Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Ne röhögjetek ilyen törvénytelenül, mert a szomszéd teremben felébrednek a kiscsoportosok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága gyerekek! Ferike, tedd le azt a pöttyös labdát, ne dobáld vele a pajtásaidat! Viktorka, add szépen vissza a kis pajtásaid uzsonnáját, Lacika, ne húzgáld a kislányok haját! Üljetek le, fontos hírem van. Hoppál Péter bácsi, aki a kultúráért felelős, fontos bácsi bejelentette, hogy a gondoskodó, aranyos és jóságos politikusbácsik NépmesePontokat hoznak létre nektek!

1200 millió forintba kerül – ez felnőttesen 1,2 milliár forint -, de minden fillért megér és a kormánybácsinak semmi nem túl drága, ha rólatok van szó. Igen Bernadett, okos vagy! Ebből tényleg nagyon sok fagyit lehet venni. De most nem fagyit kaptok, hanem mesét. Mondjátok meg szépen otthon apunak és anyunak is, hogy milyen jó lesz nektek.

Rérvári Bence bácsi is nagyon örül ennek, mert ő is szereti a meséket és mert ezt a pénzt az Unió bácsi adja. Nem, Gáborka, ezt a pénzt nem lopja el senki, a politikus bácsik sem. Sőt, még tesznek hozzá a sajátjukból, hogy nektek jó legyen. Gyerekek! Ne röhögjetek ilyen törvénytelenül, mert a szomszéd teremben felébrednek a kiscsoportosok! Figyeljetek rám! Mondom, hová vihet majd el benneteket apu és anyu. Nem, nem Londonba. Sok-sok pont lesz az országban – hogy jön ide Matolcsy bácsi feneke? -, ahol ismert, Magyarországon világhírű bácsik és nénik fognak nektek mesét mondani. Figyeljetek, kik lesznek a mesemondók!

Rogán Antal – A kis kakas gyémánt félkrajcárja

Polt Péter – A csudaerejű sár

Mészáros Lőrinc – A kis gömböc

Farkas Flórián – A cigány az égben és a pokolban

Selmeczi Gabriella – Az aranyhajú hercegkisasszony

Kósa Lajos – Az együgyű Misó

Lévai Anikó – A libapásztorból lett királyné

Hollik István –Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj

Szijjártó Péter – A repülő kastély

Németh Szilárd – A táltos ökör

Orbán Ráhel – A szegény lányról, aki aranyvirágot lépik

Balogh Zoltán – A szamárrá változott barát

Novák Katalin – Aranyszóló pintyőke

Semjén Zsolt – A rátóti csikótojás

Lázár János – A hazug legény

Fazekas Sándor – A palóc meg az egri nagytemplom

Pintér Sándor – A tudományos kocsis

Harrach Péter – Az elégedetlen fazék

És még sok-sok mese lesz, ezek csak úgy hirtelen eszembe jutottak. Örültök, gyerekek? Akkor jó. Hogy a miniszterelnök bácsi fog-e nektek mesélni? De még mennyire, drágáim! De még mennyire! Ő az Az igazmondó góbé még igazabb kalandjai című mesét fogja nektek elmondani. Minden áldott nap. Mint ahogy eddig is.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.