Vendég: A mi bőrünket nyúzzák, még mindig nem fáj eléggé?

Fotó: Zemplén TV / Hegyalja.info (via Index) Fotó: Zemplén TV / Hegyalja.info (via Index)

Erre a hírre reagálok. Alig tudtam megállni, hogy be ne szarjak a röhögéstől, miközben sírnom kéne. Neked is. Ordítanom kéne. Neked is. Megállj-t parancsolni. Neked is. A koraszülött, hátrányos helyzetű, terrorizált, játékok és játszótársak hiányában felnőtt, tudathasadásos, gyűlölöm az elhízott miniszterelnököket című senkiházi hazát leromboló, a népet lenyúzó, a nép érdekei ellen a saját klikkje meggazdagodásáért kormányzó, hazaáruló, nemzebiztonsági kockázatot jelentő, zsarolható és ki tudja már mit játszott át az oroszoknak – Orbán nevű gazember politikai, gazdasági ámokfutásának.

Van az a bőr a felcsúti vályogseggű pofáján, amivel fittyet hányva az egyébként alapokig lerombolt, lebutított, ideologizált oktatásra – kellenek a buta alattvalók ennek az elszabadult hajóágyúnak, akiket majd kénye-kedvére rángathat -, a lerombolt egészségügyi ellátásra, a teljes feldolgozóipar hiányára, a hazai termelés csődjére, a munkanélküliségre, a minimálbéren, közmunkabéren, minimál nyugdíjon  tengődőkre, hogy elcseszett gyerekkori álmait megvalósítsa.

Na, annyira nem hülye, hogy mindezt a saját pénzén tegye, hiszen ő egy szerencsétlen (valóban az, és akkor finoman fogalmaztam), egyszerű, vagyontalan miniszterelnök. Ezt őnagysága mondta ki a saját szájával az ő magán rádiójában, Kossuth szellemében. Bizony ám, már akkor is gyűjtést kellett volna szervezni ennek a trógernek, meg a hirtelen erős felindulásban meggazdagodott saját lábú, Svájcban a pörköltkészítést tanulmányozó nyelvzseni lányának, hogy a htb nagyságosasszonyról se feledkezzünk meg. Róluk a talpalatnyi föld jut eszembe. Hát amekkora a talpuk, annak arányában nő a földjük is, meg a tarra lopott erdő is.

Szóval ez a zakkantnak látszó – mint azt a Magyar Közlöny is igazolja – saját forrásból épít üveghidat, mert álmaiban Amerika volt. Soros pénzéből mindenképpen. Akkor kezdődtek álmodozásai, akkor tisztult ki vályogportól fátyolos tekintete. Mert megérezte a pénz szagát. Nem, nem azé a pénzét, amiért megdolgozott. Nem, mert életében egy szöget nem vert be ez a senkiházi ingyenélő. Nem. A tiedet, az enyémet  a mi pénzünket, a gyerekeink jövőjét, az egészségünket és az egészségüket, a nyugdíjunkat, unokáink közmunkabérét költi ezekre az álmokra.

Azért nem semmi ez a Récsöl saját lába alatti, bodrogközi turisztika. Sátoraljaújhely, Tokaj, Bodrogkeresztúr, a Rákóczi vár felújítása, és hát a hőn szeretett Makovecz sevillai zöldséges pavilonja Tokajban, mert ugye valahol csak el kell adni azt a kurva bort amit Orbánné kiizzad. Élménypontok Makkoshotyka, Mád, Szegi között, kell ennek a tudathasadásnak az élménypont. Ez a magyar fejlődéstörténet orbáni  G-pontja, hogy egy percig se maradjon élmény nélkül.

Vajon milyen jóléti társadalomban élhetnénk, ha ez a tudatzavar és haverjai nem lopták volna szét az országot a szemünk előtt?

Valaki összeadta már mennyit költöttek ezek a mocskos gazemberek  megvalósulatlan vagy félbehagyott/befejezetlen pályázatokra?

Hogy mennyit költöttek városok és a legutolsó falvak közterületeinek sétatérré alakítására, hogy azokat negyedévente feltörjék?

Ki tudja megmondani mennyi az a pénz, amit ezek a rabló gazemberek eddig kijuttattak az országból a számláikra, mert mindenki annyit ér, amennyije van?

Ki tudja megmondani, honnan és mennyi pénzből uszítanak bennünket egymásra, egymás ellen és egykor baráti, sőt bennünket támogató országok ellen?

Ki a megmondhatója annak, hogy Matolcsyék egyáltalán hogyan merik magukat tisztára mosni a Questor és a többi bank csődjében úgy, hogy más országok puccskísérletének álcázzák saját disznóságaikat?

Ha meg így van, mi lenne ha a sok titkosítást feloldatnánk, hogy lássuk a neo-felcsúti királyt és társait meztelenül? Bár nem szívesen hányok, de ennyit megérne, hogy tisztán lássak, igaz, leginkább a seggnyaloncoknak kéne már végre tisztán látni és kérdezni.

Vajon ezeket az összeszámolhatatlan összegeket, az üres stadionokat, a lenyúlt olimpiai pénzeket, a szükségtelen, hitleri nagyzási hóborthoz hasonló grandiózus terveket, irányokat, pénzügyi manővereket látva akkor sem nyílik ki a bicska az érintettek zsebében, ha a metró a seggükre ég? Mi az az ingerküszöb, aminél a magyar kizökkenthető ebből a halálos birka-nyugalomból? Vagy úgy gondoljuk – akárcsak a Fidesz-kormány -, hogy amiről nem beszélünk, amit nem nézünk, amit nem olvasunk, az nincs is?

Honnan ennyi pénz? A mi bőrünket nyúzzák, nem fáj még eléggé?

Vagy elkápráztatnak mindenkit ezek a gyönyörű üvegálmok? Amikor egy kurva metrót nem tudunk felújítani, amikor az esztergomi alagútba nem fér be a szerelvény, ezek itt üvegvarázslatot akarnak? Persze, van az a pénz, amit a földönfutó Orbán még nem mentett át intendánsának, Mészárosnak, hogy aztán majd kölcsön címén szépen elszámoljanak. Mikor lesz ebből elég?

Meg ha már űrközpont: szívesen látnám Orbánt a sztratoszférában kóvályogni, lehetőleg abban az űrhajóban, amit Mészáros Lőrinc gyárt le és Farkas Bertalan fog kilőni.

Csoma Gábor

adomany-1