Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Brüsszel visszaüzent: jöttök, vagy maradtok?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden reggel úgy kelek, hogy ma már biztosan hadat üzenünk valakinek. Mármint azon túl, hogy a kormány már régen hadat üzent a társadalomnak összességében és a különböző társadalmi csoportoknak egyenként is. De nem, még nem. Még csak Bayer Zsolt üzent hadat Hont Andrásnak, hogy rendezzék ők le, mint férfi a férfival. Mondjuk ehhez a verzióhoz általában két férfi kell és aki a békemenetes aggkorúak háta mögül óbégat, az az én értékrendem szerint nem ez a kategória (félreértés ne essék, nem is nő az illető), de azért hajrá!

Fortyog az ország, ezt nehéz lenne tagadni. Ideje is volt, nincs már miért menekülni, de főleg nincsen hová. Vagy beleállunk végre és kiszorítjuk magunknak a demokratikus jogainkat (elég baj az, hogy ezt a kormánnyal szemben kell megtenni), vagy elénekeljük közösen a Volgai hajóvontatók dalát, aztán visszabújik mindenki maga kis viskójába.

MTI hír – Timmermans: az Európai Bizottság fel fog lépni az uniós alapértékek magyarországi védelme érdekében.

Miután Orbán Viktor a saját szájával hirdette meg a polkorrekt beszéd végét, sőt, mindennek a végét és hirdette ki, hogy nem szabad kerülgetni a macskát, vagy a kását, hanem ki kell mondani, amit ki kell mondani, én most lefordítom a cizellált MTI fogalmazást.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke nem Orbán Viktor szotyolazsonglőrnek és félbemaradt Napóleonnak üzent, hanem nekünk, magyaroknak. Úgy értem, normális magyaroknak.

A bizottság vizsgálatot indít többek között a CEU-ügyben, a civil szervezetekkel kapcsolatos törvény ügyében, de az Állítsuk meg Brüsszelt-kampánnyal összefüggésben is. Április végén várják a fő tudathasadást a megállított Brüsszelben és választ várnak arra az egyszerű kérdésre, hogy Magyarország akar-e bent maradni az Európai Unióban, vagy nem akar. Miután Magyarország valószínűleg nem férne el a tárgyalóban, vagy ahol a válaszokat várják, Alcsút fenegyereke fog választ adni a kérdésre.

Márpedig ez aztán tényleg nem egy ember döntése. Meggyőződésem, hogy Timmermans szájával az Unió üzent. Nekünk, mindannyiunknak. Azt üzente, hogy figyelnek és látnak minket. Bele nem ugathatnak egy szuverén ország belügyeibe (és ez jól is van így), azt bizony nekünk kell eldöntenünk, hogy uniós polgárként óhajtunk-e élni, vagy az Orbán família sarkában lihegve kivonulunk a közösségből. De döntenünk kell. Nekünk, mindannyiunknak. És tennünk kell azért, hogy a döntést tettek kövessék.

Már régen fel kellett volna emelnie a hangját Brüsszelnek. Már nekünk is régen fel kellett volna emelnünk a hangunkat. Eddig nem történt meg, most hirtelen mégis. Tavaszi nagytakarítás. Ideje volt.

Egyébként nem csak Magyarország, hanem Lengyelország is hasonló ultimátumot kapott. A lengyelek már jól fel is háborodtak és odamondtak az Európai Bizottságnak és kikérték maguknak. Nálunk még csak egy Kovács Zoltánra/Szijjártóra/Kósára futotta, aki elóbégatta, hogy a sikeres határvédelem miatt támad minket a gaz Unió.

Tehát ultimátumot kaptunk, nem a megszokott udvarias ejnye-bejnyét. Azon igencsak elcsodálkoznék, ha a lengyel emberek eltűrnék, hogy a saját Orbánjuk kivigye őket az Unióból. De ez az ő bajuk, van nekünk saját nyomorunk. Ezt a nyomort pedig Fidesznek és Orbán Viktornak hívják. Most még dönthetünk, hogy uniós polgárként akarunk-e élni, vagy sem. Ez a mi döntésünk, nem Orbán és bandája döntése.

Az őrület már elkezdődött. Palkovics már elkezdte magyarázni (miután tegnap Brüsszelben nyilván nem járt sikerrel a hülyeségeivel), hogy a CEU-t lényegében szereti a magyar kormány, sőt! Kósa Lajosra megint nem figyeltek eléggé, ezért egy óvatlan pillanatban megszólalt és megpróbálta elmagyarázni, hogy Brüsszel azért rágott be az állícsukmegbrüsszelt plakátokra, mert nem tudnak magyarul, ezért nem értik, mi van odaírva. Gulyás Gergely meg már ott tart az agyával, hogy senki, a kerek világon senki nem érti a magyar kormány tervét és ezért nem akar Trump se tárgyalni Orbánnal a CEU-ról.

Nem kell nagy jóstehetség hozzá, de azért szólok: a kormánykommunikáció totálisan szétesett. A kormány is egyébként. Szerencséjükre jön a húsvét és majd a végére mindenki megnyugszik – gondolják ők -, aztán megy minden tovább a maga útján.

Pedig nem, nincs tovább út. Ezt megüzente Brüsszel. Ránk várnak, hogy eldöntsük, mit is akarunk. Orbán legfeljebb a mi döntésünket tolmácsolhatja a hónap végén, semmi mást. De azért ezt jó lesz egyértelműen a tudomására hozni, mielőtt megnyugszik, hogy a birkák visszamentek az akolba. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.