Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek már megint sunnyognak valamiben. De miben?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bocsássuk vízre a mentőcsónakokat, mentsük a szüzeket és a gyermekeket, aki teheti, másszon fel a háztetőre, vagy egy magasan fekvő dombra. Mindenki figyelje a mobilját, hátha jön rá sms Bakonditól, Pintér Sanyától, Nemzetmentő Orbán Viktortól, vagy valamelyik szellemi csúcsdísztől és megmondják pontosan, hogy mit kell csinálni ebben a nemzeti sorstragédiában, ennyire közel a végpusztuláshoz.

Azért kerültem ilyen drámai hangulatba, mert – amilyen nagyon hülye vagyok – beleolvastam a Magyar Időkbe. Miután a CEU-val kapcsolatos hazudozást már halálosan unom, most a másik világbotrány és nemzethalál vívta ki az érdeklődésemet. Mégpedig az, hogy a rohadtmocskosaljasszemét multik ide hozzák az élelmiszeripari szemetüket, a keményen hülye magyar kisemberrel akarják megetetni a mocskukat. A rohadékok!

Azon töprengtem – nem jutottam eredményre egyébként – hogy komolyan van az a pénz, tényleg kell annyira egy újságírói állás, hogy elkezd korpásodni az ember haja? Olyan cikket leltem ebben a fontos – egyébként senkit nem érdeklő, de a kormánykommunikációban valamiért mégis nagy hangsúlyt kapó – kérdésben, hogy még napok múlva is komoly esély van arra, hogy váratlanul felröhögök, ha eszembe jut. ITT a mű, ajánlom mindenkinek.

Szellemiségében és nyelvezetében valami egészen óságos, évtizedekkel ezelőtt feledésbe merült stílusú agitprop cikket sikerült írnia a MI remek szerzőjének. Olyan kifejezések nyüzsögnek benne, amelyeket a hetven éves kor alatti olvasók nagy valószínűséggel nem is értenek, de ha értik, akkor sem használják. Ilyesmikre gondolok: „hitvány portékát sóztak/sóznak a nyakunkba az anyaszomorító kalmárok (…) mikor ereszkednek térdre a zsiványok, mikor kérnek bocsánatot az évtizedes aljasságokért (…)  gátlástalan húzás, ami legtöbbünket fölháborított: a multik a gyermekekkel sem tettek kivételt (…)  a zsiványok némelyik szeszes ital alkoholtartalmát is manipulálták (…)”

Nincsen azzal semmi baj, ha a kormány szorgos médiája megcélozza az idősebb korosztályt és hozzájuk intézi az aktuális propagandát. A kérdés csak az, mi a jó fenét szeretnének kommunikálni, miféle üzenetet akarnak eljuttatni idősebb honfitársainkhoz? Ami még ennél is fontosabb: milyen okból? Ebben az esetben mondhatnám azt is, hogy a MI szerzője teljesítménybérben dolgozik – flekkenként fizetik, mint annak idején Bayer Zsoltot Széles Gábor -, de ebbe az elképzelésbe sehogyan nem passzol bele Lázár János tegnapi ordenáré hazudozása arról, hogy mennyivel jobb az olasz mogyorókrém, mint amit nekünk ide tolnak. Merthogy semmivel, pontosan ugyanaz itt is, ott is.

A tények eddig sem igazán zavarták sem a politikusokat, sem az udvari költőket. Ha el akarnak érni valamit, akkor addig hajtogatják a leghülyébb hazugságot is, ameddig a fásult hívek el nem hiszik, vagy be nem fáradnak annyira, hogy kialakul az immunitás. Akkor pedig bármit meg lehet tenni, mert nem fog felháborodást kelteni.

Tehát szerintem megint sunnyog valamiben a kormány. Más okát nem látom, hogy miért kell folyamatosan hazudozni – például a fent idézett cikk szerzőjének is – hiszen bárki megnézheti saját szemével a NÉBIH vizsgálatának eredményét ITT. Én most össze nem számolom, de legalább annyiszor – bár érzésem szerint többször – mondja azt a vizsgálat, hogy a nálunk forgalmazott termék valamilyen szempontból (íz, küllem, illat) jobb, mint a nyugati országban forgalmazott azonos megfelelője.

A cikkben körülsikoltozott gyermekeknek gyártott keksz – a multik a gyermekekkel sem tettek kivételt kezdetű nóta – egyszerűen arról szól, hogy két hasonló, de más gyártmányú és összetételű terméket hasonlítottak össze. És láss csodát: más volt az összetétel. De mindez ott szerepel a NÉBIH honlapján. Megnézhetné Lázár János is, mielőtt hülyeségeket beszél, de főleg megnézhetné az újságíró, mielőtt ír egy cikket nagyapámnak.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem egészen nyugodtan a vásárlóra lehet bízni, hogy neki színben-szagban-ízben-árfekvésben milyen termék tetszik és majd azt fogja levenni a polcról. Levesporból, kakaóból, kekszből, mosószerből és mindenből van tucatnyi márka, egyáltalán nem kötelező a silányabbat venni. Azt viszont nem ártana tudatosítani a vásárlókkal, hogy többnyire az olcsóbb: silányabb. Nem tud más lenni, miután a minőségi alapanyag drágább, az abból készült termék is többe fog kerülni. Jó megoldás lehet, ha nem az ócska zacskós levest esszük, hanem elkészítjük friss hozzávalókból. Egy tojásleves, borsóleves, zöldségleves sem tart sokkal tovább, mint a porleves és garantáltan jobb, ráadásul az kerül bele, amit belerakunk.

Mindezt szerintem minden fogyasztó tudja, amit azonban ők sem tudnak és én sem, hogy miben sündörög már megint a kormány? Mit készítenek elő? Ezután csak Mészáros Lölö szállíthat be bizonyos termékeket? Vagy pusztuljanak a multik és csak a CBA? Sima zsarolás? Pénzre van szüksége a költségvetésnek, mert ürül a moslékos vályú?

Akinek van ötlete, hogy mire megy ki ez az egész, az árulja már el nekem is! Köszi.adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.