Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nyugodj meg, és szedjed szépen a Dedalont

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem majdnem kvittek vagyunk mi ketten, Lölö! Mármint nem abban a tekintetben vagyunk kvittek, hogy az órabérünk azonos lenne. Vagy hogy én is el tudom olvasni a Ti dolgoztok. Ők lopnak. című kifinomult üzenetet – egy olyan plakáton, amin Lölö rajta van, én nem -, meg ő is el tudja olvasni. Vagy hogy több tízmilliós Mercedes hátsó ülésére szoktunk behuppanni egyidejűleg, lehetőleg napi rendszerességgel. Nem erről van szó.

Hanem azt mondja ez a drága és jó, ártatlan, mimózalelkű disznószerelő, mellékállásban polgármester, Felcsút és gyakorlatilag egész Fejér megye hűbérura, hogy hányingere van neki. Nem állítom, hogy ismeretlen életérzés ez számomra, úgyhogy nézzük csak a tanulságos kórképet:

Azt mondja ez az egyre inkább közpénzbulémiásnak (terminus technicus by Bödőcs Tibor) kinéző nép fia, hogy ő nem vásárolt semmi. Azt a 106 hektárnyi kempinget (nudistakempingestől) se a Balaton körül, ami a Balatontourist nevű cég tulajdonában áll, és amit Mészáros önerőből tehetség tőzsdei cége, a Konzum Zrt. kebelezett be. Vállvetve a kismillió Mészáros-féle + Orbán-közeli cégben felbukkanó Jászai Gellért szintén őstehetséggel. Ez kábé a fél Balaton, oda se neki.

Lölö barátunk látványos amnéziában szenved. Vagy azt sem tudja, melyik világon van, vagy nem szóltak neki, hogy a tőzsdei cége maga adott ki közleményt erről bő egy héttel ezelőtt. Akkor ismételjük át a gyenge intellektusa kedvéért:  5200 kempinghely, 500 bungaló és egyebek mellett 200 mobilház mind-mind a felcsúti isten lábát fogdosó Mészáros tulajdonába került, aki erről nem tud. Vagy még nem tud. Vagy hazudik, mert hazudni jó.

Lendüljünk tovább! Mészáros doktor szerint a gazdaság helyzete kiváló, bár az is igaz, hogy a Puskás Akadémia jövőre nem feltétlenül játszik BL-meccset. Itt vannak viszont ezek a jobbikos plakátok, amelyek azt állítják, Lölö és Viktor lop. Ez egyszerűen nem igaz:

„Mi biztosan nem lopunk, inkább csak dolgozunk. (…) Ez egy hányinger”

– így summázta a sötétített ablakú limuzin hátsó üléséről az aktuális helyzet állását a polgármester úr, aki természetesen jogi lépéseket fog tenni a hányingere ellen. Nos, ez az az ember – csodálkozzunk rá újra -, aki okosabb, mint Zuckerberg, és implicit módon egész Magyarország, a külföldön rabszolgáskodó különítményekkel együtt.

Ez az ember időről időre előkerül (amikor nem elég fürge, vagy nem elég sértődött ahhoz, hogy lerázza magáról az újságírókat), és tartja szépen bele az arcunkba a tükröt. Hogy ez a ti drága szép hazátok, ahol Mészáros a góré. Az összefüggő mondatokban beszélni képtelen közbeszerzési atyaúristen. Akinek hányingere van.

Aki olyan ártatlan, mint a ma született bárány, olyan önérzetes, mint egy szende szűz, és olyan sötét, mint a téli éjszaka a magyar pusztán. Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni: ez az ember tényleg elhiszi, hogy a saját erejéből, a saját tehetségéből, a saját emberfeletti munkabírásának köszönhetően duplázta meg minden évben a vagyonát, mióta a 2010-es forradalom szétverte a fülkéket, vagy mit sem ért abból, ami körülötte történik, ezért pironkodik és vigyorog, mint akit csiklandoznak?

Milyen lehet úgy élni, hogy minden nap hozzádvágnak valamit, a nevedre kell venned valamit,  hogy a kastélyoktól, a földeken, építkezési tendereken, szállodákon, fél Balatonon, ásványvízpiacon át a mangalicatrágya szagú felcsúti utánpótlásnevelésig te mindenhez értesz? Nem tudom, lehetett volna erre a szerepre hitelesebb embert találni, mint ezt a végtelenül ostoba, következésképpen az elméretezett kabátban esetlenül csetlő-botló, hűséges cselédet, akivel elhitették, hogy ő az úr?

Kedves Lölö, meg kell mondanom tehát, hogy majdhogynem kvittek vagyunk. Nekem is hányingerem van, de nem azok a plakátok tehetnek róla. Az elmúlt hét évben prezentált eszelős, magyarázat nélkül maradt zsírosra gazdagodásodtól és az ezzel párhuzamosan előadott sértődött, önérzeteskedő, hanyag felcsúti eleganciádtól. A plakátokra rá se kell néznem és úgy is hányingerem van. Mondanám neked, hogy akinek ilyen kákabele van, amely ilyen nehezen viseli a megpróbáltatásokat, annak nem kellett volna strómannak állni. Azt kötve hiszem, hogy saját magadtól van hányingered, de a jogi lépéseket megfontolhatnád, az már másoknak is nagyon bejött. Igaz, ők is pontosan ugyanilyen plakátokra kerültek, mint te. Ne te legyél már az, aki meg vagy sértődve, akinek kellemetlen ez az egész!

Tudom, hogy sokan úgy gondolják, te nem is létezel, veled nem kell foglalkozni, nem te vagy a lényeg. Pedig de. Te is fontos vagy azzal a bárgyú, ostoba auráddal, ahogyan dobálod bele magad a luxusautóidba, ahogy eljátszod a semmiről nem tudó, semmilyen felelősséget nem vállaló, egyetlen kérdésre válaszolni képtelen, a munkáról igen sajátos elképzelésekkel bíró, semmihez nem értő cselédet, akit a jóisten mégiscsak úrnak teremtett.

Tudjuk, Lölö, nem lopsz te, csak egyszerűen képtelen vagy félreállni a közvagyon útjából, hát ragad rád, mint a mocsok. Azt mondták, ha engedelmesen végrehajtod, amit kérnek tőled, nem görbül a hajad szála sem, te pedig elhitted. Egy ideig vicces is volt ez, de már régen nem az. Mióta már te sem tudod, hogy aznap mit vettél, mit nyertél, már megint mit varrtak a nyakadba, hány tízmilliárdot felejtesz el éppen bevallani, mióta bármerre mész, már senki nem hiszi el neked, hogy a tehetséged röpített a csúcsra, hát igen… nekem is ilyen fejem lenne, mint neked.

De nyugodj meg, és szedjed szépen a Dedalont, mert ez sokkal rosszabb lesz. Lehet, hogy egy idő után a széntablettára is szükséged lesz. Nem csak nekem van hányingerem tőled, hanem mindazoknak, akiknek miattad jutott kevesebb, vagy nem jutott egyáltalán semmi. Mert neked kellett az a föld, mert neked kellett lehajolni azért a munkáért, amit olyanok végezhettek volna el, akik értenek is hozzá. Mert neked kell szállodát építeni a nyomorúság helyén. Mert az úgy jó, ha a Balatont is a nevedre íratjuk.

Ha ez megnyugtat, én elhiszem neked, hogy nem lopsz. Ezt valószínűleg tényleg nem lopásnak hívják, sokkal összetettebb és súlyosabb bűntetőjogi kategória lesz az. Csak ezt így megérti mindenki, azért ír ott lopást, tudod, Lölö? Hogy azok is megértsék, akik a 25 éves Suzukijukból nézik értetlenül, amint sértődötten, fintorogva, öklendezve belehuppansz az éppen kéznél lévő luxuslimuzinodba és hátat fordítasz az országnak. Amelynek a hátán milliárdossá zsírosodtál és amelynek szerinted például nincs köze ahhoz, hogy mennyit költesz mire és miért a közösből. Na, ez a hányinger. Addig jó neked, Lölö, ameddig csak hányinger.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.