Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Talán egyszer forradalmat tetszünk csinálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez egy szabadságharcos nép, csak a szabadság rendjében érzi magát jól – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Sopronpusztán, a páneurópai piknik huszonötödik évfordulóján, évekkel ezelőtt, talán először. Először, de nem utoljára. Gyakorlatilag folyamatosan. Évek óta.

Viktor!

Már bocsánat, hogy ilyen közvetlen vagyok, de mivel ennek az országnak vagyok a polgára és mégis azt bizonygatják, közöm nincs hozzá, a kormányához és annak vezetőjéhez sincs közöm. Tehát marad a per Viktor.

Ha ez egy szabadságharcos nép lenne, a komplett politikai elit börtönben ülne. A jobbszéltől balszélig és ami közte van.

Ha szabadságharcos nép lennénk, az életünkre telepedő politikai élősködők, a mindenkori rendszert kiszolgáló hatóságok, hivatalok és egyházak már régen a helyükre kerültek volna.

Ha szabadságharcos nép lennénk, megtörtént volna az elszámoltatás, az elmúlt és a jelenlegi rendszer bűnözőit méltó helyre juttattuk volna.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem tűrnénk el, hogy hazugságokkal tömjék teli szemünket-szánkat.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem köznevelhetnék a gyerekeinket, nem írhatnák át a történelmünket, nem nyomoríthatnák meg a társadalom önrendelkezési jogait.

Ha szabadságharcos nép lennénk, működnének az önkormányzatok, a szabad vallásgyakorlás, a szólás és lelkiismereti szabadság, működne – mit működne, létezne! – a szabad sajtó.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem éheznének annyian ebben az országban, nem tűrnénk a feudalizmus állami szintre emelését, nem engednénk elrabolni a földjeinket.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem engednénk, hogy lassan kinavigálja a kormány az országunkat Európából, az Unióból.

Ha szabadságharcos nép lennénk, a Putyinnal kötött paktum a büdös életben nem jöhetett volna létre.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem tűrnénk a kiszolgáltatottak üldözését, a rászorulók megnyomorítását, az egész társadalom kifosztását.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem épült volna stadion sem Felcsúton, sem máshol. Üzemek és utak, orvosi rendelők és játszóterek, iskolai tornatermek és képzési központok épültek volna.

Ha szabadságharcos nép lennénk, már régen el kellett volna mindenkinek számolnia, aki milliárdos lett a közvagyonok fosztogatásából, az uniós támogatások megcsapolásából.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem menekülnének százezrével a fiataljaink és már a középkorú generáció is ebből az országból.

Ha szabadságharcos nép lennénk, már régen elzavartuk volna azt a kormányt, melynek tagjai családostul, barátostul busásan meggazdagodtak és folyamatosan gazdagodnak, miközben nő a szegények száma, katasztrofális a munkához jutás lehetősége, a munkavállalók jogai jóformán nem léteznek és a fizetések az alapvető megélhetést sem fedezik.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem fordulhatna elő, hogy idős emberek szemétben turkálva, vagy ingyenkonyhán sorbanállva próbáljanak élelemhez jutni.

Ha szabadságharcos nép lennénk, számon kérnénk a műtétre várók végtelen sorát, a hosszas várólisták miatt megnyomorodott emberek szenvedéseit, de az elrabolt nyugdíjpénzeket, az államosított, majd magánosított javainkat is.

Ha szabadságharcos nép lennénk, pontosan tudnánk hogy nem támad minket az égvilágon senki, az Unió nem ellenség. Az ellenség sokkal-sokkal közelebb van.

Ha szabadságharcos nép lennénk, nem lehetne egymás ellen fordítani minket, mert tudnánk, csak összefogással tisztíthatjuk meg ezt az országot a mocsoktól, parazitáktól, hazug tolvajoktól.

Ha szabadságharcos nép lennénk, már régen nem itt tartanánk.

De ami késik, nem múlik.

Talán egyszer megfogadjuk néhai Antall József szavait és forradalmat tetszünk csinálni.

Még mielőtt mindenünkből kiforgatva csatlakozunk Oroszországhoz.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.