Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Befogjuk, elmegyünk, kipusztulunk. És onnantól kezdve mi a terv?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rájöttem, mit talált ki a teljesen független kormánymédia. Stefkától Bayer Zsolton át Schmidt Máriáig, G. Fodorig, Kovács Zoltántól Orbán Viktorig. Kifárasztásra játszanak. Ez többnyire hatékony, már amennyiben halat akar fogni az ember. Esetleg lovat akar betörni. Egy ország működtetését azonban nem igazán lehet kiváltani vele.

Már viszket mindenkinek mindene. Most éppen Stefka István, az Öreg lengette be, hogy majd mindjárt jön a békemenet és akkor… És akkor mi lesz? Hát jöjjön a békemenet bátran. Idejük van, hely van, minden joguk megvan, hogy jöjjenek. Ez a demokrácia lényege, hogy legyen békemenet és legyen tüntetés. Mert nem értünk egyet egy csomó mindenben, ezért mindenki elmondja – és mindenki mondhassa el – a véleményét.

Ez a baj Orbán rajongóival. Ők nem elégednek meg azzal, hogy imádják a bálványukat, pedig szabadon tehetik, senki nem gátolja őket ebben. De ők azt akarják, hogy mindenki imádja, mert ameddig ez nem következik be, addig ők boldogtalanok. És én most a valódi hívekről beszélek, nem a teljesen független kormánymédiában hörgő zsoldosokról. Ők ugyanis eddig is oda álltak és ezután is oda fognak állni, ahol a hatalom és főleg a pénz van. Ha Orbán meg talál gyengülni a választásokon, ha nem lesz teljhatalma, netán megbukik a rendszer, ezek a hősies klaviatúra-vitézek olyan tempóban fognak átállni az erősebbnek bizonyuló oldalára, hogy a laptopnak ideje sem lesz szundira kapcsolni.

A hívek azonban őszintén ilyenek. Mennek, védenek, rajonganak. Helyesen. Én támogatom a békemenetet, az jó dolog. De mi értelme van úgy fenyegetőzni vele, mintha az valami súlyosan fertőző betegség, netán vegyifegyver lenne? Jönnek, mennek, béke van. A menet civil, többségében idős emberekből áll. Ők hitből mennek, a szervezők, támogatók pedig jól keresnek az üzleten. Amennyire tudom, nem a menetben masírozó idős emberek kapnak nyugdíjkiegészítést, hanem Bayer, Stefka keres nagyon jól havonta, a CÖF vezetőségénél csörög a kassza, Széles Gábor golfozik a zöld gyepen.

De arra kíváncsi lennék, hogy a most harci tűzben égő kormánypárti médiamelósok, mindenre elszánt politikusok és Orbánért csatába induló hívek hogyan képzelik a jövőt? Mert tegyük fel, hogy holnap arra ébrednek, hogy mindenki befogta. Soros György ünnepélyesen elzárta a pénzcsapot, egyetlen magyar szervezet sem kap egy fillért sem. A CEU önként távozott az országból, az Indextől a legutolsó kis blogig minden kormánykritikus hang elnémult, a teljes ellenzék apácának, vagy szerzetesnek állt, az Unió feltette a kezét. A liberálisok és egyéb bajkeverők összecsomagoltak és elhúztak az országból, beteljesítve ezzel sok kormánypárti legfőbb vágyát. Jó. És akkor mi van?

Attól a pillanattól kezdve mi van? Ha minden megszűnik, ami ellen harcolni lehet, akkor végre lesz idő szociális hálót szőni? Akkor lesz idő és pénz rendbe tenni az oktatást, az egészségügyet? Akkor beindul az ipar, fejlődni kezd a gazdaság, kitör a jólét? A jóságos kormány és szelíd hívei boldogságban és békességben élnek tovább, egészen Lovasberényig.

Én semmi mást nem kívánok a nyuszitól, mint ezekre a kérdésekre választ. Nagyon várom. Jobban, mint a locsolókat.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.