Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rohadék magyargyalázó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Anyádazakulákrohadékkommunistaféreggerinctelenmagyargyűlölőbaszódjálmegcsaklássalakmegapiaconhízottlibamájatvenniletömömatorkodon (…) aljadékmocsokazénszüleimetkuláklistáratettékésdrágajódolgosnagyapámbeleishalt (…) kikellirtaniazilyeteznemmagyartakarodjoninnenevénkomcsipufajkás (…) mocskoshazaárulóanépellenségedögöljmegdehirtelen…

Folytathatnám, de minek? A fenti kedves üzenetek Kéri László felé szállnak a langyos tavaszi szélben. Láttam már pár napja a PestiSrácokon a felhívást egy jó kis kurvaanyázásra, de elsiklottam felette. Tegnap este éppen úgy alakult, hogy egy helyiségben tartózkodtam a televízióval, ami be volt kapcsolva és éppen Kéri László beszélgetett Kálmán Olgával. Azt nem tudom megmondani, hogy Kéri a szakmájában mekkora névnek számít. Én kedvelem (eleve kedvelek mindenkit, akinek van humorérzéke és erről most eszembe is jutott, hogy a kormánypárti részről ilyen illetőt nem tudok felsorolni) és oda szoktam figyelni arra, amit mond. Aztán eldöntöm magamban, hogy én mit gondolok az adott témáról.

Tehát Kéri beszélt – a mi tévénkben tegnap – a PS megírta két nappal előbb. Gondolom, ismétlést láttam. És Kéri megpróbálta megérteni és megfogalmazni a Fidesz népszerűségének a titkát. Szerinte ebben nagy szerepe van annak (öveket bekapcsolni, most jön a gyalázat!) a kulák-mentalitásnak, ami lényegében egy normális állapot, átmenet a jobbágy-zsellér világ és a polgári társadalom kialakulása között.

A kormánypárt rajongótáborának pedig sikerült teljes mértékben alátámasztani a kijelentés jogosságát. Igaz, hogy a PS – pontosabban a Spíler néven futó blog, ahonnan átvették a felháborodott irományt – nem igazán értelmezte az interjú mondandóját, megelégedett néhány kiragadott részlettel, amivel jól fel lehet hergelni az amúgy sem túlságosan nagyeszű olvasókat. A hívek pedig ugrottak a provokációra (ez a dolguk nekik), nem Kéri gondolataival vitatkoztak, hanem az embert – és ha már ott voltak, akkor Kálmán Olgát is – minősítették vallási, nemi, szexuális irányultsági és egyéb alapon. Szokás szerint.

A magyar nyelvtant alapjaiban is csak nagy vonalakban ismerő, lényegében funkcionálisan analfabéta, még az élő beszéd megértésével is esélytelenül küzdő honvédők fröcsögve ugranak neki mindennek, amit nem értenek. Ez nem is kuláktempó – akkor most én is vitába szállnék Kérivel – hanem az ősember tudatlanságára hasonlít inkább, aki ellenségnek gondolt mindent, amit nem értett.

Ezen segíteni csak oktatással lehetne, de azt rohamtempóban építi le éppen az az Orbán-kormány, melynek tagjai nagy valószínűséggel legfeljebb az általános iskolát végezhették volna el akkor, ha valamilyen csoda folytán a saját rendszerükben lettek volna fiatalok. Márpedig az ilyen tudatlan, tanulatlan, mindenre indulatokkal reagáló sötét-büdösbunkó, jól manipulálható társadalmi csoportokból nem lesz varázsütésre polgári réteg. Igaz, hogy ez a kormánynak nem is célja, mert egy tanult, egzisztenciálisan stabil társadalomban mindig feléled a civil kurázsi, az a fajta polgári öntudat, ami oda vezet, hogy elkezdenek az emberek gondolkodni, kérdezni és a jogaikat gyakorolni. Egy ilyen közegben a semmihez nem értő, arrogáns, telhetetlen politikusok igen gyorsan mennek a levesbe. Akkor meg itt állnánk kormány nélkül.

A polgári öntudat helyett sokkal jobb az ostoba öntudatlanság. Annak is az a fajtája, amikor a hívő nem tud büszkélkedni a műveltségével, a teljesítményével, az erkölcsi-szellemi nagyságával, de még az életben elért eredményeivel sem, ezért arra büszke, hogy fehérnek (lehetőleg férfinak) és magyarnak született. Holott ezek egyike sem érdem, hanem adottság, de aki ezt megérti, az máris képes elgondolkodni azon, hogy mennyire jó az neki, ha a saját országának vezetői rabolják ki és nézik hülyének.

Sajnos képtelen voltam megtalálni a műsoról készült felvételt (aki teheti, keresse meg), de én igyekszem belekapaszkodni Kéri egy gondolatába, ami valahogy így hangzott: ha bukik a Fidesz, senki nem fog melléjük állni. Az az ezer ember fogja sajnálni őket, akik most jól élnek a kormány akaratából. Senki más. Hamarosan senki nem fog emlékezni sem rájuk.

Úgy  legyen!

Frissítés! Egy (nyilván több is) kedves olvasó ügyesebb, mint én és elküldte a felvételt. Köszönöm neki.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.