Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hajrá, srácok! Csináljatok hülyét magatokból szorgosan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Heineken ellen folytatott keresztescsillagos háborúval párhuzamosan ott a rohadtliberálfasisztaálcivilek kiirtását célzó gigamega rágóka a lötyögő protézissel küzdő híveknek. Van párhuzam a két dolog között – azon túl is, hogy mindkettőt Orbán és zenekara erőlteti -, mégpedig abban hasonlít a két ügy, hogy éktelen nagy baromság mindkettő. Ezen a ponton már nem árt óvatosnak lenni, mert egy óvatlan mozdulat és szabadságharcból közröhej lesz. A Heineken-megvédjükadrágamagyar-romániábangyártottsört (közbevetőleg jegyzem meg, hogy vannak Magyarországon gyártott kézműves – úgy értem, hogy tényleg kézműves – sörök, melyekért valahogy nem harcol olyan elszántan ártunk és ormányunk) Lázár János Romániába trappolásával és az igazitiltottcsíki sör rituális megkóstolásával immár menthetetlenül átborult a sírva-röhögős kategóriába, a civil szervezetek elleni háborúság még előtte van ennek az aktusnak. Nem sokkal, de előtte.

Hogy múlt időbe tehessük ezt a dolgot, abban sokan és nagyon keményen dolgoznak. Legutóbb Pilhál György keményvonalas Magyar Idők-harcos tett egy jókora lépést a viccosztályba sorolás irányába a MITŐL „CIVILEK”? címmel megjelent rövid, ám velős írásával.

„Egy régóta esedékes keresztelőünnepséget javasol a Századvég. A közvélemény-kutató egyik mostani tanulmánya során arra jutott: ideje lenne, ha a külföldi forrásokból fenntartott különféle »nem kormányzati« szervezeteket nem civil, hanem lobbista brigádokként tartanák számon. Merthogy azok”.

Értelmezzük az idézett gyöngyszemet! Induljunk a kályhától, mert úgy szép az összkép, ha az egészet átlátjuk. Van nekünk egy kormányunk, mely kormány a Fidesz néven futó párt Orbán Viktor nevű szupersztárjára épül. Az országban tartózkodó mintegy 8 millió választásra jogosult polgár közül alig több, mint 2 millióan szavaztak rájuk. A hirtelen honosított külhoni magyarokkal együtt. Adót viszont nem csak ez a 2 millió honfitársunk fizet, hanem a maradék 6 millió is. A befizetett adókat nevezzük közpénznek. Ezt a közpénzt kezeli a kormány (most tekintsünk el a különféle bűvészmutatványokkal, választási törvény átírásával, a választási körzetek átszabásával elért látszólagos kétharmadtól), ami rendben is van. Hiszen a kormány feladata a közössel gazdálkodni. Csakhogy azt a köz javára és nem a párt érdekében kellene tennie. Erről szerencsére szó sincs, az Orbán-Fidesz-kormány ívesen tesz mindenkire és teljes gőzzel a saját hatalmát építgeti a befizetett mindenki pénzéből.

Ebből a pénzből fizetik például a Századvég nevű gyülekezetet, amely társaság a neki juttatott milliárdok fejében bármikor és bármit alátámaszt a tanulmányaival, amire igény van. Ergo: a Századvég sem nem független, sem nem pártatlan, köze nincs a civilekhez, hanem kifejezetten a Fidesz nevű párt eszköze. Pont.

Az sem túlságosan nagy titok, hogy a Magyar Idők nem a piacról él – akkor már régen két tével kellene írni a nevét, holott egyetlen té sincs benne -, kifejezetten pártérdekeket szolgál, saját erőből már holnap sem tudnának megjelenni, pláne nem tudnák fizetni például Pilhál György kitűnő munkásságát.

Tehát: egy közpénzből pártérdekeket szolgáló intézetre hivatkozva egy pártpropagandát folytató lap munkatársa arról ír, hogy rohadjanak is meg sorrendben: Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor vagy az Eötvös Károly Intézet. Mégpedig azért, mert:

 Se legitimációjuk, se társadalmi támogatottságuk nincs ezeknek a kotnyeles gyülekezeteknek. Kéretlen prókátor valamennyi. Csak jönnek, nyüzsögnek, háborognak, miközben alig leplezett ideológiákat terjesztenek.

Esküszöm, először azt hittem, a költő a saját lapjáról és a Századvégről elmélkedik ilyen veretesen. De nem. Már csak az hiányzik (és ne legyünk biztosak benne, hogy nem fog bekövetkezni), hogy a pártérdeket szolgáló, közpénzből tömött Századvég tanulmányára, a Magyar Időkre és hasonló, kormányhirdetésekből, megrendelt pártpropaganda-cikkekből éldegélő oldalakra hivatkozva a CÖF-CÖKA békemenetet indítson, ahová a felcsúti fociakadémia buszaival szállítják a híveket. Már csak annyit tennék hozzá: hajrá, srácok! Csináljatok hülyét magatokból szorgosan. Akkor legalább kiderül, hogy a társadalom kétharmada nem olyan idióta, mint remélitek.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.