Nekem az sem tetszik, ha a megválasztott, bebetonozott jogászkormány forgatja ki a jogaiból az ország népét

2013-ban még nem a migránsokhoz értett, hanem az árvízhez. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd 2013-ban még nem a migránsokhoz értett, hanem az árvízhez. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mostanában nem nagyon csődülnek a migránsok, az idén összesen 371 darab volt, ami három hónapra elosztva nem egy akkora tömeg, hogy fel lehessen rá építeni egy működő propagandát. De a kormány – a rá jellemző unortodox logikával – mégis igyekszik felhasználni a dolgot és persze újrahasznosítani Bakondi Györgyöt is (nem tudom, más hogy van ezzel, nekem Bakondiról mindig Budai Gyula feljelentőbiztos jut eszembe valamiért), aki időnként előugrik valahonnan, mint órából a kakukk és vagy migránsmilliókat lát megindulni valahonnan valahová, vagy éppen megállítja őket fél kézzel.

És akkor most oda jutottam, ahová többnyire szoktam, amikor igyekszem megérteni a mi szeretett kormányunkat. Illetve én speciel nem szeretem, de legalább nem is az enyém, mert egyrészt nem szavaztam rájuk soha, másrészt maga az unortodox szabadságharcos mondta, hogy ő csak azoknak a miniszterelnöke, akik az érvénytelen népszavazás alkalmával támogatták az ő  agybaját.

Tehát oda kanyarodtam vissza gondolatilag, hogy a híveknek miért nem tűnik fel az, hogy rajongásuk tárgya, az összes politikai gondolatuk letéteményese folyamatosan, akár nagyobb időtávlatban, akár egyetlen mondaton belül is ellentmond önmagának? Aki arra számít, hogy a cikk végére megfejtem a titkot, azt már most megnyugtatom: nem fejtem meg. Évek óta nem tudom és lehet, hogy ez így is marad örökre.

Most nem fogok visszamenni az időben és nem feszegetem azt a kérdést, hogy az egykor önmagát és pártját is liberálisnak valló tudathasadás mára hogy lett mélységesen keresztény gyökér, aki a liberalizmusnak a gondolatától is rángógörcsöt kap. Maradjunk csak a jelenben. Nézzük például Soros György közellenséget, aki esküdt ellensége lett a kormánypártnak (mármint a kormánypárt fejében) és akiről már biztosan tudjuk – mert mondta valamelyik fideszes – hogy iszonyatos pénzeket tolt bele abba, hogy migránsokkal árassza el Európát, közben pedig nyerészkedik azon, hogy Európát elöntik a migránsok. Most akkor melyik az igaz, mert együtt a kettőnek egyáltalán nincs értelme.

Itt van aztán a másik ellenség, a Brüsszellel megtestesített Európai Unió. Egyrészről Orbánék harcolnak Brüsszel ellen, mint a hétfene, mert a rohadék el akarja venni a szabadságunkat, bele akar ugatni mindenbe és át akarja venni az irányítást az életünk felett, amit ugye nem tűrhetünk, ezért konzultálunk nemzetileg gyakorlatilag folyamatosan. Másrészről Orbánék országon belül el akarják venni a szabadságunkat, bele akarnak ugatni mindenbe, át akarják venni az irányítást az életünk felett. Ez nekünk miért jobb? Mert Orbán szebb, vagy tündibündibb? Mert nekem speciel az sem tetszik, hogy sorra lenyirbálják a demokratikus jogaimat a saját honfitársaim. Nekem az sem tetszik, ha a megválasztott, bebetonozott jogászkormány forgatja ki a jogaiból az ország népét.

Sőt, ameddig az Európai Unió pénzt ad azért, hogy Magyarország felzárkózzon, fejlődjön és gyarapodjon, Orbánék pénzt vesznek el azért, hogy az ő családjuk és a kormányt támogató pénzemberek, oligarchák és strómanok fejlődjenek és gyarapodjanak. Mindenki más rovására.

Azt sem értem, hogy jön össze a Fidesz folyamatos visszamutogatása és a szocialisták elleni vad gyűlölet, miközben a Fideszben és a kormányban több volt MSZMP tag van, mint az MSZP-ben. Ugyanerre rímel a Soros György elleni hadjárat, miközben a Fidesz talán ma nem is létezne, ha Soros György annak idején nem támogatja őket pénzzel és nem taníttatja a drága egykori liberális elvtársakat. A Simicska-Orbán háború ugyanez pepitában. Simicska Lajos nélkül ma nincs Fidesz, vagy nem olyan, mint ma. Simicska nélkül nincs Orbán-vagyon sem. Mégis, ma már úgy beszélnek a legokosabb Lajosról, mintha személyesen Kádár János tukmálta volna rá a kormánypártra, de legalábbis az MSZP-ben ücsörgött volna évtizedekig. Pedig nem.

És még estig sorolhatnám az ordító ellentmondásokat, amiket a hívek rágatlanul nyelnek, eszükbe sem jut eltöprengeni az anomáliákon. Miután kedvelem a keretes szerkezetet, visszakanyarodnék Bakondi György migránslátóhoz. Hogy áll össze a fideszesek fejében a megvédett határ, a migránsok elleni folyamatos harc és az azóta árnyékba borult, habonyárpádosan eltűnt Rogán Antal és csapata révén az országba és az Unióba beengedett, ellenőrizetlen migránsok tömege?

Éberen figyelek, hátha egyszer megtalálom a válaszokat. Nem a fenti kérdésekre, hanem arra, hogy a hívek fejében ezek miért is nem merülnek fel.adomany-1