Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De majd lehet kapni az ABCDGFG-ben paradoxont. Kilóra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem igazán kedvelem a kampány-jellegű szeretést, ezért a nőnapot sem. Mivel nem virágboltot üzemeltetek, érdekem sem fűződik a dologhoz és mivel ifjú koromban végigkínlódtam néhány iskolai-munkahelyi ünnepséget (mivel érettségi után munka mellett tanultam tovább) a szocializmus jegyében (dróttal erősített szegfű, fonnyadt virsli – a nagy nap örömére kizárólag fiúnemű kollégák gasztronómiai remekműve – feszengés, majd ennek oldására némi szeszek elfogyasztása, szintén nem a nők részéről és az egész helyzet végtelenül kínos volta), már nem is fogom megkedvelni. Aki igen, annak kellemes, szép napot.

Mindettől függetlenül, amennyiben kedvelném a nőnapot és kifejezett óhajom lenne, hogy a magyar férfiak kormánya – még ez is – meglepjen valami kedves gesztussal, hétszentség, hogy nem arra vágynék, amit végül kiizzadtak magukból. Ugyanis azt találták ki a fiúk, hogy alávágnak a multiknak. Pontosabban a szupermarketeknek. Még ennél is pontosabban nekünk, vásárlóknak. ITT a teljes cikk.

Lázár János mindenhez is értő miniszter és Varga Mihály szófogadó könyvelő benyújtotta a kormánynak azt a javaslatcsomagot, amelynek egészen nyugodtan lehetne az a munkacíme, hogy „Hogyan szívassuk meg még a jelenleginél is jobban a családanyákat, családapákat, különös tekintettel a vidéken élőkre”.

Nézzük pontonként a javaslat kiszivárgott részleteit:

Környezethasználati díj a parkolókra. Miután elenyészően kevesen laknak a bevásárlóközpontok, hiperek és szuperek tőszomszédságában, ellenben ritkán megy az ember ilyen létesítménybe két kifli megvásárlása céljából, a többség autóval megy. Már akinek van autója. Ami után fizet úthasználati díjat, környezetszennyezési díjat, vagy most minek hívják éppen és teljesítményadót. Plusz az üzemanyagba is be van építve mindenféle díj, tehát amikor tankolunk és fizetünk a benzinkúton, megint adózunk. De ez nem elég, még egy bőrt le kell húzni rólunk, ezért jó gondolat az üzletek parkolóit megadóztatni (nyugi, csak pár forinttal fogunk többet fizetni termékenként, mert az üzlet be fogja építeni az áraiba). De az se keseredjen el, akinek nincs autója, mert rájuk is gondolt a kormány. Meg akarják sarcolni az ingyenes buszjáratokat is.

Maximált reklámköltés. Ez meglehetősen ravasz húzás. Elméletben az lenne a célja, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba a kisboltok. Csak ugye én akkor sem fogok elmenni Bugyiba vásárolni a helyi boltba, ha a közeli Tescometrolidlaldi nem reklámozza magát, mert nekem a Tescometrolidlaldi van közel, a Bugyiban lakóknak meg a helyi bolt. Itt tehát nincs logika a dologban. Az állam komoly bevételtől esne el, mivel a reklámadó szemmel látható módon csökkenne, itt sincs logika. Node! És lenne rá egy fogadásom, hogy az egész javaslatcsomagnak ez a lényege, a többi csak járulékos haszon. Csökkenne a reklámbevétele a nem kormánypárti sajtónak, a tévécsatornák (mármint az a kettő, amelyik egyáltalán létezik még), a nyomtatott és az online-portálok – ők ugye állami hirdetésekhez nem jutnak, szemben az Origótól a 888.-ig terjedő kormányközeli portálokkal – a bevételük jókora részétől búcsút vehetnek. Miután kivétel nélkül minden nem-kormányszócső portál és print lap pengeélen táncol, ez akár a csődbemenéssel is azonos lehet. Ennyit pedig igazán megér a kormánynak az a kis veszteség, majd bevasalják rajtunk valahogy. Feltalálják a járdahasználati díjat, vagy valami hasonló szellemességet fundálnak ki. És végre csend lesz, kizárólag a propaganda fog üvölteni mindenhonnan. De majd lehet kapni az ABCDGFG-ben paradoxont. Kilóra.

Kötelező létszámbővítés. Helyes. Mi az egyik versenyelőnye a nagy raktáráruházaknak? A létszámhatékonyság. Mi történik, ha plusz alkalmazottakat kell felvenni (azon túl, hogy az egyszerűek megtapsolják, mert milyen rendes a kormány, hogy az egyébként is létszámhiánnyal küzdő kereskedelemben további munkahelyeket kreál a kéményen dolgozó magyar kisemberek védelmében)? Igen, áremelkedés. Mert a plusz alkalmazottak költségeit ki kell termelni.

Bérpótlék és szabadnap. A vasárnapi munkavégzés után 100 százalékos bérpótlékot kapjanak a dolgozók és havonta minimum két szabadnapjuk kötelezően hétvégére essen. Ezt történetesen jó gondolatnak tartom még akkor is, ha minimális áremelkedéssel jár. De ezt be lehetne vezetni minden egyéb cirkusz nélkül.

Tilos a gyűjtőcsomag. Ez zseniális ötlet! Aki mondjuk – mint például én is, de azok is, akik falun laknak és havonta 1-2 alkalommal tudnak bemenni a sokkal olcsóbb bevásárlóközpontba nagybevásárlásra (mert a falusi kisboltokban nem minden kapható, viszont dupla áron), az szívjon, mint a torkosborz és ne vehessen karton tejet, lisztet. Csak egyenként, mert mekkora buli már így is kiszúrni a keményen vásárló kisemberrel.

Ha az Index értesülései helyesek, ezekkel – és még ki tudja mivel, mert csak egy része a tervezetnek – kezdhetünk megbarátkozni mostanában. Mégpedig a magyar vásárlók és a magyar üzletek, kereskedők érdekében fogják ezt lenyomni a torkunkon. És hivatkozva az élelmiszer minőség körül kavart botrányra, amihez a hipereknek és szupereknek pont semmi közük nincs.

Mindezektől még pontosan olyan drága lesz a félig rohadt alma és a lejárt szavatosságú kefír a nemzeti boltokban, mint eddig és a legtöbb falusi kisbolt tulaja a legközelebbi hiperszuperben fogja beszerezni az árukészletét, hogy aztán jókora haszonnal eladja a faluból kimozdulni nem képes embereknek – de amennyiben nagyon visszafogott árréssel dolgozik, akkor is rá kell tennie a rezsit és a hasznot -, viszont jó esély van arra, hogy fel lehessen verni az árakat. Amit mi fogunk kifizetni.

Járulékos haszonként ki lehet nyírni az ellenzéki médiát úgy, hogy egy pillanatra sem esik róluk szó, ráadásul a nép addig is elfoglalja magát valamivel, ameddig meg nem indulnak a migránsok. Még mindig jobb, mintha Farkas Flóriánról, Simonka Gáborról, Rogán Antal Cecíliáról, Szijjártó Péterről, Vajna Andrásról, Mészáros Lölöről, vagy Tiborcz Istvánról csacsognánk. Mert jönnek a választások. Hát nem? Hát de.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.