Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Valaki meg merte már említeni a kis betegnek, hogy imádott Transporterének motorja SOROS elrendezésű?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az origo foglalta össze Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja bűneit.

Meg persze nemcsak az övéit, hanem az övéiét is. Na jó, ne ragozgassunk, vágjunk bele kőkeményen, magyarmiskásan, ahogyan nemzeti abzaccból köll. Ez a Hajnal gyerek, meséli a „kormányközeli”, mert így kell ám szépen mondani azt, ha valaki az ánuszrózsa-kertben végzi napszámban a beporzást, s ugyanitt, nyelvét elegánsan a tomporon nyugtatva hallgatja végig az eligazítást, mire is kell kifuttatni az épp aktuális írásművet vagy rádió-, illetve tévéjátékot… szóval a „kormányközeli” origo szörnyülködve előtárja, hogy „12 millió forintot tüntetett el a Momentum dúsgazdag vezetője”.

Drága kenyér… 12 millió forintot… szinte el se hiszem… nem kapok levegőt… elképesztő, micsoda összeg… Az egyik barátom ezt írja: „Mecsoda visszaélés!!! 1. Ennek a tízszerese 120 millió, az meg már majdnem a fele annak, amit a Fidesz a tök ismeretlen Libertaténak adott, mert az 220 milliót kapott – csak úgy. 2. Ennek a százszorosa 1.2 milliárd – ez már majdnem annyi, mint amennyit a cigányút fogyasztott Farkas Flóriánnal. 3. Ennek az ezerszerese 12 milliárd, de ez olyan kevés, hogy ennyihez a Fidesz hozzá sem kezd. 4. A tízezerszerese 120 milliárd – ez az ötöde a Quaestor-pénznek. Bakker. Micsoda galád ez a Momentum!!!”

Hát ja, de tényleg. 12 millióval ma maximum valami fél retardált kisvárosi osztályvezetőt lehet megkeresni, hogy segítsen valami súlytalan ügyet megindítani, ami alighanem magától is ugyanúgy végiggurulna, de csak megnyugtatóbb, ha az ember rátol egy kicsit – olyasmi ez, mint az autó műszaki vizsgája előtt a nem kötelező, de ajánlott állapotfelvétel: ha nem akarod, hogy sokat szórakozzanak a csálén álló sárfogó gumiddal, hát inkább ráteszel öt rugót, nem? Ja, én amúgy még visszaírtam neki, hogy a százezerszerese meg 1200 milliárd, aminek alig a két és félszerese 3000 milliárd… és mintha azzal is lett volna valami pár éve, oké, már nem emlékszem teljes pontossággal… valami nyugdíjas ügy volt, tutira tudom… aha… talán ennyit rakott be bónuszként a magyar emberek jövőjét mindig oly féltőn óvó, értük mindenre kész kormány a magánnyugdíjpénztári alapokba? Valami hasonló volt, az biztos.

Na, mindegy, majd megírjátok, ha ugyan van még, aki emlékszik. Na, aztán megjött a Jimi, aki, hiszitek-e, nem-e, nem más, mint Az Ember, Aki Visszakérte Az Adót A NAV-tól, és persze hogy dunaújvárosi ő is, és a Jimi jól ránk pirít, teljes joggal, hogy ez esetben nem helyes, ha mi is beugrunk abba az utcába, hogy „ők sokkal többet lopnak, mint a mieink” – itt ugyanis arról van szó, hogy ezt a pénzt (illetve, hogy pontosak legyünk, 9.3 millió forintot) Hajnal Miklós a honi elit szokásaitól eltérően nem ellopta, tisztelettel, hanem ebből a pénzből próbált meg reklámozni egy interaktív oktatási honlapot, amit elkészítettek – nos, a mutatvány bebukott, nem volt elég érdeklődő és fizető felhasználó, ennyi lett volna.

Mellesleg, már amennyiben ez mellesleg, persze hogy nem… szóval amúgy nem közpénzről beszélünk, hanem egy (bármit jelentsen is ez) kockázati tőkealaptól kapott befektetésről. Az Origo azonban (a megjelenéskor még bizonyos Kovács András jegyezte, a szerkesztőség csak pár nappal később tekintette saját halottjának a Kunfalvi Nóra-díjas remekművet) nem állt meg ennyinél: jelzik, hogy Hajnal (azaz, de ezt csak én teszem hozzá: Auróra) Oxfordban tanul, évi 7.6-9.6 millióért, „…de ezt a képzést nem valószínű, hogy minden magyar család megengedhetné magának.” Sajnos valóban nem, bazmeg, druszám: ebben a szikár tényben, amit vagy kedves trendi kis pikírtséggel közölni, azonban nem kis részben épp a te édes gazdáid is kötésig benne vannak, de ebbe nem mennék bele, nyilván meghaladná a képességeket a feldolgozás.

Következik azután egy kis zsebturka: Hajnal a brüsszeli (ugye értjük? BRÜSSZELI!!!!) Google-irodán is dolgozott, gyakornokként – a glassdoor.com szerint, hivatkozik máris egy mértékadó forrásra a szerző, 1.8 millió froncsit haza lehet vinni, még ebben a pozícióban is. Aztaku. Négy hónapot húzott le, hát… abból meg is lenne mondjuk egy év Oxford, nem? Valamivel előbb elhiszem, mint hogy Az Ember, Aki Még Soha Nem Hazudott, 742 ezer forinttal rendelkezik. És egy 1000 forintos folyószámla-költségtérítés, meg egy 4 és fél ezer forintos ajándék található a juttatási listáján, ismeretlen magánszemélyeknek tartozik, mint az összes. Meg Pintér Sándor 1978-as Wartburgja, az. Felesben az asszonnyal. Anyám. Anyád. No de hajnalozzunk csak tovább: képzeljétek, a kis genyó Újlipótvárosban poccol, ahol „25-35 millió között mozognak az ingatlanárak”.

De még itt sincs vége: jöhet végre a család. Az anya pszichológus. Már gyanús. Kutatási területe a pletyka. Tyütyütyű… csodálom, hogy még szabadlábon van… a Nők Lapjának is adott interjút, azt hiszem, ebből is lehet még gondja. És akkor nézzük apát: az is gyönyörű ám… fizikus, Németországban tanított… uhhhh… meg is jöttünk: „több helyen beszélt a teremtéstörténetről fizikusszemmel…” – atyaisten, egy ateista. Ha nem épp vallástagadó: máglyára vele, vagy, könyörgöm, akasszuk fel… És persze időről időre át kell szellőztetni ezt a pompás kis gyöngyszemet pár korty üdítő sorosozással (apropó: valaki meg merte már említeni a kis betegnek, hogy imádott Transporterének motorja SOROS elrendezésű???) – képzeljétek csak, és borzongjatok: Hajnal például szakmai gyakorlaton vett részt egy olyan szervezetnél, amely Soroshoz köthető facebook-oldalakat lájkolt…

Alapos kis munka, mit ne mondjak. A szemét kis lájkolók… azt hitték, minden titokban maradhat – de jött Kovács András, és vele az igazság. Ne felejtsük el ezt a napot sem: egy újabb mérföldkő azon a mérhetetlenül sötét, lefelé kanyargó úton, amelyen nagyjaink az ország lassan végképp széthulló szekerét rángatják végig. A nagyobb baj, hogy mérhetetlen, fájdalmasan hosszú ideje mi is velük zötykölődünk…

Szerző: Boda András

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/hetlovet

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.