Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


„Lófaszt, mama!”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jaj, mekkora őrület! Hihetetlen! Egy 96 éves nénit a kórházi folyosón felejtettek – kik? – és öt órán át rá se nézett senki, a többi beteg segített rajta, ők kerítettek neki plédet, vizet.

Drágáim! Az a kurvanagy helyzet, hogy ez nem véletlen baleset. Lassan mondom, hogy az is megértse, aki egyébként naponta gyertyát éget otthon Orbán Viktor fényképe előtt és aki szerint itt annyira tökjó minden, hogy az valami beszarás és ennél jobb csak akkor lenne, ha még nyolcvankét sor kerítést húzna a csodás kormány a határra. Meg még esetleg akkor, ha minden libsi megdöglene hirtelen és kilépne az ország az Unióból, mert Brüsszel.

Szóval: ez nem véletlen baleset volt. Így működik a magyar egészségügy. Ez a normál állapota. És nem, nem tegnap, nem is hét éve kezdett el rohadni, de mára itt tart és az Orbán-kormánynak igenis lett volna hét éve rá, hogy tegyen valamit ellene. Nagyon fasza, hogy időnként az Unió pénzéből felújítanak, átadnak, felépítenek valamit és ezzel verik a mellüket, de a többség számára ez maradt. És ha megöregszik valaki – nyugi, a megvédünkviktor-nénikbácsik előbb fognak megöregedni, mint mondjuk én – ezt fogja kapni. Ha nincs olyan rokona, aki megy vele, aki gondoskodik róla, akkor ott fogják hagyni a huzatos folyosón takaró nélkül, akkor nem kap egy korty vizet sem.

Ha úgy alakul, hogy idősotthonba kell mennie, mert nincs, aki gondoskodjon róla és ő már nem tud gondoskodni önmagáról és nem olyan baromira szerencsés, hogy meg tud fizetni egy kiemelt magánellátást (és kevés olyan szerencsés van, mert a legolcsóbb, önkormányzati fenntartású intézmény is onnan indul, hogy havi 90 ezer az ellátás+gyógyszer+tisztálkodószerek+költőpénz) és nem olyan baromira szerencsés, hogy egy nagyon becsületes, lelkiismeretes emberekkel működő otthonba kerül, akkor a legkevesebb az lesz, ha a folyosón felejtik pár órára.

Ismétlem: ez a normál ügymenet. Az én 90 éves apámat is simán kitolták volna a folyosóra és órákig várt volna a betegszállítóra (nem 5 órát, hanem akár 15-öt is simám), ha én nem rohanok száz kilométerről érte. Mert az ágyára már jött a következő beteg, a betegszállító akkor viszi, amikor viszi, a kórház befejezte az ápolást, innentől mindenki leszarja.

És ha valaki öreg és még beteg is, akkor semmi jóra ne számítson. Mert ha kórházba kerül, simán leszedálják, elveszik a fogsorát, szemüvegét, botját és betolják a demens osztályra. Akár demens, akár nem. Ha nem az, majd az lesz villámgyorsan.

Ma – ha a szülő nem tud napi 24 órás felügyeletet biztosítani az ápolásra szoruló gyerekének – finoman szólva is leköpik a kórházban. Ha egy ember magatehetetlen – akár a kora, akár a betegsége okán – akkor a hozzátartozók feladata nem csupán az, hogy mindent – úgy értem, hogy mindent: gyógyszert, tisztálkodószereket, evőeszközt, poharat, lázmérőt, pelenkát, ha speciális tápszerre van szüksége, akkor azt is – vigyen, hanem a műtétet leszámítva ápolhatja is a hozzátartozóját. Mert nincs, aki megcsinálja és mert ma már a világ legtermészetesebb módján el is várják tőle.

Mostanra teljesen természetes, hogy ha egy idős emberről nincs, aki gondoskodjon és kórházból kerül az idősotthonba, akkor a rüh, a fejtetű is vele költözik. Ha egy ember valamiért nem képes mozogni, a kórházban két hét alatt beledöglik a felfekvésekbe.

És megismétlem: a nénit nem felejtették véletlenül ott, hanem rohadtul természetes módon így működik a legtöbb helyen a rendszer. Akkor is, ha fideszes az ember, akkor is, ha DK-s, vagy MSZP-s. Kivéve persze, ha véletlenül Orbán, Lázár, vagy valami hasonlóan kiemelt nevet visel, mert akkor talán kap egy plédet és egy pohár vizet.

Tapsikolás közben majd ez jusson eszébe mindenkinek, amikor ő, vagy az ő anyja kerül ilyen helyzetbe. Akkor kell majd nagyon örülni a stadionoknak, a jómagyarvállalkozóamészáros-vagyonosodásának, az üveghídnak, a külföldre talicskázott milliárdoknak, lőtereknek, díszes szökőkutaknak, vadászházaknak, olimpiának. Akkor kell majd mondogatni, hogy száguld a gazdaság, Matolcsy egy zseni, Orbán egy szent és mindjárt jobb lesz, csak a rohadt komcsik 7-10-100 éve mindent elloptak és még takarítja a kormány a szart.

Hogy egy klasszikust idézzek: „Lófaszt, mama!”adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.