Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez is ráfér arra az eltorzult fejszerkezetre? Ráfér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy érzem, aludnom kell egyet a CEU körüli történésekre, bár ahogy elnézem a dolgot, ez a falon túltolt bicikli (a szervilis Balog mindent aláír, az idióta Palkovics utána megmagyarázza a megmagyarázhatatlant) talán mégiscsak belecsapódik abba a szakadékba. Elalvás előtt azért még néhány kósza gondolat idekívánkozik.

A nagyon hülye kormány hiperkretén, de legalább végtelenül aljas ötlete az úgynevezett Soros-egyetem ellehetetlenítését illetően már a világsajtót is bejárta (tudom, a BBC nem világsajtó), az uniós biztosok heti ülésén Brüsszelben terítékre került, arról nem beszélve, hogy az Egyesült Államok baráti kormánya is világossá tette: ők támogatják az egyetemet, úgyhogy nem biztos, hogy nem kéne befejezni a baromkodást. Úgy értem, még a zakkant csilliárdos ingatlanügynök Donald Trump államelnök pártja is rossz szemmel nézi a csúti parafenomén kisebbségi komplexusból fakadó idétlenkedését a tanszabadság és az egyetemi autonómia körül.

Soha nem fogom megérteni, de ez volt: a híres falu híres szülöttét mindeközben egyáltalán nem zavarják össze ezek a történések, ma Máltán turnézott ő az Európai Néppárt kongresszusa alkalmából (a pártfegyelem, ugye), ahol az esemény előtt Pedro Agramunttal, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének elnökével csacsorászott és neki sírta el bánatát. Nem mertem volna fogadni rá, pedig annyira magától értetődő: Máltán is sorosozott, nem viccelek. Havasi Bertalan testőrrel Miniszterelnöki Sajtóiroda-vezetővel üzente meg, hogy mit óbégatott:

egyes külföldi hátterű nem kormányzati szervezetek anyagilag és politikailag is visszaélnek helyzetükkel, és ez különböző jogi vitákhoz vezet…

Nem arról van szó, hogy bármilyen nóvum lenne ebben az alig burkolt sorosozásban és háttérhatalmazásban, amely a megvezetett, rettegő magyar füleknek oly kedves dallam. Már arról sincs szó, hogy bármelyik intellektuális vakondtúrás (kinek drágább rongy élete és a közpénz, mint a tisztesség és a józanság) kiáll és felöklendezi a kiadott ukázt az összes fellelhető közhellyel és elcsépelt, hazug szólammal körítve. De arról igenis szó van, hogy az ország miniszterelnöke belegárgyult ebbe az ostoba Soros-faszságba, és egyszerűen már nem hajlandó/képes a valósággal és a kormányzással foglalkozni, viszont nyomja a zsibbasztó blődségeit bárhova megy.

Nem túlságosan vigasztal az sem, hogy ezúttal legalább nem Moszkvában, Manilában vagy Bakuban játszotta el a hattyú halálát, bár ha a nem kicsit felpüffedt, kifejezéstelen arcára ránézek, akkor sem a megnyugvás önti el az én hazaáruló szívemet. Azt üzente ugyancsak Bertalan kommunikációs verőlegénnyel ugyanaz a felpuffadt fejű, kifejezéstelen ábrázatú miniszterelnök:

A Soros-egyetem nem különbözik a többi felsőoktatási intézménytől abban a tekintetben, hogy egyik sem állhat a törvények felett. (ezt azóta be kell szorozni Kovács Zoltán CEU-s veteránnal, aki szerint is ugyanaz van)

Akkor próbáljuk dekódolni a cinikus aljadék fejében keringő moslékot. Az ország miniszterelnöke a CEU-t Soros-egyetemezi, miközben Máltán sír a pofája, hogy a Soros-hátterű nem kormányzati szervek anyagilag és politikailag visszaélnek a helyzetükkel. Egy olyan országban, ahol hetedik éve a Fidesz uralkodik, és ahol Orbán Viktor egyszemélyben dönt mindenről, a vazallusai megszavaznak mindent és abból aztán magukra azt tartanak érvényesnek, amit akarnak.

Egy olyan országban, ahol az éj leple alatt nyírnak ki szerkesztőségeket, az éj leple alatt töltenek fel törvénytervezeteket a parlament honlapjára, ahol a legnagyobb titokban, képviselői indítványra próbálják a közpénz jellegét megváltoztatni. Ott van pofája ennek az embernek azt mondani, hogy civilek visszaélnek a helyzetükkel? Aztán mégis hogyan élhetnek vissza a helyzetükkel politikailag és anyagilag olyanok, akik Orbán Viktorral és hetedik éve regnáló kormányával ellentétben nem nyulkálnak könyékig a közpénzes vályúban? Ahol a törvényileg érvénytelen népszavazást politikailag érvényesnek kiáltja ki a mindenható egyszemélyes államvezetés? Ahol egy félbunkó gázszerelő hat év alatt csilliárdos lehet úgy, hogy korábban egy duplasenki volt? Ahol már minden megvehető sajtóterméket megvettek, amit nem lehetett, azt kinyírták, ami még talpon van, azt hülyének nézik, és fenyegetik? Ahol közpénzek nettó milliárdjaiból saját magát dicsőíti a kormány? Ahol a kormányzás egy hét éve tartó állandó háborús kampány?

Ebben az országban hetedik éve csak és kizárólag a kormányzat él vissza a hatalmával, a kormányzat veszi magának a bátorságot, hogy bírósági döntéseket felülbírálva, köpködve mártírkodjon és globális háttérhatalmi összeesküvést vizionáljon nyomorúságos teljesítménye elfedésére. Ezekkel a holdudvar zsebében nyomtalanul eltűnő milliárdokkal szemben ott áll néhány tucat jogvédő civil, akik nemzetközi pályázatok útján jutottak néhány tízmillió forint átlátható támogatáshoz, ezek miatt vonyít Máltától Brüsszelig az egyélőisten?

A CEU nem állhat a törvény felett? Mondják ezt úgy, hogy hoznak egy törvényt ma, ami alapján az egyetem tegnapig törvényesen ellátott tevékenységeit törvénytelennek nyilvánítják, aztán szétsírják a nyilvánosságot azzal, hogy az egyetem nem állhat a törvény felett, hogy jogellenesen működik és ezt foggal-körömmel meg kell akadályozni? Tényleg ez is ráfér arra az eltorzult fejszerkezetre? Tényleg hülyék vagyunk itt mind? Tényleg azt tolja a pofánkba, hogy senki nem állhat egy még hatályba sem lépett törvény felett?

Ha én lennék a Közép-európai Egyetem és Soros György Orbán és Rezsiszilárd, valamint a nyálcsorgató-szervilis pártmédia utáni legnagyobb ellensége, ezért a kijelentésért akkor is állampolgári kötelességemnek érezném felelősségre vonni a főszemélyiségtorzulást. Ezt így hogy, miniszterelnök? Ennyire nem lehet megvetni és lenézni ezt az országot. Ahol Farkas Flórián köztörvényes bűnöző, Rogán Antal feltaláló és enyveskezű ingatlanügynök, Tiborcz István favágó és közpénzen hízó vej (és hadd ne soroljam) a törvény felett állhat, ahol Matolcsy Rómeó következmények nélkül ámokfuthat a jegybank élén, ahol a Polt Péter legfőbb ügyész által elsikált gazemberségek több életfogytiglani börtönnel érnek fel, ott ki nem állhat a még meg sem szavazott törvény felett?

Cinikus, hazug, undorító, pusztító, erkölcstelen. És nekem senki ne jöjjön azzal megint, hogy de akkor mégis ki más lenne alkalmas? Ehelyett? Bárki, akárki. Már tegnapelőtt is késő volt. Nemhogy jövő ilyenkor.

adomany-1