Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendég: A mi bőrünket nyúzzák, még mindig nem fáj eléggé?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Erre a hírre reagálok. Alig tudtam megállni, hogy be ne szarjak a röhögéstől, miközben sírnom kéne. Neked is. Ordítanom kéne. Neked is. Megállj-t parancsolni. Neked is. A koraszülött, hátrányos helyzetű, terrorizált, játékok és játszótársak hiányában felnőtt, tudathasadásos, gyűlölöm az elhízott miniszterelnököket című senkiházi hazát leromboló, a népet lenyúzó, a nép érdekei ellen a saját klikkje meggazdagodásáért kormányzó, hazaáruló, nemzebiztonsági kockázatot jelentő, zsarolható és ki tudja már mit játszott át az oroszoknak – Orbán nevű gazember politikai, gazdasági ámokfutásának.

Van az a bőr a felcsúti vályogseggű pofáján, amivel fittyet hányva az egyébként alapokig lerombolt, lebutított, ideologizált oktatásra – kellenek a buta alattvalók ennek az elszabadult hajóágyúnak, akiket majd kénye-kedvére rángathat -, a lerombolt egészségügyi ellátásra, a teljes feldolgozóipar hiányára, a hazai termelés csődjére, a munkanélküliségre, a minimálbéren, közmunkabéren, minimál nyugdíjon  tengődőkre, hogy elcseszett gyerekkori álmait megvalósítsa.

Na, annyira nem hülye, hogy mindezt a saját pénzén tegye, hiszen ő egy szerencsétlen (valóban az, és akkor finoman fogalmaztam), egyszerű, vagyontalan miniszterelnök. Ezt őnagysága mondta ki a saját szájával az ő magán rádiójában, Kossuth szellemében. Bizony ám, már akkor is gyűjtést kellett volna szervezni ennek a trógernek, meg a hirtelen erős felindulásban meggazdagodott saját lábú, Svájcban a pörköltkészítést tanulmányozó nyelvzseni lányának, hogy a htb nagyságosasszonyról se feledkezzünk meg. Róluk a talpalatnyi föld jut eszembe. Hát amekkora a talpuk, annak arányában nő a földjük is, meg a tarra lopott erdő is.

Szóval ez a zakkantnak látszó – mint azt a Magyar Közlöny is igazolja – saját forrásból épít üveghidat, mert álmaiban Amerika volt. Soros pénzéből mindenképpen. Akkor kezdődtek álmodozásai, akkor tisztult ki vályogportól fátyolos tekintete. Mert megérezte a pénz szagát. Nem, nem azé a pénzét, amiért megdolgozott. Nem, mert életében egy szöget nem vert be ez a senkiházi ingyenélő. Nem. A tiedet, az enyémet  a mi pénzünket, a gyerekeink jövőjét, az egészségünket és az egészségüket, a nyugdíjunkat, unokáink közmunkabérét költi ezekre az álmokra.

Azért nem semmi ez a Récsöl saját lába alatti, bodrogközi turisztika. Sátoraljaújhely, Tokaj, Bodrogkeresztúr, a Rákóczi vár felújítása, és hát a hőn szeretett Makovecz sevillai zöldséges pavilonja Tokajban, mert ugye valahol csak el kell adni azt a kurva bort amit Orbánné kiizzad. Élménypontok Makkoshotyka, Mád, Szegi között, kell ennek a tudathasadásnak az élménypont. Ez a magyar fejlődéstörténet orbáni  G-pontja, hogy egy percig se maradjon élmény nélkül.

Vajon milyen jóléti társadalomban élhetnénk, ha ez a tudatzavar és haverjai nem lopták volna szét az országot a szemünk előtt?

Valaki összeadta már mennyit költöttek ezek a mocskos gazemberek  megvalósulatlan vagy félbehagyott/befejezetlen pályázatokra?

Hogy mennyit költöttek városok és a legutolsó falvak közterületeinek sétatérré alakítására, hogy azokat negyedévente feltörjék?

Ki tudja megmondani mennyi az a pénz, amit ezek a rabló gazemberek eddig kijuttattak az országból a számláikra, mert mindenki annyit ér, amennyije van?

Ki tudja megmondani, honnan és mennyi pénzből uszítanak bennünket egymásra, egymás ellen és egykor baráti, sőt bennünket támogató országok ellen?

Ki a megmondhatója annak, hogy Matolcsyék egyáltalán hogyan merik magukat tisztára mosni a Questor és a többi bank csődjében úgy, hogy más országok puccskísérletének álcázzák saját disznóságaikat?

Ha meg így van, mi lenne ha a sok titkosítást feloldatnánk, hogy lássuk a neo-felcsúti királyt és társait meztelenül? Bár nem szívesen hányok, de ennyit megérne, hogy tisztán lássak, igaz, leginkább a seggnyaloncoknak kéne már végre tisztán látni és kérdezni.

Vajon ezeket az összeszámolhatatlan összegeket, az üres stadionokat, a lenyúlt olimpiai pénzeket, a szükségtelen, hitleri nagyzási hóborthoz hasonló grandiózus terveket, irányokat, pénzügyi manővereket látva akkor sem nyílik ki a bicska az érintettek zsebében, ha a metró a seggükre ég? Mi az az ingerküszöb, aminél a magyar kizökkenthető ebből a halálos birka-nyugalomból? Vagy úgy gondoljuk – akárcsak a Fidesz-kormány -, hogy amiről nem beszélünk, amit nem nézünk, amit nem olvasunk, az nincs is?

Honnan ennyi pénz? A mi bőrünket nyúzzák, nem fáj még eléggé?

Vagy elkápráztatnak mindenkit ezek a gyönyörű üvegálmok? Amikor egy kurva metrót nem tudunk felújítani, amikor az esztergomi alagútba nem fér be a szerelvény, ezek itt üvegvarázslatot akarnak? Persze, van az a pénz, amit a földönfutó Orbán még nem mentett át intendánsának, Mészárosnak, hogy aztán majd kölcsön címén szépen elszámoljanak. Mikor lesz ebből elég?

Meg ha már űrközpont: szívesen látnám Orbánt a sztratoszférában kóvályogni, lehetőleg abban az űrhajóban, amit Mészáros Lőrinc gyárt le és Farkas Bertalan fog kilőni.

Csoma Gábor

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.