Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ki nem szarja le a kormány, vagy egyenesen Orbán Viktor bármilyen indulatát is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,424,457 forint, még hiányzik 575,543 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdődik a kínlódás. Máskor sem, most főleg nem lennék a miniszterek, államtitkárok, szóhozók és szóvivők helyében, mert meg kell magyarázniuk azt, amit nem lehet megmagyarázni. Szar ügy. Most éppen Palkovics László oktatásért felelős államtitkár (de a név nyugodtan behelyettesíthető bármelyik fideszessel) igyekszik meggyőzni a híveket, hogy Sorosék hazudnak, dezinformációs kampányt folytatnak és a kormány nem is akarja bezárni a CEU-t. Ők csak azt akarják, hogy mindenkire vonatkozzanak a szabályok. A CEU-ra is.

Az a helyzet, hogy a híveket nem kell meggyőzni semmiről. Egyrészt, mert amúgy sem értik, mi történik itt, másrészt, mert nem is érdekli őket igazán. A hosszas agymosás és uszítás elérte a célját. Számukra mindenki ellenség, akire Orbán rámutat. Ők megvannak, az a másfél-kétmillió szavazó megvan. Nem az a gond, nem ezért hazudozik teljes mellszélességgel a szolgahad. A gond az, hogy az eddig néma, apatikus és főleg apolitikus része a társadalomnak megmozdult, megszólalt, politizálni kezdett. Tetézi a bajt, hogy ezek fiatalok, mégpedig okos fiatalok. Őket nem oly egyszerű átverni. Ráadásul magukkal húzhatnak egy másik társadalmi csoportot. Mert nekik vannak barátaik, testvéreik, szüleik, rokonaik.

És bár most a fiatalok vannak az utcán, sokkal veszélyesebb a helyzet, mintha az ápolók, vagy a pedagógusok lennének ott. Ugyanis ha ezek a fiatalok kérik a szüleiket, azok is utcára fognak menni a gyerekeikért. És itt most nincs szakszervezet, nincsenek vezetők. Nincsen kit alkuba kényszeríteni, nincs kit megzsarolni, leszalámizni. Ismétlem: szar ügy.

Palkovics László (és bármelyik szabadon választott szervilis) habogása azért hiteltelen, mert ő arról motyog, hogy a kormány nem akarja bezárni az egyetemet. Ezt eddig is tudtuk. Mármint azt, hogy a valódi cél nem feltétlenül az intézmény bezárása, hanem a megtörése. Hogy senkinek eszébe se jusson ellentmondani az uralkodónak, hogy ne legyen egyetlen, Orbántól független egyetem, kórház, tévécsatorna, hírportál sem.

Igen nagyon hülyének kell nézni ahhoz az embereket, hogy  azt gondolja a kormányapparátus: bárki beveszi a saját híveiken kívül, hogy egy két nap alatt előkapott és a parlamenten átnyomott törvény teljesen rendben van, korrekt és csak úgy süt belőle a jóindulat. Eleve is micsoda ötlet a kormány jóindulatára hivatkozni? Ki nem szarja le a kormány, vagy egyenesen Orbán Viktor bármilyen indulatát is? Nem az a dolguk, hogy jófejek legyenek, főleg nem az, hogy kegyet gyakoroljanak. De nem is az, hogy saját igényeik és agybajuk szerint változtassák a törvényeket, ahogy teszik ezt már hetedik éve.

Most nem jött össze, ami eddig mindig. Bár fecseg a felszín, de nem hallgat a mély. Ráadásul kivételesen megszólalt az európai közösség is. Elég gáz, amikor tudósokkal, egyetemi oktatókkal, Nobel-díjasokkal szemben Kósa Lajosokat, Németh Szilárdokat, Lázár Jánosokat és Palkovics Lászlókat kell hadrendbe állítani. Mert marhára látszik a különbség. És a külömbség is.

Most Palkovics államtitkár összecsomagolta a hamubasült hazugságokat és felkerekedett, hogy megállítsa Brüsszelt. Ja, nem. Hanem hogy Brüsszelben elmagyarázza az Európai Bizottságnak a dolgokat. A kormány jószándékát és tárgyalókészségét. Sok szerencsét neki, de azért nem lesz egyszerű dolga, ha el akarja magyarázni a bizottsági tagoknak, hogy őket is – ahogy fél Európát és az utcára vonuló tízezreket – az egy darab Soros György manipulálja.

Jó régen figyeljük már, hogy meddig lehet még tolni a sokszorosan túltolt rozsdás biciklit. Most úgy tűnik: eddig lehetett. De azért Palkovics még megpróbálja, hátha lehet egy kicsit spilázni. Ameddig ő Brüsszelben kínlódik, addig itthon főhetnek a főúri fejek, hogy most mi legyen. Mert a Fidesz szavazóbázisa megvan, az meg is marad, nem ez a gond. A gond az, ha azok is felébrednek, akik végigszundikálták az elmúlt éveket. Mert esetleg ki fog derülni, hogy másfél millió szavazó marhára nem kétharmad, de még csak nem is többség. Soha nem is volt az.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.