Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Gyalázat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gulyás Mártont és Varga Gergőt bűnösnek találta a rendszer. Nem vagyok jogász, szarok a bíróra és az ő szorult helyzetére, hogy ha felmenti a fiúkat, precedenst teremt és blabla. Nem érdekel, egyszerűen nem érdekel a bíró nyomora. A saját nyomorom érdekel, ami az ország nyomora és a demokrácia döglődése. Kivéve persze azokat, akik pártállami diktatúrában érzik magukat biztonságban. Mert ők egyre szélesebb vigyorral elégülnek ki. Például egy ilyen bírói ítéleten is.

Tudom, propagandáék most örömtüzeket gyújtanak, mert elítélték a két genyót, akik lázítják a népet. Szurkolnak ők bárminek és kigúnyolnak bárkit, ha a feladatuk úgy kívánja. Nincs is ezzel gond. Eladták a gerincüket, más eladható értékük nem lévén. De a bíróság? Vagy talán nem a bíróság, hanem ez az egy. Nem tudom a nevét, nem is érdekel és az sem, hogy bírósági ítéletet nem minősítünk (eddig soha ilyet nem is tettünk itt a Szalonnán sem, én magam sem) és most sem minősítem. A bírót. Az embert viszont igen. Ahhoz jogom van, bármikor.

Ott ült ez az ember, akinek teljesítenie kellett. Sok kollégája gerince nem eladó, másoké igen. És ott ez a két fiú, akiknek teli van a tökük azzal, hogy egy egész országot akarnak megfélemlíteni, hogy ország szabadságát tiporja lábbal a kormány, egy országot rabolnak ki napról napra úgy, hogy nem Farkas Flóriánt, nem a bűntársait viszik megbilincselve a bíró elé, hanem azokat, akik nemtetszésüknek adnak hangot.

És a bíró elítéli őket és megmagyarázza, miért. Mert akár bele is fröccsenhetett volna a rendőr szemébe a festék – közben megleltem a bíró nevét és kurvára megérdemli, hogy ide rakjam: Hornyák Szabolcs -, a bűncselekmény (aha, bűncselekmény) alkalmas volt arra, hogy megrongálja a szájbabaszott Sándor-palotát (igen, parasztok, azt is a mi pénzünkből csecsésítik, fűtik, takarítják), kihívóan közösség-ellenes legyen, erőszakos legyen, másokban megbotránkozást keltsen. Hornyák Szabolcs szerint mindezt keltette.

Abban az országban, ahol egyetlen egy politikusnak nevezett bűnöző nem kerül bíróság elé, ahol egyesek bármit, bármit megtehetnek, ahol ipari méreteket öltött már régen a szabadrablás, ahol Farkas Flóriánok bujkálnak hosszú ideje a miniszterek elnökének gatyakorcában és senki nem vonja felelősségre őket, ahol Rogán Antalok lakása tágul hőre, ahol biznisz a gazdag külföldieknek letelepedési kötvényt eladni és közben milliárdokért uszítani a migránsok ellen, ahol raklapszámra lopják el a tűz közelében sündörgők az uniós pénzeket, miközben másik milliárdokért az Unió ellen uszítják a híveiket és ezekből a bűnözőkből egyetlen egy sem kerül a bíróság elé.

Az ügyészség, amely olyan szépen elmesélte, hogy miért is bűncselekmény a vélemény nyilvánítás, sehol, a kutya valagában sincs, amikor ezeknek az országot kifosztó gazembereknek a nyomában kellene lihegniük.

Szégyen ez az ország. Gyalázat, ami itt történt és ami még történni fog. A fél Balatont felvásárló büdöstahó gázszerelőtől kezdve a hatalomba beleőrült miniszterelnökig teljes védelmet élveznek azok, akiknek már réges-régen a bíróság előtt kellene felelni a tetteikért. De nem felelnek, mert az ügyészség és a bíróság Gulyás Mártonnal és Varga Gergővel van elfoglalva.

Fontos ügy volt ez és fontos üzenet. Neked, nekem, mindenkinek. Aki pofázni mer, aki mást merészel gondolni, mint amit a hatalom elvár, az így jár. Börtönbe hurcolják, megbilincselik, elítélik. Erre számíthat mindenki, aki élni merészel a legalapvetőbb demokratikus jogával. Mert ha nincs szerencséje, akkor kikap egy takonygerincű bírót, aki le akarja már tudni a tárgyalást, mert jön a húsvét és nem akar a kormánnyal szembemenni, mert ahhoz puhapöcs, de nem akar nagyon keménykedni sem, mert akkor még ő lenne a feketeseggű és megtalálta ezt a nagyszerű megoldást.

Magyarországon kiépült egy rendőrállam. A beszari miniszterelnök kapuja előtt legalább két (lehet, hogy több) úgynevezett fedett rendőr ücsörög napi 24 órában, egy autóban. Ez kiderült, amikor két hölgy úgy nyilvánított véleményt, hogy ama bizonyos Cinege utcai kapura celluxozta a kiáltványát és mindjárt ott termett ez a két civilnek álcázott. Aztán hívtak egyenruhás rendőrt is. Ötöt. Hét rendőr kellett a két idős hölgyhöz.

És kiderült, hogy a tüntetésen is ott ólálkodtak a fedett rendőrök. Mi indokolta ezt? Mi indokolta, hogy heten mentek el Varga Gergő lakására? Ezek csak hetesével érzik magukat biztonságban? Mi indokolta az előzetes letartóztatást? Milyen bűnjeleket tüntethettek volna el ezek a fiúk, milyen tanúkat befolyásolhattak volna, hová szökhettek volna? Mi indokolta, hogy bilincsben hurcolták őket? Hogy az előzetesben nem kaptak enni, inni, nem tudtak aludni?

Ez az ítélet üzenet. Neked, nekem, mindenkinek. Az a bíró – még egyszer: Hornyák Szabolcs – felvállalta, hogy közvetíti és egyértelműsíti ezt az üzenetet. A szólás, a politikai vélemény nyilvánítás joga erősen korlátozott, az erőszakszervek és a bíróság politikai hatalmat szolgál ki. Ez, ennyi, ennél nem kevesebb. A bíró üzent nekünk, hogy jobb lesz félni, jobb lesz befogni a pofánkat mert ebben az országban már felülírta a politikai akarat a civilek jogait.

Nyilván lesz fellebbezés, ahol a számtalan eljárási hiba is szóba kerül. De remélem, a nemzetközi közösség is értesül erről az esetről, mert így felmérhetik talán, hol tart ez az ország akár a demokratikus jogok, akár az általános erkölcsök tekintetében.

Véget kell vetni a teljhatalmú kiskirályok uralmának, mert annak az országnak nincs jövője, amelyik engedi eluralkodni azt a sötét rendszert, aminek működésébe tegnap bepillanthattunk. És amire nincsen jobb szó, mint ez: gyalázat.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.