Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Hülyék ezek az amcsik?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Kolozsvári Szalonna!
Nagyon szeretem az oldalt, minden nap elolvasom és szörnyülködök, hogy merre lefelé még mindig? Hát mindig! Reggelente meghallgatom a rádiót, azt a néhány, és tényleg néhány adót, amelyet még érdemes hallgatni. Ma reggeli hír, hogy az amerikai Amazon internetes csomagküldő szolgáltatás, amelyet Amerikában is a legnagyobbak között tartanak nyilván, Szlovákiát választotta európai székhelyéül.

Aztán még más dolgok is kiderültek. Az Amazon felmérte a terepet és a Szlovákiában működő amerikai vállalkozások megerősítették, hogy Szlovákia jó hely. Az itteni munkaerő magasan képzett, jól beszéli az angol nyelvet, szorgalmas, intelligens, megbízható munkaerő. Ezért a vállalkozást Szeredre fogja telepíteni. A szlovák állam a letelepedéshez semmilyen segítséget nem nyújt, ugyanolyan adók vonatkoznak az Amazonra, mint bárki másra. Köszönik, hogy jönnek, érezzék jól magukat.

Az amerikaiak ezt teszik. Nem kapnak 30 milliárd támogatást, nem kapnak adómentességet és mégis Szlovákiába mennek. Hülyék ezek az amcsik? Ha Magyarországot választották volna, ezeket mind megkapták volna. De nem, ezeknek nem kell a mutyi. Hát, így jártunk. És ráadásul a szlovákoknak!

Pedig ez csak a kezdet. Európa és a világ elkezd lassan minket beárazni, Lassan mindenki rájön, hogy a munka meghozza a gyümölcsét, a szőrös talpú román, a buta tót, meg cselák, meg a csóró lengyel behozhatatlan távolságba kerül tőlünk, nekünk meg nem marad más, mint a mérhetetlen gőg, amiből eddig sem voltunk híján.

Egy kicsit morogtam én is, elnézést kérek. A stílus csak amolyan morgó stílus, csak olyan jó volt elmondani. Egy magyar, aki nem felelne meg az „Új egység” kívánalmainak.

Üdvözlettel: egy olvasó

Dom-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.