Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állok Dömötör úr és a magyar kormány rendelkezésére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a segítségünket kéri és miután azt igazán nem lehet rólam állítani, hogy ne nyújtanék segítő kezet a rászorulóknak, máris állok Dömötör úr és a magyar kormány rendelkezésére. Konzultáljunk nemzetileg.

Az államtitkár azt mondta: azért kérik a magyarok támogatását, hogy hazai kézben lehessen tartani az adók, a bérek és a rezsi szabályozását. Brüsszel több területen is jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezért Brüsszelt ebben meg kell állítani

Jó. Vagyis nem jó. A magam részéről nem támogatom nemzetileg, hogy továbbra is az Orbán Viktor-Matolcsy György-Polt Péter Bermuda-háromszögben tűnjenek el a befizetett adóim, hogy a kormány körül sertepertélők érdekei mentén dőljön el az én bérem és hogy a kamu rezsicsökkentés örve alatt kampányolhasson tovább a párt.

Nekem például sokkal inkább az az érdekem, hogy ne fizessek sokkal több adót, mint a többi uniós tagállam polgárai, különös tekintettel a világcsúcstartó magyar áfára. Az is érdekem nekem nemzetileg, hogy a munkabéreket a piac szabályozza, ahogy az is érdekem, hogy a munkavállalók érdekérvényesítő képessége erősödjön (gondolok itt az átírt munka törvénykönyvére és a kiherélt szakszervezetekre), a magyar vállalkozások izmosodjanak (ne csak Mészáros Lölö vállalkozásai), az oktatás fejlődjön, mert a magasan kvalifikált munkavállalót megfizeti a piac. Ehhez persze az is szükséges, hogy ne az összeszerelő üzemek költözzenek az országba nagy számban, hanem a magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások szaporodjanak.

Nekem az sem érdekem, hogy a kormány szabályozza a rezsit akkor, amikor a piaci ár alacsonyabb, mint amennyit a magyar polgárokkal fizettet a kormány. Nem érdekem továbbá, hogy a rezsicsökkentésre hivatkozva mindent központosítson a Fidesz, mert az a szolgáltatások kárára fog válni és nekem például egyáltalán nem érdekem, hogy a szolgáltató ne tudjon fejleszteni, esetleg a feladatát se tudja ellátni egy idő után.

Az érdekem nekem nemzetileg, hogy tudjam, melyik civil szervezet honnan kap támogatást, de ezt most is tudom, csak meg kell néznem a nyilvános adatokat. De nemzetileg az is érdekem – sőt! -, hogy tudjam, a magyar kormány mire költi az én befizetett adómat. Érdekemben áll tudni, Matolcsy Rómeó egészen pontosan hová keni szét a köz pénzét, hány alapítványban és mit művel, kitől mennyiért és mit vásárolgat, hány szeretőt, rokont és jó ismerőst alkalmaz, valamint eddig mennyi pénz veszítette el közpénz jellegét az ő áldásos tevékenységüknek köszönhetően.

Azt is érdekemben áll tudni, hogy az egyes minisztériumok mennyi forrást használnak fel, mire költik a köz pénzét, pontosan milyen feltételek mellett juthatnak különféle vállalkozások forrásokhoz. De azt is tudni óhajtom, hány államtitkár, helyettes és annak a helyettese dolgozik a minisztériumokban, milyen referenciák alapján kerültek oda és jól végzik-e a dolgukat. Ahogy az is rám tartozik, a különféle szervek között hány családi kapcsolat épült ki eddig (gondolok itt a Handó Tünde-Szájer József házaspárra, a Matolcsy keze alatt dolgozó Polt Péter feleségre és a többi összefonódásra) és hogy fordulhat elő ilyesmi.

Aztán pontosan, fillérre tudni óhajtom az én adómból fizetett politikusok anyagi helyzetét, ide értve a férj-feleség-gyerek nevén lévő, a politikai pályafutás alatt megszerzett vagyonok eredetét is.

Összefoglalom nemzetileg a véleményemet: én jobbnak tartanám, ha nem a Nemzeti Együttlopás Rendszere keretében garázdálkodna teljhatalommal az országban a kormány, hanem egy sokkal egységesebb és – ez a fontos! – átlátható és szankcionálható, közös rendszer jönne létre. A civil szervezetek átláthatósága mellett az állam, a kormány és az egyes politikusok gazdálkodásának átláthatóságához is ragaszkodom.

A kérdőívet már nem is kérem, miután megválaszoltam. Az viszont roppantul érdekel, hogy hány milliárdba kerül nekünk megint ez a konzultáció és melyik politikus rokona-szomszédja-ismerőse fog az újabb eltapsolt milliárdok örömére luxusvillát vásárolni külföldön.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.