Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Aki teheti, kezdjen el csomagolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drágáim, édeseim, szívem csücskei, bogármadárvirágocskáim a közmunkaalapú családi biznisz egyre lábszagúbb szartengerében! Aki teheti, kezdjen el csomagolni. A Nemzeti Együttrablás Rendszere teljes fordulatra kapcsolt és vagy szétesik ez az egész rozsdás talicska, vagy mi fogunk lepotyogni róla. És már eddig sem, de most főleg nem mondhatja senki, hogy ő nem látta, nem tudta. Vagy felőlem mondhatja, de akkor az illető hülye és ezt nyíltan fel is vállalja.

Minden egyes rohadt nap történik valami, ami civilizált európai országban nem történhetne meg, de nálunk, a rántotthús-alakú focistadionban simán, csont nélkül húz át az ingerküszöbünk alatt. Ami nem is baj feltétlenül, hülyék is kellenek, meg nyomorultak, valamint cselédek és igavonó barmok is. Meg udvaribolondokra is szükség van, mert úgy kerek a világ.

Orbán kán minden tetves húzása után van önkéntes (leszarom, hogy fizetésért és pozícióért, de önkéntes, mert fegyverrel senkit nem lehet kényszeríteni ilyesmire), aki kiáll és elmagyarázza, miért is málnahabos piskóta az, ami úgy néz ki, olyan színű, olyan állagú és olyan szagú is, mint a híg fos. Most éppen Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár magyarázta el, hogy miért is vág alá a kormány a Közép-európai Egyetemnek. Ha nem foglalkozunk az aktuális hazudozással – ne foglalkozzunk vele, legalább itt és most ne – akkor a tény az, hogy Orbánék nem bírják, de nem is hajlandóak elviselni, hogy valaki értelmesebb, tanultabb, műveltebb legyen, mint amilyen az ország vezetése. Kövér Lászlótól Orbán Viktoron át Kósa Lajosig és Németh Szilárdig bezárólag.

A gondolkodó ember veszélyes a hatalomra. Szerencsére Palkovics László nem ilyen, úgyhogy megy és teljesíti a parancsot. Miközben ez történik, Varga Mihály közepes képességű könyvelő szintén szó nélkül teljesíti a parancsot és benyújtja a törvénytervezetet, ami kevés híján duplájára tossza fel a reklámadót.

Tudom, Gyurinéni Pusztarettenetesen nem érti, mi a tököm az a reklámadó és főleg nem érdekli, mert a helyi boltban nem árulnak olyat és amúgy is, a csirkecomb most ötszáz alatt van. Elmondom röviden, miről szól a reklámadó emelés. Ennek segítségével rohadékék ki fogják nyírni azokat a lapokat és weboldalakat, amelyeket még nem tudtak felvásárolni, mint az Origót, nem tudtak kinyírni, mint a Népszabadságot. A nagyon kevés, nem kormánypárti médiát célozták meg ezek a görények. A saját fosaik legfeljebb több állami hirdetést kapnak, őket nem érinti. A sajtónak az a része azonban, amely valóban a piacról próbál megélni, el fog tűnni. Mert nincs annyi tartalék a bevételekben, hogy kibírjon egy ilyen emelést. És ez a cél, drága együgyű barátaim Orbán Viktor lúdtalpas országában.

El fog tűnni az a néhány kritikus hang drága kis tündérbogaraim. És akkor soha többé nem fogtok olyanokat hallani, hogy ma mennyi pénzt loptak el tőletek, mert nem lesz, aki elmondja. Olyan lesz drágáim, mint a rendszerváltás előtti idők legvadabb szakaszában, amikor cenzúrázták még a cenzúrát is. Majd lehet menni ünnepelni miviktorunk szülinapját, lesz ingyensör (igazi csíki, naná) és fonnyadt virsli, meg narancssárga lufi. És minden nap olvashatja majd a nép, hogy mennyire jó és éljen és hurrá! Ők már az életükért futnak. Az a baj, hogy mi is.

Mondom, mi van. Geciék szisztematikusan kinyírják az utolsó független hangot is (igen, a Szalonna is megy a kukába, de ami sokkal nagyobb baj, a független sajtó is), kinyírják a felsőoktatást, elveszik az utolsó szabad lélegzetvétel lehetőségét is. Ezért kell kicsinálni az egyetemet, ezért szállnak rá fürtökben a sajtóra, ezért mocskolnak és járatnak le mindenkit, aki nem őket szolgálja.

És mindig lesznek Balog Zoltánok, Palkovicsok és hozzájuk hasonló mosónők, akik adják az arcukat ehhez a mocsokhoz. Az már fel sem fog tűnni, amikor a fővezér felmondja az együttműködést az Unióval, lakattal bezárja a kerítésen maradt egyetlen kaput és lenyeli a kulcsot. Mert ez lesz, hiába akarja bárki is bemagyarázni magának, hogy nem így lesz és soha többé nem leszünk az orosz medve seggén a pattanás. De, basszátok meg, leszünk! Nemsokára. Már aki megvárja. Hamarosan előbújnak a kövek alól a Rogánok és Farkas Flóriánok. Sokasodnak és szaporodnak.

És nem csak önmagunkat nem értem, de nem értem az Európai Uniót sem. Ők is látják – a többségünknél világosabban látják – hogy mi készül, mégsem tesznek semmit. Már régen el kellett volna zárni a pénzcsapot, mert az tartja életben ezt a szart. Megszívta volna az egész ország, ez kétségtelen. De elég gyorsan elfogyott volna az elzabrálható vagyon, márpedig Orbán és rendszere addig működik, ameddig tudja fizetni az udvaroncokat. Senki nem elvből, meggyőződésből van mellette, hanem pénzért. Ha nincs pénz, nincs szolgahad sem. A Balogok és Palkovicsok hirtelen felfedezik magukban a versenyszféra iránti érdeklődést, a többi is menti az irháját, a rendszer összedől. De az Uniónak valamiért érdeke fenntartani, működtetni és hizlalni ezt.

Már nem a huszonnegyedik, hanem a huszonötödik órában vagyunk. Ebből már nem lehet jól kijönni, az a lehetőség régen elmúlt. Vagy elfogadjuk, hogy megyünk még egy kört a legvidámabb barakk udvarán, vagy polgárháború lesz. Nem hiszem, hogy maradt más választás. Ha mégis maradt, csak én nem látom, legyen olyan jó valaki és árulja el nekem is. Köszi.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.