Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Fizetem azt a fehér tulipánt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valami történik. Valami megmozdult a megkövült iszapnak tűnő, mozdíthatatlannak és változtathatatlannak hitt felszín alatt. Források törik át a betonkemény páncélt. Megmozdultak a fiatalok, akikről úgy tudtuk: elfordultak a közélettől, nem érdekli őket a politika. Akik nem vettek részt egyetlen tüntetésen sem, akik csak élni akarták a maguk életét.

Orbán elszámolta magát. Úgy gondolta, hogy neki nincs ellenfele, számára nincs lehetetlen. Az ő akarata az egyetlen akarat, senki nincs, aki szembe tudna szállni vele. Hiszen mindenkit eltaposott, leszalámizott, lejáratott. Hiszen egész propagandagépezet áll mögötte. Hiszen az övé a pénz, a hatalom és az övé lesz a dicsőség. Elhitte, hogy ő Európa erős embere, az ő szavára épül stadion, kisvasút, indul a békemenet. Azt hitte, az övé a múlt, a jelen és a jövő.

És most a jövő bejelentkezett a jussáért. Nem, nem a Közép-európai Egyetemről szól ez, az egyetem ügye az égő gyufa volt. Az előre meghirdetett vasárnapi tüntetésen tízezrek vonultak az utcára. A tegnap esti spontán tüntetésen ezrek vettek részt. Fiatalok. Azok a fiatalok, akik mindeddig nem mozdultak. Talán megértették végre, hogy az ő jövőjükről van szó, az ő életük a tét. Nem tudom, hogy azt érzik-e, mennyire erősek. Majd megérzik, majd rájönnek.

Azt tudják – jobban tudják, mint akik diktatúrában nőttek fel – hogy egyetlen hatalom sem elmozdíthatatlan, hogy egyetlen kormány sem leválthatatlan. Azt is tudják – mert okosak, okosabbak, mint sokan gondolják -, hogy igenis joguk van beleszólni az ország dolgaiba és igenis módjukban áll alakítani az életüket. Azt is tudják – és nekünk is tudnunk kell -, hogy a kormányt bírálni, akár a kormány lemondását követelni nem bűncselekmény, nem hazaárulás, nem törvénytelen dolog.

Itt kevés lesz a jól fizetett firkászok szorgos hazudozása. Kevés lesz az MTI hallgatása, a közmédia hazugságai, a tányérnyalók sorosozása. A megfáradt, kiégett, öregedő és elvtelen múlt nem lehet erősebb, mint a jövő nemzedék akarata.

Szégyen az, amit a pártpropaganda művel. Lényegében árulónak, külföldi ügynököknek nevezi az utcára vonuló soktízezer fiatalt. A mi gyermekeinket. G. Fodorok, Stefkák, origós bértollnokok, Kósák, Németh Szilárdok vonnak védőgyűrűt a vezérük köré. Védik a romlásnak indult, egyre büdösebb rendszert, amelyben ők valakik lehettek, szavuk, hatalmuk és pénzük volt. Hogy mindezt másoktól vették el, hogy egy országot kellett eltaposni hozzá, az nem számított. Soha.

Rohamrendőrök százai védik a védhetetlent. A néppel szemben. Pedig senki nem fenyegeti a kormány tagjainak testi épségét, csak a hatalmát.

Orbánnak sikerült, ami egyetlen ellenzéki pártnak sem. Igazi ellenzéket kovácsolt magának. Erős ellenzéket olyan fiatalokból, akik pontosan tudják, hogy az ország jövője és benne az ő jövőjük Európában, az európai közösségben van. A Parlamentből már régen száműzött uniós zászló előkerült végre. És igen, nem csak Magyarország beteg, az Unió is beteg. Meg kell gyógyítani, meg kell újítani. Mindkettőt. Ezek a fiatalok – és az Unió más országaiban megmozduló fiatalok – talán képesek lesznek erre.

Valaki tegnap este leöntötte – bátran, az ablakból – az utcára vonulókat. Másvalaki, másvalakik dühösen mocskolják majd őket, mert rohadék liberálisok, buzik, Soros ügynökei, árulók. Nem baj, hadd nyüszítsenek. 1848-ban is nyüszítettek és 1956-ban is. A történelem lapjaira mégsem ők kerültek be, legfeljebb a kollaboráns címszó alá, lábjegyzetnek.

Tavasz van végre, erő van a levegőben.

Tegnap este a Sándor Palotánál a virágágyásból kitépték a tüntetők a fehér tulipánokat. Nem baj. Mi, az ő szüleik fizettünk azokért a tulipánokért. A gyermekeink kitépték. Joguk volt hozzá. Ha kell, ha szükség lesz rá, majd fogunk pár tulipánhagymát és jövünk mi is a lányainkkal-fiainkkal. Elültetni. Hogy legyen végre valami szép, valami élet a rendőrökkel védett úri porták körül. Azokat a portákat egyébként sem örökbe adtuk, az ott lakók csak bérlők. Talán mostanra ők is megértették, hogy nem érdemes nagyon berendezkedni, mert esetleg költözni kell.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.