Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekem az sem tetszik, ha a megválasztott, bebetonozott jogászkormány forgatja ki a jogaiból az ország népét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostanában nem nagyon csődülnek a migránsok, az idén összesen 371 darab volt, ami három hónapra elosztva nem egy akkora tömeg, hogy fel lehessen rá építeni egy működő propagandát. De a kormány – a rá jellemző unortodox logikával – mégis igyekszik felhasználni a dolgot és persze újrahasznosítani Bakondi Györgyöt is (nem tudom, más hogy van ezzel, nekem Bakondiról mindig Budai Gyula feljelentőbiztos jut eszembe valamiért), aki időnként előugrik valahonnan, mint órából a kakukk és vagy migránsmilliókat lát megindulni valahonnan valahová, vagy éppen megállítja őket fél kézzel.

És akkor most oda jutottam, ahová többnyire szoktam, amikor igyekszem megérteni a mi szeretett kormányunkat. Illetve én speciel nem szeretem, de legalább nem is az enyém, mert egyrészt nem szavaztam rájuk soha, másrészt maga az unortodox szabadságharcos mondta, hogy ő csak azoknak a miniszterelnöke, akik az érvénytelen népszavazás alkalmával támogatták az ő  agybaját.

Tehát oda kanyarodtam vissza gondolatilag, hogy a híveknek miért nem tűnik fel az, hogy rajongásuk tárgya, az összes politikai gondolatuk letéteményese folyamatosan, akár nagyobb időtávlatban, akár egyetlen mondaton belül is ellentmond önmagának? Aki arra számít, hogy a cikk végére megfejtem a titkot, azt már most megnyugtatom: nem fejtem meg. Évek óta nem tudom és lehet, hogy ez így is marad örökre.

Most nem fogok visszamenni az időben és nem feszegetem azt a kérdést, hogy az egykor önmagát és pártját is liberálisnak valló tudathasadás mára hogy lett mélységesen keresztény gyökér, aki a liberalizmusnak a gondolatától is rángógörcsöt kap. Maradjunk csak a jelenben. Nézzük például Soros György közellenséget, aki esküdt ellensége lett a kormánypártnak (mármint a kormánypárt fejében) és akiről már biztosan tudjuk – mert mondta valamelyik fideszes – hogy iszonyatos pénzeket tolt bele abba, hogy migránsokkal árassza el Európát, közben pedig nyerészkedik azon, hogy Európát elöntik a migránsok. Most akkor melyik az igaz, mert együtt a kettőnek egyáltalán nincs értelme.

Itt van aztán a másik ellenség, a Brüsszellel megtestesített Európai Unió. Egyrészről Orbánék harcolnak Brüsszel ellen, mint a hétfene, mert a rohadék el akarja venni a szabadságunkat, bele akar ugatni mindenbe és át akarja venni az irányítást az életünk felett, amit ugye nem tűrhetünk, ezért konzultálunk nemzetileg gyakorlatilag folyamatosan. Másrészről Orbánék országon belül el akarják venni a szabadságunkat, bele akarnak ugatni mindenbe, át akarják venni az irányítást az életünk felett. Ez nekünk miért jobb? Mert Orbán szebb, vagy tündibündibb? Mert nekem speciel az sem tetszik, hogy sorra lenyirbálják a demokratikus jogaimat a saját honfitársaim. Nekem az sem tetszik, ha a megválasztott, bebetonozott jogászkormány forgatja ki a jogaiból az ország népét.

Sőt, ameddig az Európai Unió pénzt ad azért, hogy Magyarország felzárkózzon, fejlődjön és gyarapodjon, Orbánék pénzt vesznek el azért, hogy az ő családjuk és a kormányt támogató pénzemberek, oligarchák és strómanok fejlődjenek és gyarapodjanak. Mindenki más rovására.

Azt sem értem, hogy jön össze a Fidesz folyamatos visszamutogatása és a szocialisták elleni vad gyűlölet, miközben a Fideszben és a kormányban több volt MSZMP tag van, mint az MSZP-ben. Ugyanerre rímel a Soros György elleni hadjárat, miközben a Fidesz talán ma nem is létezne, ha Soros György annak idején nem támogatja őket pénzzel és nem taníttatja a drága egykori liberális elvtársakat. A Simicska-Orbán háború ugyanez pepitában. Simicska Lajos nélkül ma nincs Fidesz, vagy nem olyan, mint ma. Simicska nélkül nincs Orbán-vagyon sem. Mégis, ma már úgy beszélnek a legokosabb Lajosról, mintha személyesen Kádár János tukmálta volna rá a kormánypártra, de legalábbis az MSZP-ben ücsörgött volna évtizedekig. Pedig nem.

És még estig sorolhatnám az ordító ellentmondásokat, amiket a hívek rágatlanul nyelnek, eszükbe sem jut eltöprengeni az anomáliákon. Miután kedvelem a keretes szerkezetet, visszakanyarodnék Bakondi György migránslátóhoz. Hogy áll össze a fideszesek fejében a megvédett határ, a migránsok elleni folyamatos harc és az azóta árnyékba borult, habonyárpádosan eltűnt Rogán Antal és csapata révén az országba és az Unióba beengedett, ellenőrizetlen migránsok tömege?

Éberen figyelek, hátha egyszer megtalálom a válaszokat. Nem a fenti kérdésekre, hanem arra, hogy a hívek fejében ezek miért is nem merülnek fel.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.