Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami a legborzasztóbb ebben a teljesen elfajult lánctalpas menetelésben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az van, hogy bár nem tudom és valójában nem is akarnám tartani a lépést a kormánypárt eszelős sorosozásával (Soros-egyetem, globális összeesküvés, a patás ördög keze mindenhova elér, megtévesztett világ, és egyedül mi, a helikopterek), de lehetetlen ellenállnom a kísértésnek. Amely sorosozás – minden ellenkező előjelű állítás és jóérzésű-jószándékú-elkeseredett nyílt levelek garmadája ellenére – egy igen-igen jól kitervelt, évekkel ezelőtt belengetett, nagyon is tudatos stratégia része.

Következésképpen innen nincs visszaút, itt már nem remélhető a CEU és/vagy a civil szervezetek (Soros főbűnei) ellehetetlenítésének megakadályozása, vagy bármilyen típusú, méltányos, a társadalmi értékek, egyáltalán Magyarország európai dimenziójú létezésének szempontjából kívánatos megoldás az ostobaságra/tájékozatlanságra/vakhitre kalibrált propagandából élő kormánnyal szemben.

Pontosan azért nem, mert ez nem felsőoktatási, nem társadalmi, nem emberi jogi, nem diplomáciai, és végképp nem demokrácia-kérdés. Pontosabban mindazok számára, akik mostanság tízezres nagyságrendben felemelik a hangjukat a gazemberség ellen igen, Orbánnak és kormányának azonban semennyire nem. Számukra ez egyszerűen hatalomtechnika. A hatalmat megtartani létkérdés, az elmúlt években elkövetett bűnöket ugyanis már nem lehet egyszerűen megbánni. Ezért a választást elveszíteni nem lehet.

Jelen állás szerint ebben az egyenletben továbbra is az illiberális szabadságharcos áll nyerésre. Egy olyan országban, ahol el lehet hitetni az emberekkel, hogy egy amerikai milliárdosnak (nem jelentéktelen: zsidó-magyar-amerikai) egyáltalán célja lehet egy demokratikusan és legitim módon (fogadjuk el, hogy ez így van, főleg hogy ezt hangoztatják ők maguk is úton-útfélen) megválasztott kormány megdöntése, ahol vérben forgó szemű emberek százezrei gondolják komolyan, hogy Soros György minden bajuk okozója, hogy ő pénzeli egyszemélyben a menekülthullámot annak valamennyi főszereplőjével, ott Orbánék hatalomtechnikai premisszája sajnos helyesnek bizonyult.

Ott minden nyomorúsága dacára, hét év szívatás után sem merül fel a pórnépben: azok, akik demokratikus legitimitásukat az állandó háborúzásra használják, akik folyton ellenségképeket hurcolásznak fel-alá a színházi előadássá silányított kormányzás helyett, azok valójában nem tévedhetetlenek, és nem feltétlenül az ország javát akarják. Pontosabban csak azt akarják, de annak látjuk is az eredményét. Kivéve azokat, akik nem látják, mert Soros György (vagy az éppen démonizált ellenség) árnyékát és a vele azonosított balliberális férgeket kergetik az Orbán Viktort ábrázoló borítóképpel ellátott közösségi oldalukon.

A racionalitás totális kiiktatása a hatalmi diskurzusból (és a józan ész egy-két szavas, könnyen emészthető csatakiáltásokkal való helyettesítése) pontosan ezt a célt szolgálja: hogy idő se, agy se legyen gondolkodni, hiszen körülöttünk füstölögnek a puskaporos hordók, cselekedni kell. Ha csend van és béke, a bálványba szerelmes hölgyek és urak (nem, Orbán nem kizárólag nőügy) még a végén meghallanák, hogyan hullanak ki az ország fejlődése szempontjából az ablakon kidobott, felégetett elmúlt hét év csontvázai a szekrényből, és a csattanásra talán még a kognitív disszonancia fogságába esett szekértábor is felkapná a fejét. Ennek pedig a fent leírt ok miatt nem szabad megtörténnie.

Ami a legborzasztóbb ebben az egész idáig fajult lánctalpas menetelésben, az az, hogy egyáltalán megtörténhetett és főleg, hogy miért történhetett meg. Túl azon, hogy vannak olyan fázisai a történelemnek, amelyeket nem lehet megúszni. Közhelyes bár, de Konrád György Orbánnak címzett nyílt levelében is benne van a válasz, amit mindannyian tudunk:

Hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára.

 

(…) ön a hatalmának önkényes meghosszabbítása érdekében a ravasz és képmutató politikai antiszemitizmus szólamtárából két marokkal merít.

 

(…) a rendszerváltozás óta Ön volt a legkártékonyabb magyar politikus. Senki másnak nem sikerült annyi megalapozatlan állítást és igaztalan rágalmat felhalmoznia, Ön a bajnok.

Hát igen. Semmi nem tragikusabb annál, mint amikor valaki tudatosan, a saját képére formálni kívánt, a saját hatalmát biztosítani hivatott illiberális állam létrehozása céljából (igen, ezt hirdette meg nyíltan és hivatalosan 2014-ben Tusnádfürdőn) arra használja politikai felhatalmazását, hogy sikamlós, soha bizonyítást nem nyert, de a legsötétebb emberi öszönöket hadrendbe állító hazugságokkal butítja és dönti szellemi-lelki és nem utolsó sorban egzisztenciális nyomorba a polgárait. Pontosan egy akkora kritikus tömeget, amelyiknek ugyan sokadrangú kérdés a felsőoktatás, a szabadság, a civil társadalom, az európaiság, a kultúra, de amelyik valószínűleg elegendő egy újabb választás eldöntésére.

Nem szívesen teszem ide ezt a napokban a közösségi oldalakon széles körben keringő videót, viszont sok mindent megmagyaráz abból, hogy miért nem bocsánatos bűn, ha a homályos uszítás – állítsuk meg, védjük meg, nem engedjük, harcoljunk, támadnak, összeesküvés, sorosbérenc, hazaáruló, nemzetellenes sötét erők – kormányprogrammá, ideológiává, a közéletet mozgató kizárólagos retorikává válik.

Lehet azt mondani, hogy a sorosozás antiszemita szálának újabb és újabb felgöngyölítése teljesen fölösleges, hiszen az időközben elbizonytalanodott, de még mindig félszívvel fideszes rajongók mozgósításához vezet, de az igazság az, hogy ezek az emberek nem beszélik Konrád György nyelvét. Kizárólag annak az agymosásnak a nyelvét értik, amivel a tudathasadásos küldetéstudat zabáltatja őket, mióta a magyar politika színpadán feltűnt.

A nyilvánvaló tények, a logikus érvelés, a jogos kérdések, valamint az érveket nélkülöző köpködés, a láthatatlanul ellenségek démonizálása közötti feloldhatatlan szembenállás mentén szakadt ketté az ország is. A sajnálatos összefüggések, a történelmi párhuzamok kibontása teljességgel értelmezhetetlen az alacsonyan kvalifikált, a rezsicsökkentéssel, Brüsszel megállításával, a nem leszünk gyarmat egetverő baromságával, vagy a kecskebaszó migránshordákkal való riogatással idomított hívek számára. Akik átveszik és verses átokba, népdalba foglalják a sorosozást, zsidózást anélkül, hogy egyetlen konkrét, hivatalos bizonyítékokkal körített példát tudnának említeni, ami Soros bűnére, magyarországi erőszakos és törvénytelen beavatkozására, nemzetbiztonságilag veszélyes ügyleteire rávilágítana. Az Orbán-holdudvar Soros pénzén finanszírozott tanulmányain kívül, úgy értem. Nehéz is lenne, hiszen az állampárt évek óta mindenféle bizonyíték nélkül sorosozik, és kollektíven járatja le és bélyegzi meg a vele önkényesen és hazug módon összemosott civil szervezeteket.

Ha van valami, ami igazán elkeserítő ebben a nemzetközi szintre lépett, Magyarországot a demokratikus országok sorából kiíró, paranoiásnak tűnő, de nagyon is tudatos Soros-ellenes vergődésben, az az, hogy valószínűleg sehol máshol nem jöhetne jól ki ebből egy kormány. Csak ott, ahol minden idők egyik legkártékonyabb, a rendszerváltozás óta eltelt keserves évtizedek legkártékonyabb politikusa módszeresen építi a sötét ostobaság áthatolhatatlan falát.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.