Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Olvasói levél: Ilyenkor mindig eladunk valamit, hogy örömet szerezhessünk neki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Szalonna! Kedves olvasók!

Ezúton szeretném megköszönni a Kolozsvári Szalonnának, hogy korábban megjelenítette szomorú történetünket, amit már több online oldal is át vett.

Olvasói levél: Így gyógyulnak papíron a gyógyíthatatlan betegek

Továbbá, minden tiszteletem azoké, akik fáradságot és telefonszámlát nem kímélve felhívtak és elmondták, mennyire együttéreznek velünk. Így akadtunk egy, a gyermekem érdekét önzetlenül képviselni kívánó személyre is, akitől sok hasznos információt tudtunk meg.

Illetve azokat a nevüket nem vállaló orvosokat is köszönet illeti, akik a korábbi leletek megtekintése után kijelentették, hogy a NRSZH orvos szakértői bizottság, határozottan alulminősítette gyermekem állapotát.

Így már minden szükséges beutalót megkaptunk a további vizsgálatokra, de sajnos rossz hírem is van, ugyanis van olyan vizsgálat, amire csak augusztus végére kapott időpontot. Felháborít, hogy ma Magyarországon egy kardiológiai vizsgálatra is fél évet kell várni egy halmozottan sérült beteg embernek is, főként ha az, az egyetlen gyermekemet is érinti.

Sajnálatos tény az is, hogy a súlyos mozgáskorlátozott fiunk panaszával hiába kerestük meg a MEOSZ -t is, az ilyen súlyos betegek egyetlen hivatalos érdekvédelmi szervezetét, tőlük még választ sem kaptunk. Ezért egyre jobban megérett bennem az elhatározás, hogy amennyiben újra csak a betegségek felét veszik figyelembe a fiunk állapotfelmérő felülvizsgálatnál és nem oda sorolják egészségkárosodását, mint amilyen valójában, akkor nem fogok megtorpanni.

Szégyellem leírni, de nagyon sokan kerestek meg bennünket azzal a szándékukkal is, hogy adjunk meg egy számlaszámot, mert segítenének, valamennyi pénzt utalnának a gyermekem számára. Nehezen vettem rá magam, de belátom, hogy a három tagú családunk segélyezéséből sok mindent nem tudunk megadni a beteg gyerekünknek, sőt, egyre nehezebb, amiről nem írnék bővebben.

A minap kaptunk egy nagy borítékot, mellyel a rokkantak és tartósan beteg rászorulók pályázhatnak egy notebookra, aminek nagyon megörültünk, hogy végre lesz egy saját gépe a gyereknek, amivel további meséket nézhet az interneten, de sajnos az örömbe üröm is vegyült, ugyan is az apró betűkben az volt olvasható, hogy ezért cserébe el kell végeznie egy informatikai tanfolyamot, továbbá az is kiderült belőle, hogy bármikor visszakérhetik.

V. Jánosné azt kérte, hogy írjam le gyermekem egy napját és küldjem be a Kolozsvári Szalonnának, amit szívesen le is írok. Mivel közeleg a születésnapja, arról írnék pár sort.

István április 27-én lesz 23 éves. Ilyenkor, vagyis sok éve már, mindig eladunk valamit, hogy minimum tortával és némi aprósággal, olcsóbb játékokkal kedveskedjünk neki, aminek nagyon tud örülni, illetve minden új dolognak örül, mi meg annak, hogy Ő örül. Ilyenkor szinte egész nap mesét, kabarét nézünk és vicceket mesélünk, ha jobb idő van kiülünk az udvarra és beszélgetünk, mert számára ez a legnagyobb ünnep, ami csak létezik. Igaz, valamiféle tv-játékot kért születésnapjára, amit nem ígértem meg neki, talán majd jövőre.

Azt viszont már most megígérhetem, hogy amennyiben a szakorvosi felülvizsgálaton szándékosan újra alulminősítik a gyermekem állapotát – nekünk nincs pénzünk repülőre, sem vonatra – szemrebbenés nélkül kerekesszékbe ültetem a fiamat és gyalog indulok el Brüsszelig és a Strasbourgi Emberjogi Bíróság ajtajáig! Hadd lássa ország-világ, mekkora embertelen bűnöket követnek el ma Magyarországon a rokkant emberekkel szemben!

Akinek kérdése lenne, vagy esetleg postán szeretne küldeni valamit (pl. tartós élelmiszert, ruhaneműt) gyermekem részére, a következő e-mail címre írjon: [email protected]

Aki esetleg anyagilag szeretné/tudná támogatni gyermekemet, a következő számlaszámon teheti meg: OTP 11773449-02220864

Még egyszer hálásan köszönöm az emberségét mindazoknak, akik ebben az embertelen világban felfigyeltek kiszolgáltatott helyzetünkre.

Köszönettel és üdvözlettel:

B. István, egy elkeseredett édesapa

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.