Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Higgyen a ti jószándékotokban, akinek két anyja van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem, nem gondolom egyértelműen azt, hogy a CEU elleni kormányzati fellépés önmagában mozdított meg 10 ezer embert egy olyan országban, ahol az internetadó elleni tüntetés óta legfeljebb a magyar foci pillanatnyi fellángolása volt képes utcára vinni tömegeket. Nem áltatom magam azzal sem, hogy annyi embert érzékenyen érintene ez a kérdés, mint amennyire a tegnapi eufóriából esetleg erre következtetni lehetne. Ott, ahol az egyre súlyosbodó egzisztenciális kérdések nem generálnak tömeges feszültséget, ahol a lassan, de biztosan rohadó egészségügyi-oktatási rendszer nem képez markánsan húsbavágó problémát, ott nem a CEU beszántásának bolsevista módszere fogja kibaszkodni az emberek kezéből a leszarom tablettát.

Nyilvánvaló tehát, hogy semmi nem ad okot pillanatnyilag az eufóriára, az a legkevésbé, hogy a Putyin elvtárs által bejáratott módszer szerint párhuzamosan gyilkolják a Közép-európai Egyetemet és a civil szervezeteket, miközben (nem jut eszembe a neve) a legundorítóbb kormányzati propagandát toló, közpénznyelő szennycsatorna a hattyú halálának dallamára keveri a kormányzati izzadás alá a liberális véleményterrorról sápítozó moslékot.

Tegnap óta viszont a szotyolaköpködőkből, ájtatos barmokból, illetve vércinikus/aluliskolázott tahókból álló kormánypárt képes volt rátenni még egy lapáttal a bűzre. Annak tudatában is, hogy lassan 40 ezerhez közelít azoknak a nemzetközileg (el)ismert külföldi és magyar tudósoknak, Nobel-díjasoknak, magyar és külföldi egyetemeknek, felsőoktatási intézményeknek, egyéb szervezeteknek és személyeknek a száma, akik valamilyen formában csatlakoztak a Lex CEU elleni tiltakozáshoz. Fáj ez maffia úthengerének? A legkevésbé sem.

A nemzeti kormány a KDNP oszlopos marháit küldte harcba a mai nap örömére, amely nyilvánvaló tényt Kövér portás és házmester eszelős ordítozása sem volt képes elhomályosítani a parlamentben. Miközben Rétvári lánctalpas cselédnek nem akadt a torkán a szó, amikor vad Soros-egyetemezés közben azt hazudta, hogy az intézmény nem a jogait, hanem az előjogait félti, és a CEU-t védő külföldi tiltakozókat különben is félretájékoztatta az egyetem; miközben az Orbán nevű, magát kiskirálynak képzelő szolga a magyar kormány jószándékában való feltétlen hitre buzdított két parlamenti, újságírók előli menekülés közben, a nap hőse külön Semjén Zsolt. Akivel kapcsolatban eddig sem voltam képes a rokonszenv legapróbb csíráját sem felfedezni sötét, hazaáruló lelkem legmélyén, de a mai produkciójával kiírta magát az emberszámba veendők sorából.

Az Orbán nevű Viktor iránti hűséges szerelméről hétről hétre tanúbizonyságot tevő Semjén ma sokadszorra bebizonyította, hogy akármit, bármit, kétpofára, kilógó nyelvvel, szemrebbenés nélkül, csaholva:

semjen

Igen, Semjénnek nem elég arcpirító az, amit néhány nap leforgása alatt, mindenféle előzetes konzultáció nélkül, fogalmatlan politikusaik révén előadtak, javaslatukat április 4-én kivételes eljárásban akarják és fogják átnyomni az erkölcstelen, gerinctelen szavazógépezetükkel. Az időzítés kiváló, de ha esetleg eltekintünk a dátumtól, akkor sem kevésbé hányingerkeltő a lázas igyekezet.

Semjén Zsolt, az ostoba, elvtelen álkeresztény valószínűleg úgy érezte, a Heineken vöröscsillagával és az önkényuralmi hagymázával nem csinált elég nagy hülyét magából, ezért lelkesen vállalta be, hogy a hazai és nemzetközi tiltakozás dacára magára vállalja a csakazértis küldetését. Az egészet pedig ráfogta a homályos, bármire ráfogható kormányzati érdekre, mintha Semjén Zsoltnak bármilyen köze és beleszólása lehetne abba, hogy mit mond és cselekszik.

Az ország egyidejű felszabadulásának és megszállásának nyomorúságos napját kiegészíthetjük holnaptól ezzel az újabb történelmi mélyponttal. Az Európai Unió peremén, 2017-ben, amikor a tudás határokon átívelő megszerzésének lehetőségére értékként tekintenek mindenhol a világban (kivéve azokat a sötét rezsimeket, amelyeknek példáját irigykedve követi a korrupt, tehetségtelen kormány), Magyarországon felsőoktatási intézményt lehetetlenítenek el. A kormány és trollbrigádjának éterbe szart hazugságaival szemben tény az, hogy a CEU semmilyen csalást, törvénytelenséget nem követett el, mert nincs törvény, amit megsérhetett volna. Azt a törvényt, ami alapján mutogatnak majd, azt holnap fogják a Semjén nevű verőember javaslatára kivételes eljárásban elfogadni.

Igen, ha van törvény, amit gyorsított eljárásban, a demokratikus vitát megkerülve már tegnap is késő volt alapon tűzön és vizen át el kell fogadni, ha van valami, ami nem várhat, akkor az biztos a Lex CEU. Mert ha nem megy át holnap, akkor egészen biztosan kitör a népfelkelés. Ilyen ez az illiberális, sürgősségi demokrácia. És mivel épeszű magyarázat nem nagyon kínálkozik erre a felfokozott tempóra, sajnos a legkézenfekvőbb magyarázat ugrik be az embernek: Moszkvában türelmetlenek az elvtársak. Semmi újat nem mondok ezzel, már mások leírták. Ettől még hihetetlenül nagy gáz ez az egész, és szégyen, gyalázat, hogy idáig jutottunk.

Egyfelől ott áll a világ tudományos elitje, a tudásalapú, demokratikus társadalmak képviselői, másfelől ott röfög a félművelt, kisebbségi komplexusos, mindenféle szellemi muníciótól idegenkedő, dakota közmondásokon és népi bölcsességeken szocializálódott kormánycsürhe, a surmó, arrogáns paraziták gyülekezete. Azt hiszem, most megint van miért szégyenkezni. A semmi maradandót soha nem alkotó Semjén Zsoltok és a populista gyűlöletkommandó nem érti: aki a CEU kiutálását ilyen aljadék módon tető alá hozza, az nem Sorossal, vagy az Egyesült Államokkal, vagy a rohadt liberálisokkal, vagy a világgal baszik ki. Ezt az egyetemet tárt karokkal várják bárhol Európában. Ezt a kicsinyes, gonosz, bosszúálló szaremberkedést, ezt a nyílt sorosozást (= burkolt zsidózást) – ami mindenfajta nemzeti érdektől távol esik – kizárólag az a magyar oktatás szívja meg annak minden szereplőjével, amelynek színvonala egyébként is olyan sebességgel zuhan, hogy Kósa Lajos műveltsége adja a másikat.

Akkor szerintem legyen. Hadakozzatok, toljátok át erőből, sürgősségi eljárásban, süllyedjetek még mélyebbre a világ szemében, most még ameddig forró az ügy, ameddig a nemzetközi nyilvánosság velünk foglalkozik. Remélem ez az egész pontosan ugyanolyan sikeres lesz, mint a Heineken elleni debilkretén ökölrázás, aminek a kivitelezésére szintén ezt a szégyellnivaló Semjént találta meg a nemzeti öntudat.

Előbb-utóbb muszáj lesz leszállni erről a rozsdás, nyikorgó bicikliről. Elfogynak az ellenségek és a nélkülöző, éhező, munkanélküli, szociális ellátásától, magánnyugdíj-megtakarításától megfosztott hívek is rájönnek, hogy az Orbán-Semjén bagázs olyan démonokkal harcolt évekig, amelyek nem is léteztek, olyan vélt problémákért szállt síkra, amelyeknek semmi hozadéka, ellenben titkosított gazemberségeken keresztül Putyin játékszerévé tette az országot.

Azon fogtok hamarosan eltaknyolni, hogy nem tudjátok, mikor elég. Hogy azt hiszitek, a hergelés, a mindig valaki/valami más gyűlöletére kondicionálás közben a lojális, megvezetett, választást eldönteni képes sajátjaitok nem veszik észre, hogy őket is ugyanazzal a hidegvérrel teszitek tönkre, mint mindenki mást. Pedig már az sem igaz, amit kérdeztek. A jószándékotokat meg kenjétek a hajatokra. És külön Semjénzsolt. Harrach elmebaját csak azért nem citáltam ide, mert elég súlyos ez így is.

adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.