt írta tegnap az immár Simicska Lajos által beárnyékolt Index (az illetékes minisztérium pedig nem cáfolta az értesülést), hogy egészen bizarr feladatot kaptak Szijjártóéktól az Európai Unió tagállamaiban működő magyar nagykövetségek: május 15-ig külföldi parnereket kell felkutatniuk a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) számára.

Vagyis, ha jól értem (nem, nem értem) a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből fizetett diplomatákat arra utasítja, hogy a fenti, magukat civilnek hazudó, egyébként a kormánnyal kismillió ponton összefonódó – mint kénytelenek voltak bevallani, a Fidesz pártalapítványa által több tízmillióval támogatott -, annak propagandáját visszaöklendező szervezetek külföldi/uniós nyomulását finanszírozza.

Miért? Azért, hogy ezek az állami pénzből megtámogatott nagyon civil hadtestek

  1. Európa különböző pontjain az Orbán-kormány melletti szimpátiatüntetéseket szervezzenek (például a félkézzel megállított Brüsszelben is);
  2. legyen egy bázisuk, ahonnan ínséges időkben külföldi tüntetőket tudnak importálni a fideszes/állami rendezvényekre, a NER falán megjelent hatalmas repedések betömése céljából.

Külön vicces ennek fényében, hogy a CÖF-ös Csizmadia László olyan 10 napja keményen kioktatta erkölcsiségből a mocskos, külföldről finanszírozott álcivileket és felsorolta, ők ezzel szemben mennyire törvényesen és morálisan működnek, és volt bőr az ő orcáján nehezményezni, hogy (az akkor még el nem fogadott) civilellenes törvény túlságosan enyhe, és szigorítani kellene rajta.

A kiváló, igazi civil szervezet elnöke kínos magyarázkodás-sorozatba kezdett (öröm végignézni az oldalukat), miután Szél Bernadett a törvény parlamenti vitájában meglobogtatta a CÖF, pontosabban az ahhoz tartozó CÖKA teljesen üres beszámolóját. Amely olyannyira törvényes volt, hogy nem derült ki belőle, a Fidesz 20-40 millió forinttal támogatta a senki által meg nem választott Csizmadia-Stefka-Lomnczi-Bayer-Bencsik-féléket. A magyarázat brilliáns, a Magyar Idők is megírta tegnap kínjában:

Amennyiben az adományozó fél nem teszi lehetővé, hogy személyét, jogi személyét nyilvánosságra hozza az adományozott, azt közzétenni nem lehet.

Vagyis a Fidesz megtiltotta ezeknek a hazafiaknak, hogy átlátható elszámolásukban feltüntessék, honnan dől a lé, és ezt tessék mindenkinek tudomásul venni. Ami pedig a külföldi nyomulást illeti, ők a nemzeti szuverenitás érdekében szerveződnek az Európai Unióban, ezt pedig már tavaly októberben közölték. Továbbá:

Nem tudunk olyan álláspontot elfogadni, hogy Soros György civil szolgái bármilyen célú külföldi támogatását megvédik, viszont az Európa jövőjéért tenni akaró polgárok kormányzattól igényelt technikai segítségét tilosnak és megvetendőnek bélyegzik.

Drága emberek! Én értem, hogy itt kollektíven hülyének néznek mindenkit, folytatólagosan és szűnni nem akaró hévvel. De mégis kínoz a kérdés, hogy ez a köpönyegforgató álszentség hogy fér bele? Hogy? Milyen alapon van képe ezután kiállni ezeknek a kilógó nyelvű propagandistáknak és Soros szolgáiról fröcsögni, miután évek óta letagadják, hogy mibű uszítják a magyarokat egymásnak és újabban a civilek ellen az egész társadalmat?

Kérdezem másképp: ha a CÖF-CÖKA nevű álcivil szervezeteket pénzzel kitömő politikai párt nem teszi lehetővé, hogy nyilvánosságra hozzák a kilétét, akkor a TASZ, Helsinki Bizottság, Transparency, stb. (amelyeknek minden támogatásuk nyilvános) megteheti ugyanezt az adományozóira hivatkozva?

Akkor ők is kibújhatnának az átláthatóság követelménye alól (nem, ők nem bújnak ki), ha az adományozójuk nem járul hozzá a nyilvánossághoz? Nem? És miért nem?

Mi különbség van innentől kezdve a sorosbérenc és a fideszbérenc között, leszámítva, hogy ez utóbbi – az előbbivel ellentétben – magyar adófizetői pénzből működik, de legalább titkolja is?

Egy civil szervezet attól szűnik meg civilnek lenni, hogy külföldről kapja a támogatást, nem attól, hogy a kormánypárt tömi ki pénzzel azért, hogy csaholjon, toborozzon, hálózatot építsen, propagandát toljon?

Milyen alapon kell függetlennek és civilnek nevezni tegnaptól a Fidesz által pénzelt csatlósokat?

Hogy van az, hogy azok üvöltözik rekedtre magukat az átláthatóság védelmében, akik élen járnak a titkosításban, a sunnyogásban és az utólagos magyarázkodásban?

Ha a magyar állampolgárnak joga van tudni, hogy Soros Patásördög György mennyi magánadománnyal dobja meg az általa finaszírozásra érdemesnek tartott civileket, azt miért nincs joga tudni, hogy mennyi közpénz felett diszponálnak az állampárt álciviljei?

Akkor most kijelenthetjük, hogy a CÖF-CÖKA valójában gyanús finanszírozási háttérrel rendelkező, a magyar politikába beavatkozó, senki által meg nem választott, valós társadalmi támogatottsággal nem rendelkező álcivil ügynökszervezet? Engem nem zavar, csak már megint sikerült azzal vádolni másokat, amit eme definíció szerint ők maguk követnek el.

Értelmezzem úgy továbbá, hogy az EU-ban nem magától értetődő, hogy bármikor, akármikor összegyűjthető egy kritikus tömeg Európa erős emberének védelmében? Hát nem úgy volt, hogy milliók imádják Orbánt a kontinensen mindenhol, komolyan a magyar külképviseleteket kell azzal megalázni, hogy házaljanak a támogatókért?

Ezek szerint akkor már a vidéki buszoztatás sem garancia semmire, ennyire megrendült a lelkesedés? Azért nem szerveznek, csak folyton fenyegetőznek a békemenettel is, mert mindenki tudja, hogy csúfos bukta lenne belőle?

Szerintem nincs több kérdésem. A végére megvilágosodtam. Innentől kezdve hivatalos és visszafordíthatatlan bizonyosság. A nyolcadik éve kormányzó állampárt által finanszírozott CÖF-CÖKA nem civil szervezet. A sehol fel nem tüntetett, sehol el nem számolt pártalapítványi támogatásokat sehol a világon nem hívják átláthatóságnak. A valódi civilek megbélyegzése és köpködése pedig nem mossa le erről az undorító CÖF-CÖKA nevű amorf képződményről, hogy önkritikátlan kormányseggnyalók szánalmas gyülekezete. Akik zabálják a köz pénzét és mindennek a tetejében titkolják is.

Nem tilos, csak megvetendő. Undorító és hányingerkeltő.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.