Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Önmaguk farkára lépnek a nagy igyekezetben, hogy gördülékenyen teljesítsék a parancsot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt már tudni lehetett eddig is, hogy Gulyás Mártont a pártpropagandát toló média (nem az, de nincs kedvem jelenleg más szó után kutatni) megpróbálja kikezdeni. Nincs is ezzel nagyobb baj, ezért kapják a fizetésüket. Baj azzal van, amikor önmaguk farkára lépnek a nagy igyekezetben, hogy gördülékenyen teljesítsék a parancsot. Pontosabban nekik ezzel sincs problémájuk, viszik ők a bilit, amerre aznap vinni kell. Inkább nekem van bajom (és gondolom mindenki másnak is, akinek a számára a sajtó, a média, az újságírás valamiféle rossz beidegződés következtében még legalább egy laza kötelékkel a valóság és korrektség koloncát húzza magával), bár egyre gyakrabban képes vagyok vigyorogni. Nem jókedvemben, hanem kínomban, mert annyira szánalmasak.

Azon már túl vagyunk, hogy Gulyás Márton buzi, nincs iskolai végzettsége, sem szakmája, sem semmije, csak nyuszifüles alvópárnája van és természetesen Soros György fizetett ügynöke. Ez mondjuk a minimum mindenki esetében, aki szót mer emelni Orbán rendszere ellen.

A 888-at (és persze a G. Fodor Gábor tehetségében megmártakozó elkötelezett olvasókat) nem csupán a tények nem szokták összezavarni, hanem a saját állításaik, azok ellentmondásai sem. Igazuk is van, miért kellene foglalkozniuk a valósággal, vagy legalább a következetes hazudozással, ha az olvasók így is rágás nélkül nyelik a moslékot.

Egyrészről tehát itt van nekünk egy olyan Gulyás Márton, akit Soros György, a Soros Györgyöt szolgáló szervezetek és a szíriuszi gyíkemberek közösen pénzelnek. Másrészről meg itt van egy olyan Gulyás Márton, aki a közösségtől, a keményen dolgozó magyar kisemberektől koldul pénzt.

Soros provokátorai pénzt kérnek követőiktől – értesülhetünk a cikk címéből. Kétszámjegyű IQ-val rendelkező olvasó már ezen a ponton felteszi a kérdést: miért? Ha Soros provokátorai, akkor Soros fizeti őket. Mivel bőven van pénze, aprópénz, amennyiből el tudja tartani a provokátorait. Érdemes is, mert már amúgy is mindenki tudja róluk, hogy az ő emberei, legalább ezzel ne adjon támadási felületet, hogy kunyerálniuk kelljen. Ha meg nem fizeti őket Soros, akkor mitől az ő provokátorai? Szerelemből?

A történet egyébként annyi, hogy a Slejm – a torkon ragadt politika közösségi oldalán közösségi finanszírozást kérnek a munkájukhoz. Ebben semmi illegális, főleg semmi elítélendő nincs. A pártpropaganda is lényegében közösségi finanszírozásból működik, csak éppen nem önkéntes alapon. Az adóforintjainkból fizeti a kormánypárt ezeket az oldalakat – a 888-at is -, milliós tételben mennek oda a hirdetések. Most éppen állítsukmegbrüsszelt az aktuális finanszírozási forma, aminek a portálon való megjelentetését közpénzből fizeti a kormánypárt.

Adva van tehát egy – illetve nem egy, hanem nagyon sok – nem piaci alapon, hanem kifejezetten a Fidesz által mesterségesen, közpénzből, irányított hirdetésekkel és megrendelt cikkekkel eltartott portál, ahol főállású, havi fizetésért szorgoskodó, központi utasításra cikkeket és cikknek látszó tárgyakat gyártó iparosok hőbörögnek azon, hogy mindazok a portálok és egyéb orgánumok kénytelenek közösségi finanszírozásból fenntartani magukat, amelyek kormánykritikát gyakorolnak, tényfeltárással foglalkoznak, vagy más módon igyekeznek közelebb kerülni a valósághoz.

Márpedig ez van, miután ártunk és ormányunk éppen a reklámpiac torzításával igyekszik kivéreztetni a nem kormánypárti megszólalókat. Az Átlátszó, a Kettősmérce, de például Juhász Péter sem tudná végezni a munkáját, ha a közösség nem támogatná. Egyszerűen máshogy nem megy. De ez tökéletesen önkéntes. Ha valaki akar és tud bizonyos összeggel hozzájárulni az adott szervezet, vagy személy munkájához, akkor megteszi. Ha nem akar, vagy nem tud hozzájárulni, nem teszi meg. Sivalkodni ezért felesleges, főleg a mi adónkból eltartott szakmunkásoknak felesleges.

Ha a néző, olvasó nem tartja érdemesnek az adott támogatottat arra, hogy utalja azt a havi néhány száz, vagy néhány ezer forintot (igen, ilyen picike tételekből állnak össze a havi fenntartásra fordítható összegek, a Szalonna is így működik, mert sehogy máshogy nem tudna jelen viszonyok között), akkor az adott portál, blog, csoport megszűnik. Ennyi. Ha mégis életben tudunk maradni, az azért van, mert elég olvasó tartja fontosnak, hogy fennmaradjunk.

Az azonban nagyon átlátszó és szánalmas dolog, amikor egy kormánymegbízásból és közpénzből működő portál azon szorgoskodik, hogy ha már betiltani, eltaposni nem sikerült ezeket a hangokat, akkor lejáratással némítsák el.

Értem én, hogy ez a feladat. De holnap is lesz nap, a kormányok jönnek-mennek, a tükörbe pedig mindig bele kell tudni nézni. Vagy legalább bele kellene tudni nézni. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.