Annyira beszari, egyben szarrágó az egész bagázs, hogy még erre a pénzre is rá akarnak tenyerelni

MTI Fotó: Kovács Attila MTI Fotó: Kovács Attila

Kis lépés a kormánynak, nagy szívás a társadalomnak. Az Orbán nevű és alattvalói nagyon eldöntötték, hogy rálépnek a civil társadalom torkára. Nem először merül fel (bennem, például), hogy az országot magántulajdonként kezelő gyülekezet nem az Unió és nem is Soros György ellen harcol évek óta, hanem a saját polgárai ellen. És tényleg.

Miközben veszettül harcolnak azért, hogy egyetlen olyan egyetem se lehessen ebben az országban, amelynek élére nem a saját hűséges elvtársukat ültetik és pláne ne lehessen olyan oktatás, amibe ők ideológiai alapon nem ugathatnak bele, más frontokon is megy a harc. A civil szervezetek vegzálásának megágyazó törvényt mindjárt elfogadják. Párhuzamosan szépen épülget a rendőrállam és aki ezt nem látja, az minimum vak.

Gondoljunk csak az Orbán nevű senki kapujára vigyázó civil ruhás – állítólag – rendőrökre, a CEU tüntetésen a rendőrsorfal előtt keménykedő – szintén civil ruhás és szintén állítólag rendőr – fiúkákra, az Erdösiné-féle kopaszokra, a Ligetvédőket terrorizáló biztonságiakra, vagy a legújabb történésre, amikor az éjszaka közepén, a saját lakásában igazoltatták a CEU tüntetés több résztvevőjét.

Jó, tudom. Rendőr, parancsra cselekszik. Ez már elhangzott sokszor, más országokban is, más időkben is. Senkit, soha nem mentett fel a tettei súlya alól. Én pedig azt gondolom, hogy nem csak rendőr, hanem önálló, döntéseket hozni képes és a döntéseiért felelősséggel tartozó ember is. Konkrétan: fel lehet mondani a munkahelyen. Ennyi.

Ez most arról jutott eszembe, hogy a kormánynak nevezett szervezet egyrészről a civil szervezetek lejáratására, megfélemlítésére törekszik, közben a másik kezével még mindig szorosan markolná a Norvég Alapok pénzét. Mint tudjuk (aki eddig nem tudta, az majd most), ebből az alapból egy nagyobb részt a magyar kormány kap meg, egy töredéket pedig közvetlenül civil szervezetek, egy magyar civil szervezeten keresztül. Arra is emlékezhetünk, hogy az újraválasztott kormánynak és külön Lázár Jánosnak 2014-ben első dolga volt nekimenni az Ökotárs alapítványnak és egyéb, a norvég pénzek elosztásában közreműködő, vagy abból részesülő civil szervezeteknek.

Lázár annak idején nem kevés hazugságot és rágalmat sütött el a civil szervezetekkel kapcsolatban, kiszállt a rendőrség nagy erőkkel, házkutatás, iratfoglalás, átfogó nagy vizsgálatok, adószám-felfüggesztés és természetesen rágalomhadjárat a kormány részéről, a kormánypropaganda aktív közreműködésével. Arról már kuss volt, hogy végül még az erősen nyomás alatt dolgozó nyomozati szervek sem bírtak semmit kiásni az Ökotársról és a többi szervezetről sem. Lázár János azóta is éppen olyan sunyi vigyorral tartja a heti néphülyítést és eszébe sem jutott bocsánatot kérni.

Ellenben most jön a második kör. Ugyanis újabb támogatási ciklus kezdődik, amikor is mintegy 60 milliárd forint norvég pénzt kapnának a magyarországi civil szervezetek, hogy működni tudjanak, meg tudják valósítani a projektjeiket. Pitiánerék azonban ragaszkodnának ahhoz, hogy a norvég kormány közvetlenül a magyar kormánynak utalja a pénzt és majd a magyar kormány eldönti, kinek ad belőle és kinek nem. A norvég kormány pedig nem hajlandó a kecsketenyészetre bízni a káposztát.

Nem is értem egyébként. Biztosan hasznosan költenék el Orbánék. Jutna belőle minden fontos civil szervezetnek, úgymint békemenetesek, védjükmegviktort-aktivisták, éljenafidesz-tüntetők és hasonlók.

Annyira beszari, egyben szarrágó az egész bagázs, hogy még erre a pénzre is rá akarnak tenyerelni, hogy egyetlen egy fillér se mehessen sehová az ő ellenőrzésük nélkül. Hogy mindenki, a világon mindenki csak a Fidesztől függjön, hogy a kormány jóindulata és Orbán Viktor nagylelkűsége nélkül csak megdögleni lehessen ebben a tetves országban.

Szánalmas, undorító, kisstílű bűnbanda, amelyik a saját népe nyakán élősködik, saját hadsereget építget, veri a nyálát reggeltől estig és retteg. A saját polgáraitól. Pocsék lehet így élni. Pocsék lehet parancsra cselekedni és pocsék lehet állandóan rettegni, hazudozni, lopni, csalni. Ez többnyire súlyos tüneteket szokott okozni és ahogy ezek a tünetek súlyosbodnak, úgy borul el a beteg agya. Nekem mindegy, én bele tudok nézni a tükörbe. Csak gondoltam, szólok, hátha van, akinek még nem késő.adomany-1