Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez a történet szépen megmutatja, miért lenne tragédia, ha egyszer a Jobbik hatalomra kerülne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni.

Ha  valakinek kimaradt volna, így kezdődik Ásotthalom hírhedten világhírű polgármesterének (mellékállásban silány, migránsvadász propaganda-akciófilmek főhőse) tegnapi Facebook-posztja, amellyel bátran beleszáll a közelmúlt legocsmányabb kormányzati húzásának értékelésébe. Csak azért beszéljünk róla egy kicsit, mert – ha valakit esetleg összezavart volna a Jobbik néppártosodó, cukiskodó, szemfényvesztő irányváltása – ez az ember mindig ráébreszt arra, hogy fontos az éberség.

Mivel szokása utólag eltüntetni azt, amit előzőleg bőszen kiposztol, kivételesen nem reklámozom egyébként is népszerű közösségi oldalát (mellbevágó látni, ahogy a penetráns sötétség tort ül a józan ész utolsó maradványai felett), inkább készítettem egy képernyőfotót a szélsőséges lelki nyomorból politikai tőkét kovácsoló Toroczkai böffentéséről, íme:

toroczkai

Ki hitte volna, hogy a Fidesz legszélsőségesebb tagozata is beszáll az összezavart szélsőjobbos-bizonytalan szavazók kegyeiért folyó versenyfutásba, midőn Soros csápjainak levágását sürgeti. Pedig de. Nem tudom, van-e Toroczkai Lászlónál mértékadóbb hang a magyar felsőoktatást érintő kérdések eldöntésében, akiről azt lehet tudni, hogy 1997-ben kezdte meg tanulmányait a József Attila Tudományegyetem kommunikáció szakának levelező tagozatán. Azt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom, hogy sikerült-e befejezni a levelezgetést, de nem is fontos ez.

Mindenesetre így utólag kijelenthetem: igen fura lett volna, ha a Jobbik majdnem legfontosabb emberei közül az egyik nem szólal meg egy napon Victor Ponta, bukott román ex-miniszterelnökkel. Aki máris megirigyelte a külföldi egyetemek (értsd: Soros György) jobb belátásra bírásának orbáni gondolatát, és meglebegtette a Fideszével azonos tartalmú, román törvény tervezetének megalkotását, amellyel – mint azt nem volt nehéz előrelátnom két napja, bárcsak így lenne ötösöm a lottón – igen érdekes helyzetbe hozhatja a Romániában magyar állami támogatással működő kettő darab egyetemet.

Toroczkai Lászlónak (akit emberek demokratikusan szavaztak meg polgármesternek és bizonyára rendkívül hasznos és eredményes munkát végez Ásotthalmon) tehát az egyetem helyett a só jutott eszébe a CEU körül hangosan zúgó kormányzati úthengerről. Igaz, ahogy egy negyed évszázadig a Fideszt sem zavarta az úgynevezett Soros-egyetem, úgy ő sem hőbörgött hangosan, éjt nappallá téve, hogy el kéne pusztítani a magyar felsőoktatás zászlóshajóját, amely – ha tetszik, ha nem – továbbra is a nemzetközi szinten legelismertebb magyar egyetem. Viszont az fura is lett volna, ha van valami betiltásra ítéltetett dolog, amit Toroczkai nem akar kétszeresen is elföldelni.

Azt sem tudom, hogy sikerült-e már Ásotthalmon meggátolni az elszabadult egyetemépítést, de ha már így belelendült, lássuk be, Németh Szilárd bármelyik, eltorzult fejjel előadott sorosozása és eközött a szellemi végtermék között semmi különbség nincs. Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy Toroczkai öklendezése egy nappal azután találtatott aktuálisnak, hogy a Jobbik másik alelnöke Z. Kárpát Dániel azt nyilatkozta, fontos az átláthatóság, a párt azonban az oktatási intézmények betiltását ellenzi.

„A Jobbik kormányzása alatt nem kerülne sor egyetembezárásokra. Nem tartom egészséges folyamatnak, ha kívülről parancsszóra lehetetlenítenek el intézményeket, de látni kell azt is, hogy Magyarországon állóháború alakult ki az utóbbi egy évben, amely civil szervezeteket, oktatási intézményeket, magánintézményeket érint, legyenek akkreditáltak vagy sem.”

Na, most akkor melyik igaz, és pontosan mi is van? Mármint azon kívül mi van, hogy a CEU-hoz köthető kártékony, nemzetellenes figurák sorából Toroczkai nagyvonalúan kifelejtette Kovács Zoltán szóvivő urat, és arról sem emlékezett meg, hogy közpénzből finanszírozzuk névtelen fideszes államtitkárok CEU-s tanulmányait.

Kilóg az a lóláb, pontosabban a Jobbik feje lóg ki a Fidesz seggéből. Azon túlmenően, hogy mit tudhat egy olyan ember a felsőoktatásról, akinek valószínűsíthetően legmagasabb iskolai végzettsége a levelezés, világosan megmutatja ez a kérdés, milyen szépen összegyógyultak a szélsőségek a jobboldalon. Hogy már komoly kihívás megállapítani, hogy a náci beütés (igen, tudom, szánalmas ez a nácizás, meg is lehet sértődni, de ennél sokkal borzasztóbb az, amit Toroczkai hivatásos uszító megtestesít) übereli a fasisztoid vonásokat, vagy fordítva.

A CEU-n innen és túl, ez a kinyilatkozatatás messze a legundorítóbb a napokban megjelentek közül, valahol Orbán tegnap reggeli, csúsztatásokkal telenyomottt mantrájának magásságában szárnyal. Mint ahogy Toroczkai is eljutott arra a szintre ezzel a poszttal, hogy szépen pofánköpte saját magát, ahogy illik. A határon túli magyarság sorsáért minden körülmények között aggódó, saját erdélyi, vajdasági gyökereire oly büszke, a nevét Tóthról Toroczkaira változtató mélymagyar vakondtúrás olyannyira hagyta magát felhergelni Soros vélt nemzetrontó démonától, hogy nagyvonalúan leszarja (igaz, Facebook-posztja alatt Szávay István nevű párttársa próbálja figyelmeztetni), a románok miként tehetnek keresztbe az erdélyi magyar felsőoktatásnak Orbánék agybaja miatt.

Ez a történet szépen megmutatja, miért lenne tragédia, ha egyszer a Jobbik hatalomra kerülne, hogy milyen könnyen megy – Orbán mintájára – egyet pofázni és mást csinálni. Toroczkai, akinek legnagyobb bánatára még mindig léteznek tudományos műhelyek és nem kizárólag határvédelemre szakosodott gyorstalpaló intézményekben szívják magukba a tudást a magyar diákok, ideáltipikus megtestesítője annak a sötétségnek, amit Orbánék borítottak az országra, de amelyben boldogan lubickolnak a Toroczkaik is. Akiknek ha tényleges hatalom kerül a kezükbe, akkor nem csak a mecsetépítést fogják betiltani a világ végén. Hanem.

Nevetséges lenne, ha nem volna közveszélyes, hogy miközben Toroczkai rajongóinak jó eséllyel fogalmunk nem volt eddig arról, hogy létezik a CEU, most vezérüket és egymást túllicitálva úgy fröcsögnek minden irányba, mintha kötelező volna. A Toroczkai-féle Jobbik ugyanazokkal a rongyosra cincált csatakiáltásokkal uszít, mint a Fidesz (liberálbolsevik, sorosbérenc, szélsőliberális, elmebeteg), ugyanazt a felelősséget semmiért nem vállaló, de mindig másokra mutogató (Brüsszel, Soros, elmúlt nyolc év, liberálisok, EU) mentalitást testesíti meg, ami konzerválja a bezárkózó, tudatlanságból táplálkozó, nagyjából minden értelmeset elpusztító sötétséget.

Ahol az árpádsáv, bő gatya, pálinka, turul, pacalpörkölt, karikásostor, stb-stb árnyékában az idők végezetéig lehet siratni trianont, hazaárulózni, minden irányba köpködni, múltba révedni és azon filozófálni, hogy kik tették tönkre az országot, miközben mi ott sem voltunk. A lényeg, hogy örök háború, puskapor és kardcsörtetés legyen a fejlődés, tanulás, gyarapodás helyett. És ha majd a románok tényleg elmennek a falig a hülyeségben, akkor a változatosság kedvéért lehet két sírva vigadás között büdösrománozni. Aztán jöhet a követkető levadászható ellenség, és valahogy eltelik a következő dicsőséges ezer év is.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.