Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Egy, aki mindent visz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szeretnék a való világról mesélni egy kicsit. A való világ egy gömbölyded forma, benne/rajta egy rántott hús alakú folt. A foltnak Magyarország a neve. Államformája hivatalosan nincs, nem hivatalosan: családi vállalkozás. A vállalkozásnak nagyon sok alkalmazottja van. Jó néhány alkalmazott napi szinten szónokolja a vezetőség által a szájukba adott bölcsességet. Hogy ezt miért teszik? Senki sem tudja. Főleg azok nem, akik elégedetlenek a vezetés tevékenységével. Az egyik ilyen bölcsesség:

„Azért nem lesz felújítva a 3-as metró, mert a gaz/gonosz/hazaáruló SZDSZ ivadékok megölték a családfő nagy álmát, az olimpiát.”

Ezt, így és hasonló formában leírják. Beülnek a neonég alá, birtokba veszik a mátrixot, s mint igét, hirdetik. Hogy szólítsalak meg titeket, fideszesek? Tegeződhetünk? Csak azért kérdem, mert tudom, hogy érzékenyek vagytok erre, főleg, ha egy ellenzéki akar veletek beszélni. Mit tudok én mondani nektek, hogy ne kezdjetek el ellenségként kezelni? Miképpen tudom nektek elmondani, hogy mekkora hülyeséget ad a szátokba a vezetőség?

Valóban elhiszitek, hogy a metrófelújítás az olimpia függvénye? Anélkül nem lehet megoldani, hogy ne legyen életveszélyes Budapest egyik legzsúfoltabb tömegközlekedési eszköze? Helyesnek tartjátok, hogy Lázár János újfent Budapestet bünteti?

Sok kérdést feltehetnék még, de sejtem a választ. Nem Lázár János büntet, hanem a Soros-bérencek, a spájzban rejtőző MSZP-sek, és az SZDSZ kísértő szelleme miatt van ez az egész. A kormány napi szinten okádja magából a baromságot és ti elhiszitek, mert el akarjátok hinni.

Mi lesz, ha egy szép napon valami történik a metróval? Az a nap nem lesz szép. Csukjátok be a szemeteket, felejtsétek el az olimpiát egy pillanatra, csak a 3-as metrót lássátok. Nézzétek az álmos, fáradt tekintetű honfitársaitokat, ahogy mint a heringek a konzervdobozban, a metró kocsikban összezsúfolódva haladnak munkahelyük felé. Hirtelen valami történik. Nem tudni mi, de a szerelvény kigyullad, majd kisiklik. Több száz ember rémült sikolya visszhangzik a metróalagútban, s jön egy, aki mindent visz. Nem nézi ki a fideszes, MSZP-s, Jobbikos, vagy újabban Momentumos, csak megy előre, könyörtelen lengeti kaszáját. Érdekli is őt a pártállás, a kor, a nem, a szexuális beállítottság, hogy budapesti, vagy vidéki? Nem. Viszi, amiért jött. Akit nem visz el a halál, azt a fáradt, elcsigázott, végletekig kihasznált tűzoltók, rendőrök és mentősök viszik el Budapest valamelyik lepukkant, penészes, baktériumoktól hemzsegő, omladozó kórházába. Egy olyanba, ahol kimerült orvosok, ápolónők, ápolók próbálják megmenteni az életüket, miközben azt hallgatják a hozzátartozóktól, hogy „nem is akarnak mindent megtenni”.

Ezután pedig elindul a felelősök keresése, az ujjal mutogatás. Kiderül, hogy a balesetet a metrókocsik állapota okozta. A karbantartásért felelős vezetőt és jó néhány melóst bíróság elé citálnak, koncként odadobják a közvéleménynek, majd hozzáteszik, ez nem történt volna, ha nincs a „ballibsi, álomgyilkos, a momentumot megragadó SZDSZ-szellem”. Megy majd a kenegetés, hogy melyik kormány felelőssége is lett volna a metró felújítása.

Ti, fideszesek mit tennétek? Kiválogatnátok a halottaitokat, mert ők az igaz, nemzeti halottak, a többi pedig megérdemelte a pusztulást? Sértő még a gondolat is, de én leírtam. Az egészben az a furcsa, hogy vannak köztetek értelmes emberek is. A fanyalgók kedvéért mondom: van értelmes fideszes. Olvasok olyan hozzászólást is a Facebookon, aki mértékletességre, higgadtságra, sőt párbeszédre buzdít, de aztán hagyja, hogy a csőcselék magával rántsa. Leírom másképp: van értelmes ellenzéki.

A 90-es évek óta morálisan és erkölcsileg is zuhanunk lefelé. A Fidesz ezt a zuhanást használta ki és egymás ellen fordította az embereket. Nemzeti jelképeket sajátított ki, jelszavakat, ellenségeket alkotott és elérte, hogy az emberek leköpjék egymást. A lelkiismeret halovány szikrája sem villan bennük, mikor fontos, életekben mérhető döntéseket kell meghozniuk. Lázár apu megbünteti a rakoncátlan budapesti kölköket és nem ad pénzt metróra, mert a büdös kölkei megölték Orbán papa olimpiai álmát. Gyáván, gerinctelenül letagadják a saját szavaikat, mert a sok büdös kölök népszavazni akart, és nem nemzeti konzultálni.

Kedves fideszesek,

mit ér nektek egy sehonnai, bitang ember? Egy olyan, aki 2 km-es körben, kordonnal elzárt területen mer beszédet mondani? Egy olyan aki pénzmegvonással fenyeget? Egy olyan, aki a várba költözik, de a pokolba való lenne? Egy olyan, aki „igaz keresztényként” gyereket ront meg? Mit ér egy olyan „őszinte” ember aki mindent 70 évre titkosít? Mit ér nektek a kuszaszemű „szívtipró”? Mit ér nektek a kórházak, biztonságos tömegközlekedés helyett stadion, uszoda, olimpia? Mit ér nektek egy hanyatló vidék? Egy pusztuló falu, egy éhező gyermek? Ne… Ne pénzösszeget mondjatok. Emberéletben számoljatok, mert ez a való világ, ahol már senki sem gondolkozik, ezért csak egy lesz aki mindent, és mindenkit visz…

Singing Jungle

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.