Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Egy véletlenül hazatévedt magyar levele Orbán Viktorhoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Basszus, Viktor!

Évek óta nem jártam errefelé, mert egy kicsit teli lett a tököm az országgal. Gondoltam, boldoguljatok nélkülem, elég nekem a saját családomról gondoskodni, a franc se akarja eltartani a te pereputtyodat is. Szóval huss, elhúztunk a bánatba. Köszönöm kérdésedet, jól vagyunk, dolgozunk, megélünk. Gyarapodunk és nem csak tudásban és anyagilag, hanem megszületett a harmadik gyerek is, de őt ne (őt se) írjátok bele a statisztikátokba Vityus, mert közötök nincs hozzá. És nem is lesz.

Most viszont úgy alakult, hogy haza kellett jönnöm. Ne rinyálj, nem hülye kis diktatúrádban akarok megmártózni, hanem kivisszük anyámat – mondjam bakker, hogy kimentjük? -, mert már nem fiatal, meg aztán vágyakozik az unokái után. Nem akart ő jönni, mert azt mondja, öreg fát már nem lehet átültetni. Meg is tud élni normálisan – na, nem a 45 évnyi ápolónőként leszolgált munkaviszonyra kapott nyugdíjából, mert abból éhen is halhatna -, mert rendszeresen támogatjuk. Hanem a múltkor az éppen arra kóborló körzeti doki (mert évek óta nincs körzeti orvos, mikor ki helyettesít. Már olyan is előfordult, hogy bőrgyógyász rendelt, ami direkt jó egy hörghurutos kisgyerek, vagy egy magas vérnyomással kínlódó öreg esetében) kicserélte az egyik gyógyszerét és anyám rosszul reagált. Konkrétan úgy lezuhant a vérnyomása, hogy azt se tudta, hol van és minek.

Mentőt kellett hívni hozzá, kórház. Faszául be is tolták az elfekvőbe, mert annyira szédült és zúgott a füle, hogy szenilisnek nézték. Gondolták, már 65 éves, öreg is, hülye is, minek töltsenek vele időt? Majdcsak feldobja a pacskert.

Viktor, hogy rogyna rád az ég, meg a fasz haverjaidra is! Ezt csak barátilag mondom. Anyámnak egyedül több esze van, mint az egész agybeteg kormányodnak, ide értve az összes ingyenélőt körülötted. Szegény anyámat úgy megviselte a dolog, hogy egy hétig sírt, pedig nem az a bőgős fajta. Szóval jöttem, összecsomagolom és viszem, mert én megvédem az enyéimet. Tőled kell megvédeni őket, te genetikai selejt!

Már amikor megérkeztem az országba, akkor szembejöttek a plakátok. Hogy állítsuk meg Brüsszelt! Miért nem Berlint akarod megállítani? Vagy Prágát? Esetleg Szécsényt? Idióta. A taxis feszt a liberálisokat szidta. Amikor teli lett a hócipőm és megkérdeztem, mi az a liberális, azt nem tudta megmondani. Csak azt, hogy kurvára utálja őket. De annyira, hogy csak úgy remegett a gyűlölettől, közben meg olyan ostoba volt, hogy a sebváltó egy szellemóriás volt hozzá képest.

A faluban meg…bazd meg, Viktor! Azt hittem, hogy valami hagyományőrző falunapba csöppentem, mert szarabbul nézett ki minden, mint gyerekkoromban, pedig már akkor sem volt valami húde. Erre kiderült, hogy nem. Így élnek. Este eltapogatóztam a régi ismerősökhöz, osztálytársakhoz. Tapogatóztam, mert sötét volt az utcán, mintha bombázásra készülnénk. Meg a fejekben is sötétség volt, de még mekkora! Édes jó istenem!

Ezek ülnek ott a világ végén és rettegnek a migránsoktól, holott még külföldit se láttak életükben. Rettegnek a liberálisoktól, közben azt sem tudják, eszik, vagy isszák a liberalizmust. Plusz félnek, hogy jön Brüsszel és elviszi a kolbászt a padlásról. Ülnek a lepusztult házaikban, az egyetlen fűtött szobában megy a tévé és bámulják a hülyeségeket orrvérzésig. És rettegnek, azt sem tudják, hogy kitől, vagy mitől. És gyűlölnek mindenkit és azt sem tudják, hogy miért. Közben fillérekért kidolgozzák a belüket és észre sem veszik, hogy átverik őket és nem tudják, hogy nem kellene így élniük.

Viktor! Ez már nem hozzá nem értés, hanem nemzet- és emberiesség elleni bűncselekmény. Micsoda geci vagy te? Figyelj, pajtás! Rá fogsz faragni, hidd el nekem. Annyira nem hülye ez a nép, hogy egyszer fel ne ismerje az igazságot. Akkor pedig neked reszeltek.

De az én anyám ebből már kimarad. Viszem magammal oda, ahol 65 évesen még nem nevezik és nem is gondolják vénasszonynak, ahol maga dönthet arról, hogy akar-e dolgozni, vagy inkább unokázik és ahol az ilyen szarháziakat, amilyen te is vagy cimbora, az emberek a farkuknál fogva akasztották volna ki száradni. Nem azért, amit te itt csináltál. Annak a töredékéért is.

Azért – ha majd eljön az a pillanat, mert el fog jönni – amikor nem a szülőfalumban fognak rettegni, hanem a Cinege utcában, feltétlenül értesíts. Jövök segíteni. A falum lakóinak.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.