Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendég: Konzultálj és örülj, magyar! Itt a Kánaán! 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most már egészen biztos: mazochista vagyok. Megkaptam hőn szeretett kormányunk hazugság dömpingjével teleírt „információs füzetét”, és nem tettem oda, ahova való, a kukába, hanem elkezdtem olvasni, gondolván, tételesen cáfolom – tényszerűen, adatokkal alátámasztva – minden egyes állításukat.

Felhívom a Kedves Olvasók figyelmét, csak erős idegzetűek folytassák tovább az olvasást, mert az esetlegesen bekövetkező gutaütésekért, szívinfarktusokért felelősséget vállalni nem tudok.

Elsőként azt tolják a gyanútlan állampolgár képébe, hogy 25%-kal nőtt a szakmunkás minimálbér. Wao! Hozsanna néked fidesz és külön orbán viktor! Hála nektek és a béremelésnek, ma Magyarországon 1 szakmunkás napi 8 óra megfeszített munka után, havi nettó 84.887 kemény magyar forintot vihet haza (Matolcsy 5 milliót). Ebből a – legyünk nagyvonalúak – 85 ezer forintból kell kifizetnie a rezsit, adót, esetleges kölcsönöket, és nem árt, ha elvétve eszik is, és netán a gyerekeinek is dob egy-két falatot, ne adj isten tanítatja őket. Gratulálok, fidesz-kdnp! Jól megbecsültétek a szakmunkásokat! (Németországban ugyanez a szakmunkás nettó 356.429 forintnak megfelelő összeget vinne haza, Ausztriában 554.400 + 13. és 14. havi fizetést)

De lapozzunk tovább a kábítás- és néphülyítés-cunamiban! Azt mondja a kis füzetecske, hogy nő az ápolók, orvosok, és tanárok bére. No, lássuk! Az egészségügyben dolgozók 155.000 forintot visznek haza átlagban havonta! Szlovákiában és Csehországban ez az összeg 23%-kal magasabb. Mazochizmus ide, mazochizmus oda – itt durrant el az agyam, és megnéztem, hány magyar forintot költött el imádott kormányunk stadionépítésre. Tessenek megkapaszkodni! 188.065.000.000 forintot!!! Ez az összeg számomra – de gyanítom sokak számára is – értelmezhetetlen. Ezért megpróbálom emberi nyelvre lefordítani.

Ebből az összegből kijönne a közoktatásban dolgozók (pedagógusok, technikai személyzet, KLIK dolgozók) 1 teljes éves bére, a budapesti Szent János kórház 2016-os teljes évi költségvetése, az egri Markoth Ferenc Kórház teljes személyi juttatása és még mindig maradna stadionépítésre 163.653.650.317 forint.

De hogy még látványosabban illusztráljam a helyzetet: Eger város 2017. évi költségvetésében a teljes kiadás: 49.006.701.514 forint. Tehát egy több, mint 60 ezres lakossággal bíró város (megyeszékhely)  kiadása 139.058.298.486 forinttal kevesebb, mint amit a kormány a stadionokba tol.

Bírják még, kedves olvasók? Mert folytatom! Ha nagyon nagyvonalúan 10 millióval számolom a magyar népességet, akkor kiderül, hogy minden egyes magyar állampolgárnak (az 1 másodperce született csecsszopótól a 100 éves aggastyánig) 18.806,5 forintjába kerül nemzeti elmebetegünk hobbija. Ez 200 forintjával számolva 940.325.000 l tej, vagy 300 forinttal számolva 626.883 000 kg kenyér ill. korsó sör.

És még mindig nincs vége! A 2011-ben meglovasított magánnyugdíj (3000 milliárd!!!) annyit tesz, mintha ismét csak minden egyes állampolgár befizetett volna orbán viktor zsebébe 300 ezer forintot.

Ezek után van bőr a pofájukon vállon veregetni magukat az 1,6%-os nyugdíjemelésért. Ki merik ejteni a szájukon, hogy családbarát kormány az övék? Nem átallanak előhozakodni az élelmiszerek áfájának csökkentésével! És nem szégyellik – ismét csak milliárdokért – közpénzből az emberek postaládájába beleokádni: Magyarország erősödik?

Nem vagyok vérengző: de ezek megértek az akasztófára! Kedves fidesz fanok! Lehet vitába szállni a számokkal. Csak nem érdemes!

Kertészné Kormos Noémi

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.