Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bayer Zsolt kazánja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormánypropaganda túlfizetett segédmunkásai között vannak (többségében) közepes képességekkel megáldott művészek, akik saját erőből és tehetségből az életben nem tudnának újságíróként elhelyezkedni. Aztán vannak néhányan, akik tudnak írni és írnak is. Bármit, amiért jár a fizetés. Semmi baj sincs ezzel, csak annyi a teendő, hogy nem szabad összekeverni az újságírással és rendben is van a dolog.

Innen nézve érdemes kissé boncolgatni Bayer Zsolt kabaréjelentét a Magyar Idők címen futó weboldalon. Széles Gábor egykori kedvence ma itt munkálkodik, ami teljesen jó így is, mert lényegében mindegy, hol van ő, vagy a többi véleményvezér.

Most Bayer az LMP népszavazási kezdeményezéséről szellemeskedik egy sort, mert micsoda baromság is az, hogy a sok hozzá nem értő hülye bele akar szólni a dologba. A kínos ebben az, hogy Bayer egészen pontosan tudja, hogy nem műszaki kérdésekről van szó és senkinek eszébe sem jutna erről megkérdezni az embereket, hiszen valóban nem értünk hozzá, ráadásul az a világ minden országában titkos adatnak minősül. Okkal. De ezzel tisztában van Bayer is, lényegében egy önleleplezéssel zárja a cikket.

Ezt találták most ki az elempés lányok-fiúk. Annyira megtetszett nekik ez a népszavazásosdi, hogy mostantól népszavazunk, ahogy a csövön kifér. Olimpiáról, Paksról, adókról, génsebészetről, csillagközi űrről, fekete lyukról, Goldbach-sejtésről.

Illetve népszavaznánk, de sajnos nem lehet. Mindenről nem lehet. Például költségvetési ügyekről sem, így tehát Paks is kimarad a buliból. Milyen kár! Annyira jó lett volna látni, ahogy Szél (szül.: Nagy) Dettózó elmerül a nyomottvizes reaktorok versus szélerőművek problematikájában (a háttérben Hadházy Áki a zokniját is levéve számolja össze a megawattokat egy felvételre állított zsebmagnó társaságában).

Erről van szó. Lényegében költségvetési ügy volt az olimpia is. Sőt, minden költségvetési ügy, amiben közpénzek elköltéséről van szó. Ezek szerint semmiről nem lehet népszavazást kiírni, legfeljebb arról, hogy Orbán Viktor balról jobbra, vagy jobbról balra fésülje a haját. Még Bayer Zsolt sajátos vonzódásáról a bazári ékszerek iránt sem lehet népszavazást kiírni, bár csupán érdektelenség okán.

A paksi beruházás nem csupán közpénzek számolatlan elszórásáról szól, hanem az ország elköteleződéséről is, mégpedig Oroszország irányába. És bizony ez nem Orbán Viktor magánügye, ahogy az sem, hogy ekkora mértékben szükséges-e az atomenergiát erőltetni, vagy részben nyitni kell az alternatív energiák irányába. Tudom, hogy hihetetlennek tűnik, de egyáltalán nem idióták gyülekezete ez az ország. Ha megfelelő fórumokon szakemberek megvitatják ezeket a kérdéseket és az álláspontjukat a nyilvánosság elé tárják, annak birtokában bizony képesek vagyunk dönteni arról, hogy akarjuk-e még az unokáinkat is eladósítani Putyinnak, vagy nem. Idő bőven lett volna szakmai vitákra, tanulmányok készítésre és társadalmi vitára. Az Orbán-kormánynak azonban hirtelen, suttyomban fontos volt aláírni a szerződést.

Most aki él és mozog, az megpróbálja tisztára nyalni az Orbán-Putyin paktumot. Bayer Zsolt is ezt teszi a maga módján. Neki – mint oly sokaknak – létkérdés a Fidesz hatalomban maradása, mert egy esetleges kormányváltást követően nem lesz igény a remek kis cikkekre. Ennyiről szól ez, ha nagyon lecsupaszítjuk. A gond csak az, hogy nem Bayer – és nem is Kósa, Varga, Szijjártó, Orbán Ráhel, Mészáros Lölö és társaik – fizetik meg a titkos szerződés árát, hanem mi, a gyermekeink és az unokáink.

Nagyjából úgy – talán így a Magyar Idők olvasóközönsége jobban megérti – mintha a Bayer családnál elromlana a kazán és a családnak semmiféle beleszólása nem lenne abba, hogy ki és mire cseréli ki. Ezt a döntést a kormány hozná meg, Mészáros Lölö és zenekara felvonulna és hússzoros munkadíjat felszámolva beszerelne a pincébe egy nyolcszázmillióba kerülő kazánt. A Bayer család pedig fizetné az egészet, a gyermekei és az unokái is fizetnék. Mert lássuk be, mit ért ahhoz Bayer, hogy hogyan működik egy fűtési rendszer. Semmit. Akkor ne szóljon bele.

Itt csak az a különbség, hogy az ország minden családjának életéről, jövőjéről beszélünk. Lényegében Bayer azt próbálja elhitetni az olvasóival, hogy totál rendben van az, hogy mindenkinél Orbán dönt a kazánról, még nála is rendben van, csak ő szeretné elérni, hogy mindig legyen olyan magas a fizetése, amiből gond nélkül tudja fizetni a rá eső részt. A többiek meg kit érdekelnek? Tényleg, a többiek érdekelnek valakit?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.