Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szabadság ellenségei pedig ma levesestányér-méretű kokárdával a mellükön szónokolnak a belterjes ünnepségeiken

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lázár János forradalmi beszédet mondott Makón. Petőfi Sándor szobránál, egy nappal az ünnep előtt. Az előtt az ünnep előtt, amelyet – a többihez hasonlóan – kisajátított a kormány. Nem tudom, érdemes-e még Fideszről beszélni, jó ideje nem látom a pártot a kormány mögött. Mindegy is most, mert a lényeg Lázár szavaiban fontosabb, mint egy létező és működő, vagy egy használati eszköz szintjére süllyesztett párt léte, vagy nem léte.

Az alapvetés nem változott évek óta. A nemzet azonos a Fidesszel, a Fidesz azonos a kormánnyal, a kormány azonos Orbán Viktorral. Csakis a kormányt támogató polgárok jó hazafiak, sőt, csak ők magyarok, jogaik is csak nekik vannak. Mindenki más áruló, üldözendő ellenség. A kormánynak jogában áll bárkit kirekeszteni, megbélyegezni, célponttá tenni. Jogában áll kisajátítani mindent és bármit, az önkormányzati vagyontól kezdve a kaszinókon át az ünnepekig és a szavakig.

A győztes mindent visz. A győztes folyamatosan háborúban áll mindenkivel, aki nem óhajt csatlakozni az ő seregeihez, aki máshogyan gondolkodik, akinek ellenvéleménye van és elég bátor azt kimondani.

Március 15-e az Orbán-kormány ünnepe, övék a kokárda, ők a szabadságharcosok, az örök forradalmárok. Ők folyamatosan lovon ülnek – hol dakotán, hol nem dakotán – kivont karddal hadakoznak. Ütik az ellenséget. Téged, engem, a gyerekeimet, a szüleimet, a te gyerekeidet, a te szüleidet. Viszik a hadizsákmányt, az ország vagyonát, a jövőnket.

„1848 legfontosabb küldetése, hogy erős ország születhessen, amely független – mondta Lázár János a Fidesz helyi szervezetének a forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Petőfi Sándor szobránál rendezett megemlékezésén.
Hogy mennyire fontos az ember, a közösség függetlensége, a döntés szabadsága, azt 170 év után pontosan értjük és tudjuk. 1848-ban és azóta is mindig az volt a kérdés, hogy egyedül, erősen, függetlenül vagy kicsit gyöngébben, más gyámsága alatt kell éljük a hétköznapokat – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.
Abban hiszünk, hogy a 21. század legfontosabb kérdése, miként tud Magyarország független maradni 170 évvel 1848 után. Miként tudjuk megőrizni azt a jogunkat, hogy magunk döntsük a sorsunkról, ne nemzetközi pénzügyi és gazdasági hálózatoknak kiszolgáltatva éljük majd hétköznapjainkat. Hogyan tud a magyar teljesítmény, a képesség és a bennünk meglévő erő újra nagy nemzetet teremteni – közölte a miniszter.
Lázár János leszögezte: ahogy 1848-ban, úgy ma is bátorságra van szükség a küzdelemhez. Az ember, amikor szembe száll Brüsszellel, amikor ellen tart Moszkvának, vagy nagy pénzügyi és gazdasági hálózatoknak mondja meg, hogy inkább saját hazájukban kopasszák meg a lakosságot, akkor kockázatot vállal. Amikor ezt teszik, azt gondolják, jobb függetlennek maradni és erős nemzetté válni, mint hogy a magyarok érdekét másoké alá rendeljék – jelentette ki.

 A politikus kifejtette, ahhoz, hogy mi legyünk Közép-Európa legsikeresebb nemzete, sokkal több munkára, bátorságra, hazafiasságra van szükség.”

„Hogy mennyire fontos az ember, a közösség függetlensége, a döntés szabadsága, azt 170 év után pontosan értjük és tudjuk. 1848-ban és azóta is mindig az volt a kérdés, hogy egyedül, erősen, függetlenül vagy kicsit gyöngébben, más gyámsága alatt kell éljük a hétköznapokat”.

Így igaz. Orbánék pontosan értik és tudják, hogy mennyire fontos az ember, a közösség függetlensége. Hiszen az maga a szabadság. Ezért minden eszközzel harcolnak ellene. Naponta tapossák sárba ezt a szabadságot, amikor kiszolgáltatottá teszik az embert és pusztítják a közösséget. A jogbiztonság megszüntetése, a munkavállalók jogainak eltörlése, a szakszervezetek megbénítása, a közmunkára épülő foglalkoztatottság, az alacsony bérekkel konzervált szegénység és kilátástalanság, a rokkantak, betegek ellátásának brutális csökkentése, az ingyenes gyermekétkeztetés öntömjénező szavai mögé rejtett sunyi hazugságok megtörik az ember büszkeségét. Az oktatás szabadságának teljes összezúzása, a minden területen jelenlévő, mindenhová beszivárgó megfélemlítés pusztítja a lelket. Az összehangoltan, kötelékben támadó propagandamédia, az egymást váltó papagájkommandók nagyobb kárt tesznek ebben az országban, mint bárki más.

A kormány gyámság alá vonta ezt az országot. Nem azért, hogy megvédje bárkitől, vagy bármitől, hanem azért, hogy azt tegyen vele, amit csak akar. Kiskorúsította ezt az országot az a kormány, amelynek szolgálnia kellene.

Amikor a kormány, Lázár, vagy bármelyik tagja a családnak Brüsszel ellen hörög Petőfi Sándor szobra előtt, amikor az Unió közösségét elnyomó hatalomként mutatja meg, amikor a közösséghez tartozást önfeladásként, az indentitásunk elvesztéseként ábrázolja, akkor túlmegy minden eddigi aljasságon. A kormány és Lázár a saját hatalmukat féltik, a személyes vagyonukat, a személyes jövőjüket, a törvények felett álló korlátlan mindenhatóságukat. Például Brüsszeltől féltik és minket próbálnak élő pajzsként maguk elé tolni. Pedig Brüsszel hallgat.

„A politikus kifejtette, ahhoz, hogy mi legyünk Közép-Európa legsikeresebb nemzete, sokkal több munkára, bátorságra, hazafiasságra van szükség.”

Bizony, ez így van. Bár nem hinném, hogy bárminek is a legsikeresebb nemzete kellene, hogy legyünk. Azt viszont hiszem, hogy szabad, demokratikusan működő, fejlődő, élhető, szolidáris, befogadó, az európai közösségen belül nem idegen-testként jelen lévő, hanem családtagként otthon lévő országot akarunk. Ennek a legnagyobb gátjai pedig ma levesestányér-méretű kokárdával a mellükön szónokolnak a belterjes ünnepségeiken.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.