Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sem Orbán Viktor lelki békéje, sem Szijjártó Péter ötödik luxusvillája nem ér nekünk annyit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,377,800 forint, még hiányzik 622,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Rogán Antal egészségesen eltűnt a közéletből (sajnos a zsebünkből nem, csak a szemünk elől), Szijjártó Péter hisztibajnok teljes erőből veri az asztalt. A Nagy Fidesz Háború jegyében óbégat ő, mert megmondta az Orbán nevű, hogy az idei év (is) vérzivataros lesz és Brüsszel meg fogja támadni szeretett országunkat. Erre mi történik? Táááámadááás! Sőt, hogy a régi viccet idézzem: Fel! Támadás!

Az Európai Uniót az olyan képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni, mint az Európai Bizottság (EB) alelnöke – reagált a külgazdasági és külügyminiszter Frans Timmermans kijelentésére csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

(fidesz.hu)

Nem mondom, hogy nem öntudatos Szijjártó Péter, mert de. A politikai kommunikációban teljesen szokatlan büdöslábú-tahó stílusban nyilatkozgat és halálosan megsértődik, ha valaki hasonló hangnemben reagál. A nem túlságosan köz- és elismert politikai teremfocista elhörgi az átkait, aztán eltrappol a világ különféle eldugott sarkaiba és baromi nagy üzleti lehetőségeket lát mindenhol, amely üzleti lehetőségekből soha, semmi nem valósult még meg. Mármint olyan nem, amiből az ország profitált volna. Hogy fű alatt a rokonság milyen üzleteket köt, azt mi nem látjuk. Ha meg kiderül, akkor letagadják a csillagokat is az égről.

De Szijjártó itt nem állt meg, hanem folytatta a hülyeségeit.

 A brüsszeli testület első alelnöke egy csütörtökön megjelent német lapinterjúban azt mondta: az Európai Bizottságnak nagyobb támogatásra van szüksége az uniós tagállamok részéről az európai alapértékek védelméhez Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

Szijjártó Péter bicskanyitogatónak nevezte, hogy miközben az Európai Unióban újabb terrortámadást követtek el, a bevándorlási válságra pedig még mindig nincs válasza a közösségnek, amelynek versenyképessége „napról napra veszik el”, az Európai Bizottság alelnökének mondanivalója mindössze a „Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni lázítás”.

Petibaba! Menjünk hátulról előre. A londoni merénylet borzalmas, de azt egy brit állampolgár követte el, aki ott született vagy 50 évvel ezelőtt. Akkor is, ha muszlim. Sok köze a jelenlegi bevándorlási válsághoz nincsen. Ettől még természetesen kezelni kell a menekültkérdést, a migrációs hullámot, a terrorizmust és a radikalizálódást. Kezelni és nem összemosni.

Ezen kívül az Európai Bizottság elnöke nagyon helyesen látja, hogy Magyarország és Lengyelország komoly veszélyt jelent az Európai Unióra és ezt bizony szintén kezelni kell.

Igen, drága Petike! Az van, hogy a magyar kormány páros lábbal tapossa az európai alapértékeket. Mégpedig országon belül is, amikor vagytok szívesek egyre szűkíteni az alapjogokat, amelyek minden uniós állampolgárt megilletnek. Gondolok itt a sajtószabadságra – és nem, ez nem azonos azzal, hogy nem végzik ki az újságírókat. A sajtószabadság korlátozásában bőven benne van már akkor is egy ország, ha az egypárti kormány visszaélve a gazdasági erőfölényével felvásárolja a médiát és saját szolgáit ülteti oda, ha a közmédiát propagandaszócsőként használja, de az is a sajtószabadság meggyalázása, ha az újságírók kénytelenek öncenzúrát gyakorolni a retorziótól való félelem, vagy az egzisztenciális ellehetetlenítés veszélye miatt -, vagy a véleményszabadságra, amire az előző kitételek szintén igazak. Csorbulnak továbbá a polgárok méltósághoz, egészséghez, emberi élethez fűződő jogai akkor, amikor a rokkant emberek, a fogyatékkal élők, az idősek megfelelő ellátás nélkül, méltatlan körülmények között kénytelenek élni.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a nagyszerű Orbán-kormány évek óta az Unió meggyengítésén, lehetőleg szétverésén munkálkodik. És arról sem beszéltem, hogy a miniszterek elnökétől kezdve a legutolsó szóvivőig, a propagandagépezettel karöltve gyalázzátok és támadjátok a közösséget, nem egy esetben szemenszedett hazugságokkal tömve az amúgy sem túlságosan lángeszű híveitek fejét.

Bőven itt van az ideje, hogy az Unió lépéseket tegyen az egyre radikalizálódó nacionalizmus ellen és szerencsések leszünk, ha még nincs túlságosan késő ehhez. A példa fertőző, ezt láthatjuk Lengyelországban is. Csak ameddig én – bár ez erősen magánvélemény – kizártnak tartom, hogy a lengyel emberek megengednék a kormánynak, hogy az országot kivezesse az Európai Unióból és betolja Putyin ülepe alá, addig ez Magyarországon simán elképzelhető. Ez pedig nyilvánvalóan nem áll érdekében sem az Uniónak, sem azoknak a magyar polgároknak, akik nem kérnek az orosz medve öleléséből. Elég volt egyszer és sem Orbán Viktor lelki békéje, sem Szijjártó Péter ötödik luxusvillája nem ér nekünk annyit, hogy ezt szó nélkül engedjük.

Hát, ez van Peti. De attól te nyugodtan óbégassál, aztán csattogj el Timbuktuba átadni valami csirkefarmot. Ne felejtsd itthon azt a néhány tonna magozott kukoricakonzervet sem, amit Lévai Anikó rokonsága zúdított az ország nyakába. Köszi.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.