Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lajos meg szokás szerint azt sem tudja, melyik világon van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bár lefutottnak látszik a verseny és több mint valószínű, hogy Áder Jánost választja meg a parlament, hiszen a Fidesz és a KDNP őt jelölte, de az nagyon-nagyon fontos, hogy mégiscsak tiszta víz került a pohárba abban az értelemben, hogy kiderült, hogy is állnak fel a magyarországi politikai erők, tulajdonképpen milyen érdekszövetségekben. Mert az, hogy a Majtényi László a baloldal jelöltjeként inkább Soros embere, az teljesen világos. Helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy Soros György jelöltje, akit a baloldal támogat. (…)

 

Áder János egy olyan ember, aki – függetlenül attól, hogy teljesen világos, hogy Fidesz kötődésű -, képes arra, hogy ettől függetlenül a nagyon fontos alkotmányos, Magyarország demokratikus berendezkedése szempontjából fontos kérdésekben ne a Fidesz pártpolitikai szempontjait érvényesítse, hanem azt, amit az alkotmány mond, azt, amit a demokrácia általános elvei mondanak (Kósa Lajos, Kossuth rádió, Vasárnapi újság)

Hát ki hogy. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője (minden alkalommal, amikor ezt a tisztségét leírom, végigfut egy jéghideg borsóleves a hátamon attól, hogy ez a földhülye, sötét bábu eddig jutott) így. Neki ilyenekre futja a holnapi dicstelen államfőválasztás előtt. Felvették az okosan csengő hangját és szalagról benyomták a vasárnapi villásreggeli után a híveknek a közpénzrádióban. Hátha valaki még nem ismeri Kósa mestert.

Egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy kivétel nélkül mindig, amikor ez az ember megszólal, egy nemzetnek kellene szégyenében elsüllyednie, de nem. Ez a nemzet, pontosabban a magát nemzetnek képzelő nép a vállaira vette az erkölcstelenséggel vastagon bevont bunkóságot.

Egyesek és mások szerint Laller szája végre igazat szólt, midőn a nem létező érveit sorolta fel egy összetett mondatban. Az érveit, amelyek szerint Káder János az egyedüli jó választás, ha a leendő államfőről beszélünk. Hát ja. Ahelyett, hogy tiszteletben tartotta volna a magyar emberek vasárnapját, nyomott egy kötelező és kiadós sorosozást, mert ahhoz különösebben nem kell ész. Testhez állt a feladat Lali huszárnak. Ő látja a tiszta vizet a mocskos pohárban. Ő is. Lallernek minden világos. Akkor is, ha érvek nélkül tolja azt, amire őpapagájsága képes.

Jól van, Lali, erre nem szívesen pazarolnék szavakat, mert szerintem egy idő után a megingathatatlan híveiteknek is tele lesz a tökük ezzel az ostoba, mindenféle alapot nélkülöző sóderrel. Jól van, tudjuk, Majtényi Soros embere, és mindenki más is. Én is Soros embere vagyok, jó? Csak nyugodj meg, és ülj le szépen a helyedre.

A többi baromsággal, amit 9 percben összehordott, szintén nem rabolnám a közösen drága időnket, annál is inkább hogy ez az egyetlen összetett mondat mindent és annál még egy kicsivel többet is megmagyaráz abból, milyen az, amikor a konstans hazugságok között lavírozó kormánypárt egyik leghülyébb katonája olyan nagyon koncentrál, hogy okosat mondjon, hogy ez lesz belőle. Én annyira nem dobtam el magam Kósa őszinteségi rohamától, ugyanis Kósa egyébként is a legőszintébb fideszes. Mindig, amikor kitolják valamilyen függöny elé, olyan őszinteségi roham lesz úrrá rajta, hogy Németh Szilárd öblös hörgése adja a másikat. Ugyanis mérhetetlen butaságát semmilyen rosszul betanult szöveg nem tudja felülírni, így az előbb-utóbb mindig kibukik fogai kerítésén.

Mit állít ezúttal a költő? Azt, hogy Áder János pártkatona. Meg azt is, hogy Áder János pártkatona annak ellenére lesz jó államelnök, hogy pártkatona. Meg még azt, hogy Áder János pártkatona képes arra, hogy elfelejtse, hogy ő pártkatona és olyankor nem a Fidesz, hanem az alkotmány, a törvényesség és a demokrácia hívó szavát követi. Ergo a Fidesz pártpolitikai érdekei definíció szerint nem esnek egybe a demokratikus berendezkedést szolgáló szempontokkal. Jól van, Lali, leülhetsz, ügyes vagy. Csakhogy én nem dobok egy fél hátast sem ettől a beismerő vallomástól, mivel szerintem ez nem beismerő vallomás, hanem gusztustalan maszatolás.

És kurvára nem lenne jó, ha bárki is azt akarná érteni, amit a segghülye Kósa mondani akart: hogy tudniillik Áder János egy egészséges ellensúly/fék lehet az elszabadult Fidesz útjában annak ellenére is, hogy ízig-vérig pártkatona. Olyan, amilyennek kollégám anno lefestette, máig sem halványult az állítás.

Ő az ember, aki ott sem volt, aki végighorgászott egy mandátumot, fájdalmas pofával siratta az esőerdőket és a természetrombolást a világ legtávolabbi pontjain. Egy színtelen, szagtalan, súlytalan figura aki azt hiszi, fel sem tűnik senkinek a létezése. Az valóban nem, de a hiánya igen. Pontosan annyira alkalmatlan és méltatlan a posztjára, mint a nemzet golyóstolla, Schmitt Pál volt a harsány ostobaságával, a hazugságaival, a mások munkájából profitáló sunyiságával. Ő az, aki tevőlegesen is felelős azért, ahová mára eljutott ez a demokráciának indult, mára diktatúrába fordult ország.

Szerintem ez itt a lényeg, erről beszéljünk. Hogy Áder a klientúra tagja, tehát Kósa Lajos idióta kiszólásával ellentétben nem képes, és soha egyetlen percre nem volt képes arra, hogy a nagyon fontos alkotmányos, Magyarország demokratikus berendezkedése szempontjából fontos kérdésekben ne a Fidesz pártpolitikai szempontjait érvényesítse.

Áder egy kibaszott nagy troll, egy közönséges bólogató szarházi, egy aláíróbajnok, aki ráadásul még meg is akarja úszni ezt az egészet. Rengeteg példát mondhatnék, de maradjunk annyiban, hogy a cinizmus csúcsa az, hogy a nagyfene környezetvédő szerepében tetszelgő, búbánatos fejű ősfideszes, aki végigturnézta a világot és számtalan konferencián a klímaváltozás miatt kesergett, egyetlen felháborodott nyilatkozatot nem adott ki soha, amikor elvtársai a mutyikban és bűnözésben gátlástalanul álltak neki letarolni a természetet, kivágni a fákat, betonba önteni az országot.

Nem, Áder köszönőviszonyban nincs azzal, amiről Kósa beszél, mint ahogy az egész fideszes bagázs ellentétes mindennel, ami demokratikus, törvényes és alkotmányos. Ezt pedig Kósa nélkül is, eddig is pontosan tudtuk. Szerintem az itt a szóra érdemes, hogy ilyen sunyi kiszólásokkal próbálják elkenni azt a valóban rohadt tényállást, hogy nem elég, hogy egy fideszes többségű parlament a fideszes kormánnyal karöltve hét éve azt csinál, amit akar ebben az országban, a halovány, de mégiscsak kontrollt, féket, és egyensúlyt jelentő pozíciókat is a klientúra adja. Hogy Áder történetesen nem lop el milliárdokat, az nem jelenti azt, hogy ő alkalmas volna a szerepre.

Kósa meg szokás szerint azt sem tudja, melyik világon van. Ennyi. Jó étvágyat a holnapi naphoz mindenkinek!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.