Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a mérhetetlen társadalmi támogatottsággal rendelkező piócapárt törpe kisebbségről óbégat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha Tarlós István szellemi szintjén akarnám kifejezni a mondandómat, akkor azt kellene írnom, hogy Mari néninek Sárisápfelsőn pontosan annyi fogalma van a kormány legújabb üldözendő ellenségéről, a társadalmi nemek – szerintük – áltudományáról (Women & Gender Studies), mint a budapesti olimpiáról. És tényleg. Mari nénit valószínűleg egyáltalán nem érdekli, hogy hova jutottak az elvtársak a parttalan ostobaság által vezérelt vakbuzgóságban, de engem azért aggaszt, hogy hová süllyedünk minden egyes múló nappal.

Miután Balog Zoltán emberi erőforrásnak alig nevezhető miniszter tegnap a nőnapot használta fel és ki arra, hogy hadat üzenjen az ELTE-n induló gender szak ellen (gender szak, mint a nemzet, a család, a kereszténység ellensége) belengetve, hogy akkor válaszként (az én értelmezésemben pitiáner pöcsméregetésként) az Emmi szeptembertől csakazértis családtudományi mesterképzést indít a Corvinuson (ízlelgessük ezt a passzust), ma páratlan közleménnyel rukkolt elő a soha senki által meg nem választott KDNP ifjúsági tagozata, mutatom. A képernyőfotó ugyanolyan homályos, mint a feladó agyát kitöltő vákuum:

kdnp

Nem lesz olcsóbb a kenyér és az áfa sem csökken attól, hogy én ezeket a sorokat ide leírom, de kénytelen vagyok megtenni, mert itt nem pusztán arról van szó, hogy a kormány és csatolt szervei, nyúlványai, fizetett és önjelölt pártfogói egy autonómnak vélt oktatási intézményt támadnak példátlan módon, hanem hogy miközben a komplett magyar oktatás (a felsőfokúval bezárólag) lezüllesztéséért senki nem vállalta a felelősséget (nem Balog Zoltán áll a katedrán, és nem ő töltötte ki a PISA-tesztet sem, ugye), mára oda fajultak, hogy egyenesen a tudományosságot kérdőjelezik meg és nevezik devianciának és félrecsúszott, kreált zagyvaságnak.

Arra nem sok szót tudok és nem is szeretnék pazarolni, hogy egy mérhetetlen társadalmi támogatottsággal rendelkező, pótcselekvésnek is csak jóindulattal nevezhető piócapárt tetszőleges tagja törpe kisebbségről óbégat, hiszen ez önmagában is a nevetség és szánalmasság csúcsa. Másfelől egyenesen bicskanyitogatónak tartom, hogy megint az az álkeresztény szekta nyilvánít véleményt erkölcsi alapvetésekről és családilag-nemzetileg-sorskérdésügyileg megkerülhetetlennek nevezett témákról, amelyik az egyház és a vallás politikai szerepvállalását hirdeti, amelynek soraiban pedofil-gyanús egyedek üldögélnek és tűnnek el nyomtalanul a nyilvánosság elől, amelyik nem foglalt állást, amikor Terike átesett a vak komondoron, amelyik nem csapta az asztalt, hogy a kormány ratifikálja már az Isztambuli Egyezményt, és sorolhatnám.

Nem szeretném, ha bárki azt hinné, megint egy totálisan jelentéktelen gumicsontot rágunk, mert hát ki a francot érdekel ez a gender studies nevű baromság. Akinek csak egy kicsit is barátja a Google, annak néhány eseti keresés rávilágíthat arra, hogy pontosan miről szól a társadalmi nemek interdiszciplináris jellegű tudomány, hogy különösen az 1970-es évektől hogyan bontakozott ki, milyen irányzatai és megközelítései léteznek, milyen kvantitatív és kvalitatív eljárásokkal próbálnak szociológiai-antropológiai-gazdasági szempontból hasznos következtetéseket levonni a nők és a férfiak eltérő társadalmi szerepéből. Ezek fontos ismeretek, amelyek túlmutatnak azon, hogy Balog Zoltán szerint a biológiai nemek szerint vannak férfiak és nők, és mindenki tudja, hol a helye.

Tudom, hogy egy KDNP-s fogalmatlan pártkatona szerint Harvard, Yale, Sorbonne, Cambridge, Oxford (hogy csak a legnagyobbakat említsem) elmehet a búbánatos devianciájával és a félrecsúszott, kreált zagyvaságaival a büdös francba, de ezeken a névtelen egyetemeken – alig eltérő elnevezés alatt – komplett szakok működnek, és jól működnek. Sehol, egyetlen kormány sem indított háborút Soros György patás ördögre és a kereszténységre hivatkozva tanszékek és egyetemek ellen azért, amiért a suttyó, műveletlen, tanulatlan, középkor iránti nosztalgiában élő magyar kormánypártok. Akik politikai tőkét próbálnak kovácsolni abból, hogy semmihez nem értenek, és ami a Bibiliában nincs leírva, az nincs is alapon üldözik a tudást, a tudományosságot. Azt a részét mindenképpen, amelyik egydimenziós világnézetüket nem igazolja.

Minden egyes nyilatkozatukból süt, hogy fogalmuk nincs, miről beszélnek, de keltik a hangulatot, hazudnak és fröcsögnek értelmetlenül szanaszét. Mondanám, hogy ha vették volna a fáradságot, és utánanéztek volna, hogy miről beszélnek valójában, akkor nem nyomatnák a blődségeiket futószalagon, de nyilván a zsigeri deviánsozás kifizetődőbb, mint az értelmes párbeszéd. Teszik ezt úgy, hogy közben ahelyett, hogy versenyképes, piaci tudással vérteznék fel a középiskolásokat, kísérleteznek a kilenc osztállyal és azon izzadnak, hogy miként neveljenek semmihez nem értő, könnyen manipulálható jó keresztényeket, jó hazafiakat, jó magyarokat belőlük.

Ez a lázas igyekezet aztán mára odáig fajult felsőoktatási szinten, hogy méregetik a nemzeti-keresztény-családcentrikus pöcsüket, mert majd az Emmi is létrehozza a létrehoznivalót. Vagyis az ELTE hosszú évek munkájával, a nemzetközileg is működő példák tanulmányozásával akkreditáltatta a szakot, ami nem államilag finanszírozott szak még véletlenül sem, erre Balog egy hét alatt dacból összedobatta a családtudományi mesterképzést a Corvinuson. Mondom, mesterképzést. És tényleg. Pontosan így, eszerint a dilettáns modell szerint működtetik az országot minden szinten, így kormányoznak, ezen a példán tökéletesen lemérhető.

Nem elég, hogy mindent kisajátítottak, nem elég, hogy folyamatosan szembeállítják a saját penészes dogmáikat minden mással és mindenki mással, de üldözik is a másként gondolkodókat. Pedig a normalitás része lenne, hogy aki gender szakon akar tanulni az ELTE-n az ott tanulhasson, aki meg családtudományilag akar okosodni a Corvinuson, annak meg arra legyen lehetősége úgy, hogy ebbe senki ne ugathasson bele. De nem, nem ez van, hanem gennyes és alantas politikai célokból, politikai utasításra ütnek össze szakokat, vonulnak be az oktatási intézményekbe, avatkoznak bele közvetlenül az oktatásba és kényszerítik rá ideológiájukat a felnövekvő generációkra.

Még egyszer: közpénzből garázdálkodnak egy elvileg autonóm egyetemen (jó, tudom, Lánczi András személye tökéletes garancia az autonómiára), és próbálnak minden lehető módon lejáratni egy költségvetési támogatást nem élvező szakot egy másik autonóm intézményben. Van még lejjebb? Attól van lejjebb, hogy a kormány politikáját oktatják tetszőleges egyetemen? Észbe kellene kapni, pedig már tegnap is késő lett volna.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.