Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendég: Az aljasság nem a tehetség szinonimája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Mikes Mirtill: Rövid e-mail a Bácsikámnak Rodostóba

Tárgy: Reflektálás

Bütyökfalva, 2017. április

Kurta levél, előre mondom. Megijedtem. Kend sutba dobta a latinos stílt, mint a rezsibiztos a valóságot és ledorongolt! Kend azt hiszi, hogy a saját eszemből képes vagyok akkora baromságokat kitalálni, amikről hírt adok kendnek? Hát nem! Az lehet, hogy nem értem, netán félre hallom, amit a felnőttek beszélnek.

Azt eddig is tudtam, hogy az aljasság, az nem a tehetség szinonimája, mint ahogyan állítják, ezért nem kellett volna úgy nekem esni! Igenis nem én hasonlítom a kopasz Rákosihoz, meg nem én kommunistázom le, akit nem szabad azzal a csúnyajelzős szerkezetben a nevén nevezni, mert baj lehet belőle. Megírta a rektor. Egyébként se aggódjon, most már új világ van, a plébános úr mindig megmondja, hogy mikor mit szabad gondolni és mit nem!

Tudomásul vettem a kend leveléből, hogy Rákosi kollektivizált és nem privatizált, akármit is jelentenek ezek a szavak magyarul. Megértettem, hogy Rákosi szakemberek irányításával, komiszárok vezényletével végeztette el a háborúban lerombolt ország újjáépítését, ez meg kancellárokkal szakszerűen rabolja el, amit építettünk. Azt is értem, hogy a komiszár és a kancellár parancsvégrehajtó, meg Rákosinak elvtársai voltak, ennek tettestársai, és végül nem stimmel a sorrend se, mert Rákosi először börtönbe volt, utána lett pártfőnök, és csak azután miniszterelnök.

Az meg nagyon durva hasonlítás, amit kend mond. Mármint, hogy nem Rákosi, meg nem kulák tempó, amit ezek csinálnak velünk, mert a NER a macskadidaktika elvét követi. A macska kiszemel magának egy egeret. Megfogja. Nem öli meg. Szépen, komótosan végig ropogtatja a gerincét és máris száz százalékot javul az egér együttműködési készsége és a kiscicák máris gyakorolhatják a saját lábon való egerészést.

Nagyon szépen köszönöm a helyreigazítást és ne tessék rám haragudni, de mindenfélét beszélnek az emberek és én nagyon nem szeretném, hogy kend lemaradjon valami fontos hírről, csak ugye én nem mindig tudom, hogy mi a fontos, mi nem, azt meg pláne nem, hogy kend miről értesülne szívesen. Az biztos, hogy bármennyire is szeretnénk nem tanácsos kendnek a hazajövetel. Főleg ha ilyesmiket írogat.

Jó egészséget kívánok kendnek, ott ahol van (mert itthon az se lenne, az tuti!), és kezitcsókolom:

Mirtillke

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.