Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Szerencsétlen Trump nem Lajosmizsén született

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar utolérjük Amerikát, erre tessék. Utolértük, leelőztük, visszaelőzött. A verseny állása napról napra változik, de az biztos, hogy fej-fej mellett haladunk.

Főleg, mióta Donald Trump került az Egyesült Államok elnöki székébe. Nem véletlenül örült annyira ártunk és ormányunk. Marhára sok hasonlóság van a két kormány között. Volt ugye az a vicces kijelentése Trumpnak, hogy őt Obama lehallgatta. Ha nem olyan szerencsétlen Trump, hogy pont Amerikában születik, hanem mondjuk Lajosmizsén pottyantotta volna le a gólya, akkor nem is lenne ebből ügy, mert ennyi ésszel simán lehetne magyar miniszter, vagy a miniszterek elnöke is és akkor senkinek eszébe sem jutna számonkérni, hogy mekkora baromságokat beszél.

De szerencsétlen Trump nem ide született, hanem oda és nem Magyarország vezető politikusa, hanem az Amerikai Egyesült Államoké. Ezért kerülhetett olyan kínos helyzetbe, hogy bizonyítékot követelnek tőle. A képviselőház hírszerzési bizottsága felszólította az igazságügyi minisztériumot, hogy ugyanmár, legyenek oly kedvesek és bizonyítékokkal támasztgassák alá a nagyszerű elnök kijelentését. Valószínűleg az lehetett a baj, hogy az USA minden – egyébként zömében jogos – kritika ellenére is valami módon és ismeretlen okból ragaszkodik a demokratikus alapelvekhez. Ebből eredően aztán senki, aki olyan magas polcon ücsörög, mint Trump, nem vádolhat másokat bizonyítékok nélkül. Mert ott még az elnökön is számon lehet kérni a kijelentéseit.

Mennyivel jobban járt volna Trump, ha hagyja a francba az Egyesült Államokat és Magyarországon építgeti a politikusi karrierjét. Itt (sem) nem szükséges semmihez érteni, a politikához főleg nem. Ráadásul akkora ökörségeket beszélhetne, amekkorákat csak akar és a világon semmi következménye nem lenne.

Példaként említhetném Matolcsy György időről-időre előadott zavaros agymenéseit, a miniszterek elnökének zagyválásait, bármelyik szabadon választott miniszter, államtitkár, szóvivő hazugságait. Itt aztán semminek semmi következménye nincsen és nincs olyan ember, főleg nincs olyan szervezet, amelyik ki tudná kényszeríteni a bizonyítékokat. Még olyan sincs, akinek eszébe jutna, hogy feszegesse ezt a kérdést.

Itt maga a kormány emeli be a mindennapi politikai kommunikációba a hülyeségeket és a hívők még örülnek is ennek. Nehezen tudok másik olyan országot elképzelni, ahol a Nemzeti Bank elnöke nyilvánosan, de legalább folyamatosan összeesküvésről és idegen erők támadásáról sikoltozik és ezért nem, hogy nem viszi el a mentő, hanem még meg is tapsolják. Igaz, olyat is ritkán látni, hogy a vezető kormánypárti politikusok háborús hangulatot keltenek egy uniós országban, mégpedig az Unió ellen.

Ezzel szemben csóri Trumpot kínos helyzetbe hozták a hülye amerikaiak azzal, hogy bizonyítékot követelnek. Szerencsére van neki is olyan végtelenül okos környezete, mint a mi drágajó miniszterelnökünknek (zsák a foltját effektusnak hívja a szakirodalom, vagy én hívom így). Szóvivője is van, aki talán még nála is okosabb és megvédte a főnökét. Konkrétan azt mondta, hogy a mai fejlett technológia mellett simán le lehet hallgatni valakit a mikrohullámú sütőn keresztül. És tudtommal őt sem vitte el a mentő, amiből világosan látszik: Amerika is fejlődőképes.

Mi itt még egy kicsit le vagyunk maradva technikailag, de szerintem a szemünk sem rebben, ha esetleg holnap Kósa Lajos bejelenti, hogy a rohadék ellenzék lehallgatta Orbán Viktort egy kukoricapattogtatóval, vagy kenyérpirítóval, de még attól sem hördülnénk fel, ha Matolcsy György egy szál alsógatyában száguldozna a parlament folyosóin és azt kiáltozná, hogy megtámadták az ufók egy vájdlinggal.

Mindezekből az következik, hogy végső soron levertük demokráciában az Egyesült Államokat, mert nálunk az ilyesmit senki nem kérné számon, igaz, nincs is jelenleg olyan intézmény, amely független lenne a kormánytól és bármi hatalma lenne ellenőrizni az ország vezetőinek elmeállapotát.

Ha esetleg Donald Trump ráfarag a vádaskodásaira, még mindig vehet magyar letelepedési kötvényt, állampolgárságot, vagy amit csak akar. Aztán indulhat is a következő választáson, abszolút alkalmas az ország vezetésére. Ahogy most kinéz, el is nyerné a koronát.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.