Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mit keres ebben a gyalázatos szemfényvesztésben a magyar adófizetők pénzének akár a gondolata is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerencsére ma Lázár János valamilyen oknál fogva megkímélt a két és fél órás zsibbasztó hazugságdömpingjétől, a szokásos határvédelmi kábításától és az újságírók hülyének nézésétől, cserében szónokolt a nemzet egyik legfölöslegesebben fizetett szolgája, akiről egyetlen olyan dolgot nem tudok felsorolni, amit ez az ország neki köszönhetne.

Ellenben Semjén Zsolt, az Orbán Viktorba szerelmes álkeresztény pótcselekvés ma sajtót tájékoztatott, mert néha kényszeresen úgy kell tennie, mintha dolgozna. És tényleg, mivel Semjén olyannyira dolgozik, hogy immár sikeresen felszámolta Magyarország összes húsba vágó problémáját, ezért teljesen jogosan veti bele magát nemzetpolitikai alapon a szájbatekert csíki sörbe, így csupa nagybetűvel.

Apropó Lázár: Semjénnel együtt találták ki a minap, hogy megszopatják a több ezer magyar állampolgárnak munkahelyet biztosító Heineken Magyarországot. Mivel jobbat nem tudtak kiizzadni velejéig korrupt kútfejükből, a Heineken címkéjén/dobozán lévő önkényuralmi jelképnek minősített vörös csillag miatti börtönbüntetést helyeztek kilátásba a holland sör forgalmazójának, amit egy cseles törvényjavaslatban fogalmaztak meg. A csíki sörös mizériával egyszer már foglalkoztunk szerény pályafutásunk alatt, az is több volt, mint bőven sok erről az elmebajról, aminek nem hogy nincs vége, hanem minden jel szerint most kezdődik.

Több tiszteletet a népnemzeti elhülyülésnek?

Mint emlékezetes, Lázár elvtárs, aki saját bevallása szerint soha nem ivott még sört, olyan vehemenciával vetette bele magát egy idegen ország belügyeibe, egy idegen ország bírósága által hozott döntésbe (miközben hetente hazudja ravasz vigyorral a fején bármiről van szó, hogy a magyar kormány nem kommentál bírósági ítéleteket) és olyan elszántsággal szólított fel bojkottra a Heinekennel szemben, hogy az emberben akarata ellenére is felmerül: csak nem érdekeltsége van a mindenhez is értő miniszternek az Igazi, Tiltott, vagy mit tudom én milyen Csíki Sör nevű, a magyarságtudatot olcsó marketingcélokra felhasználó külhoni (egyébként részben szintén holland tulajdonban lévő) vállalkozásban?

Semjén ma tehát Lázár hiányában előadta a feneketlen baromságait a nemzeti magyar kormány Heineken elleni sörháborújával kapcsolatban, és amennyiben hinni lehet az MTI-nek ezt bírta mondani:

a kormány kész állami támogatást nyújtani az Igazi Csíki Sör gyártásához és helyzetbe hozná a kézműves söröket is.

Ahelyett, hogy egy végtelenített trágárságcunami elhagyja a számat, iderakom még, hogy Semjén a fenti vérlázító kijelentést (amiből nem derült ki, hogy mégis milyen jogcímen, egyáltalán mikor, mennyit és főleg milyen alapon tolnának magyar adófizetői pénzt egy külföldi profitorientált vállalkozásba) egy gondolati ívben említette azzal, hogy Európának ezen részén a magyarság megszenvedte mind a náci, mind a bolsevik rémuralmat, ezért jogos, hogy gazdasági haszonszerzés céljából ne lehessen ilyen jelképeket felhasználni, mint a Heineken vörös csillaga. Semjén szerint a Heineken logójában szereplő vörös csillag nyilvánvaló politikai tartalom, Magyarországon emberek millióit nyomorították meg ennek a jelképnek a jegyében, ezért ezt nem fogják engedni.

Akkor mondom, mi van, Semjén! A vörös csillagotokkal össefüggésben még a szarosnyelvű kormánymédia is azt írta néhány hónapja, 2016 novemberében, hogy

a Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez. (…) A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal.

Semjén Zsolt főállású naplopót és pofátlan hazudozót természetesen a tények ugyanúgy nem zavarták össze soha kártékony ténykedésében, mint a többi hozzá hasonlót, a Lázárral együtt benyújtott törvényjavaslatról ezért még azt is mondta, hogy azt absztrakt erkölcsi megfontolás (?!!?!!) indokolta. Kérdésre nem cáfolta (hogyan is cáfolhatta volna, hogy hihető is legyen?) hogy összefüggés van a Heineken cégérével és az Igazi Csíki Sör forgalmazásának akadályozásával.

Na, most az egy dolog, hogy egyébként magasról leszarom az Igazi Csíki Sört, kis és nagybetűvel egyaránt, semennyire nem érdekel, hogy milyen jogvitájuk van kivel, és ez milyen hatással van egy szélhámosan ügyeskedő vállalkozó profitjára.

A kérdés az, hogy mit keres ebben a történetben a magyar állam?

Mit keres ebben a történetben a magyar adófizetők pénzének akár a gondolata is? Azon túlmenően, hogy egy nyilvánvalóan kőgeci és hazug vöröscsillagos mesével akarnak megszopatni egy olyan multicéget, amelyik az Igazi Csíki Sör tulajdonosával szemben, elvileg százmilliós nagyságrendben tesz be a nagy közös magyar kasszába, amennyiben Magyarországon mindenki törvényesen adózik és a magyar kormány köztudottan és nagyon helyesen megadóztatta a gaz, idegenszívű multikat?

Ennek alapján a magyar kormány milyen retkes alapon kész támogatni a magyar polgárok adóforintjaiból egy romániai, illetve hollandiai tulajdonú magánvállalkozást? Attól teljesen függetlenül, jegyzem meg gyorsan, hogy kinek van igaza ebben a jogvitában és kinek nincs.

Mit keres a magyar állam egy külfödi jogvitában, amelyben egyedül és kizárólag a romániai, illetve a nemzetközi igazságszolgáltatási fórumoknak van és lehet beleszólása?

Milyen alapon avatkozik bele a magyar kormány más országok gazdasági életébe úgy, hogy erre az eszelős, irracionális harcra ráadásul állami pénzeket hajlandó elégetni?

Ha Semjént, Lázárt 30 évig nem zavarta a Heineken vörös csillaga és emberek millióinak nem létező szívfájdalma, miért pont most és miért nem konzultáltak nemzetileg róla?

Mennyire kell aljasnak lenni ahhoz, hogy egy Lázár-Semjén duó idegen országok, idegen cégeinek magánérdekeit összemossa a teljes magyarság és az elszakított nemzettestvérek érdekeivel?

Mikor lesz az, hogy csak tizedannyi energiát nyomnak a valós problémák megoldásába, mint az ilyen okádék kirakat-háborúkba és nem létező, hamis szemfényvesztő kampányokba?

Mikor lesz fontosabb a közönséges magyar vállalkozó, a közönséges magyar állampolgár, a kivéreztetett oktatás és egészségügy (én vagyok a demagóg, persze), mint, az igazi csíki sör?

Mikor lesz az, hogy nem az absztrakt erkölcsi megfontolások és az állandó kampány, hanem a pragmatikus megfontolások vezérlik a közpénz két kézzel szórását? Mikor lesz olyan, hogy ezt az országot nem pillanatnyi, kreatív gazemberségek, hanem hosszútávú szakmai szempontok szerint kormányozzák? Amikor a hazafias melldöngetés az ország jövőjét és nem egy korrupt, erkölcstelen bagázs politikai túlélését szolgálja?

Erre már nincsenek szavak. Akkor sem, ha Semjén félrebeszélt, és akkor végképp nem, ha véresen komolyan gondolták. Itt már tényleg kő kövön nem marad.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.