Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert például egy csomó arab országban meg olyan törvények vannak, hogy levágják a tolvaj kezét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nap szinte még fel sem kelt, de Kósa Lajos már talpon van és tájékoztatja a közt teljes erőből.

 

  Budapest, 2017. április 19., szerda (MTI)

Fontos látni, hogy Magyarországon ki milyen álláspontot és milyen érdekből képvisel – mondta a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló javaslattal kapcsolatban.

Kósa Lajos kiemelte: vannak szervezetek, amelyek politikai felszólalásra buzdítanak. Kitért arra is, hogy Európában vannak olyan ngo-k, »magukat civilnek nevező szervezetek«, amelyek úgy működnek mint egy ügynökszervezet. Példaként hozta, hogy Olaszországban van olyan szervezet, amely »az embercsempészet malmára hajtja a vizet«. Az embercsempészet a magyar törvények szerint is bűncselekmény – tette hozzá.
Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a javaslat nyomán nem tiltják a szervezetek tevékenységét, ha az adott tevékenység nem bűncselekmény. Csak azt szeretnék, hogy ha külföldről politikai szándékkal akar valamit megvalósítani Magyarországon, arról tudjanak – szögezte le.
Kósa Lajos érdekesnek nevezte, hogy – mondta – azok a szervezetek, amelyek átláthatóságról, információszabadságról beszélnek, magukra ezeket az értékeket nem tartják olyan fontosnak.
A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy az uniós támogatások ügyében még vita van. Kósa Lajos megjegyezte, hogy az uniós forrásokra, a feltüntetésükre egyébként is komoly szabályok vonatkoznak, így hajlanak afelé, hogy ezekre az egységes szabályok vonatkozzanak.

Innen is forrón üdvözlöm Kósa Lajost! Bizonyára a brutálisan korai időpont szövődményeként beszélt össze-vissza, de mivel magam is utálok hajnalban kelni és olyankor hajlamos vagyok zöldségeket beszélni, megértem ezt a dolgot. Éppen ezért segítő jobbot nyújtok a politikusnak és igyekszem értelmet adni az általa elmondottaknak.

Attól, hogy egy szervezet politizál, még simán lehet civil. A kettő nem üti egymást. Civileknek is jogukban áll politizálni. Sőt, a politika lényegében civil tevékenység, inkább Kósa Lajos és társai lógnak ki a sorból, mert ezért fizetést kapnak.

Amennyiben egy civil szervezet külföldről is kap támogatást, akkor mi van? Azon kívül, hogy semmi. Ezek többnyire nemzetközi szervezetek és többnyire az adott országon belül a törvények betartását, a jogállamiság védelmét igyekeznek felügyelni. A magyar kormány szeretné átvenni a finanszírozást? Mert az egyrészt különös lenne, másrészt fellépne a belemar a kézbe, amely eteti – effektus, hiszen a kormány fizette szervezet bírálná a kormányt. Az nagyjából olyasmi, mint amikor Vida Ildikó átvizsgálta a NAV-ot és megállapította, hogy minden rendben.

Az nem igazán meggyőző érv, hogy Olaszországban van olyan szervezet, amely az embercsempészet malmára hajtja a vizet, ezt pedig a magyar törvények büntetik. Mert például egy csomó arab országban meg olyan törvények vannak, hogy levágják a tolvaj kezét, ettől még Farkas Flórián egészen jól van valahol.

Kósa Lajos téved abban (is), hogy azok a szervezetek, amelyek átláthatóságról, információszabadságról beszélnek, magukra ezeket az értékeket nem tartják olyan fontosnak. Ugyanis ezeknek a szervezeteknek egytől egyig nyilvános és jól átlátható a gazdálkodásuk. Egészen pontosan tudni lehet, kik és mely országokból finanszírozzák őket. Azt azonban nem lehet ilyen pontosan látni, hogy például miből vásárolgat ingatlanokat Orbán Viktor felesége, vagy hogy miből telik luxuséletmódra Rogán Antalnak.

Elmondom, én mit gondolok erről az egészről. Az Orbán-kormánynak elemi érdeke, hogy teljesen felszámolja azokat a jogvédő szervezeteket, amelyek még képesek kiperelni bizonyos – egyébként közérdekű – adatokat és ezzel kellemetlen helyzetbe tudják hozni a közpénzek elosztásából aktívan részt vállaló politikusokat és az ő rokonságukat. Ezt szeretné felszámolni a kormány.

Az igaz, hogy nem közvetlenül ezen szervezetek betiltásáról van szó (ilyet nem tud tenni még Orbán Viktor sem), hanem arról, hogy amelyik szervezet egy bizonyos összegnél több külföldi támogatásban részesül, annak külön regisztrálnia kell és valamilyen jelzést kell tennie a honlapján a neve mellé. Azt majd kifundálja Habony Árpád, akiről még annyit sem lehet tudni, mint mondjuk a TI támogatói köréről, ellenben hosszú évek óta a miniszterek elnöke körül sündörög, tanácsokkal látja el, de annyira vállalhatatlan, hogy egyetlen fizetési listán sem szerepel, Orbán pedig letagadja.

Ha már jelzés! Az Orbán-kormány is oda pecsételheti a neve mellé, hiszen évek óta egy amerikai meleg zsidó ember tanácsai alapján működik a kormánypropaganda. Igaz, hogy ez esetben nem külfölditől jön a pénz, hanem külföldihez megy, de a magyar emberek életét befolyásolja ez is.

Arról szól ez az egész történet, hogy a kormánynak kellemetlenek a jogvédő szervezetek, ezért le akar számolni velük. Megbélyegzéssel, hazugságokkal, lejáratással, a lakosság bizalmának erodálásával. Járulékos haszonként önkényesen bárkire rásüthetik majd ezt a stigmát, aki csak kínos kérdéseket merészel feszegetni. A többi mese habbal.

További szép napot kívánok Kósa Lajosnak és önmagunknak is.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.