Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Már tényleg nincs holnap és ma sincs, de leszarjuk a tegnapot is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én megpróbáltam. Kulturáltan, higgadtan. Nem kurvaanyázni, mert rohadjak is meg, hogy lehet így írni és a stílus maga az ember, meg hasonlók. De leszarom, mert csak. Mert erről nem lehet irodalmi nyelven írni és ha lehet is, minek? Az ősbarmok nem értik, nem viszi át az ezernyolcszáz méter magas ingerküszöbüket és amennyire agyhalottak, dicséretnek veszik. Vagy azt hiszik, nem róluk, nem nekik szól. Mindig másnak, mindig másról. Faszt.

Mészáros Lölö már megint vett valami kis apróságot magának. Sokat mondok, ha 200 millióba került az egész és nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy már tényleg nincs holnap és ma sincs, de leszarjuk a tegnapot is. A felcsúti gázszerelő az alig nulláról induló, keményen mindent bevállaló kisember a vállára vette a szomszédját és viszi, egyre feljebb. Hülyének nézve egy egész országot csörtet és eszébe sem jut, hogy egyszer véget is érhet a királyság és egyszer nem Polt Péter legfőbb biztonsági szelep fogja megveregetni a vállát.

Bakker, ki az a szemenszedett idióta vadbarom, aki képes röhögés nélkül elhinni, hogy ez a félanalfabéta suttyó üzleti zseni lett? Ki az a szürkemarha, vagy annak valamelyik árnyalata, aki beszopja, hogy egy falusi vállalkozó – ha városi, vagy budapesti lenne, akkor is ugyanez a kurva kérdés marad érvényben -, aki negyven év alatt odáig jutott, hogy éppencsak el tudta tartani a családját, hat év alatt megtáltosodott? Hogyan kell elképzelni? Ült a táskás szemű gázszerelő a roggyant hokedlin, a koszos körmével vakargatta a konyhaasztal repedezett sarkát és egyszeriben fény gyúlt a fejében?

Onnantól kezdve pedig pénze is lett és azt is pontosan tudta, hogy mire, hol, mikor kell pályázni, milyen céget kell alapítani, vagy vásárolni, mit kell megvenni? Ki az a faszparaszt, aki ezt beveszi? Egy vállalkozó, aki 2006-ban 19 millió forint árbevételt ért el (nem nyereséget hülye barátom, hanem árbevételt) az egyetlen cégével, hat év alatt 20 milliárdot keresett és 30 céget tudhat a magáénak. Valaki, aki 40 éves korára annyit tudott elérni, hogy éppen megéljen, az azt követő 10 évben – pontosabban a következő hat évben – üzleti zseni lett. Amikor a másik felcsúti lángész az ország trónjára tette azóta elhájasodott valagát, tehát 2010 végére Lölö összes megtakarítása 30 millió forint volt. 30 kibaszott millió! Azt is a szomszéd felkenése örömére tudta összekuporgatni.

Figyelj, Orbán-hívő! Te tényleg beszopod, hogy egy vállalkozó, akinek 30 milliója van, az labdába rúghat egy tenderen? Elhiszed, hogy egy bank százmilliós kölcsönöket ad egy mentálisan csámpás, középkategóriás senkinek? Hol az a bank, amelyik nem kér 250 százalékos fedezetet minden kurva kihelyezett forintra? Hol az a tendereztető, aki egy névtelen, szakértelem, referencia, pénz, szakemberek és megfelelő háttér nélküli iparosnak tolja a zsíros megbízásokat? Elhiszed, hogy van ilyen? Akkor hülye vagy. Nem kicsit, de legalább nagyon. Ez még nem is akkora gond, mert Orbán másik haverjától, bizonyos Simicska Lajostól tudjuk, hogy mindenkinek állampolgári, valamint alkotmányos joga hülyének lenni. Ez onnan jutott eszébe a legokosabb Lajosnak, hogy rá találtak kérdezni, miért is szállt be Orbán apja Orbán bányájába úgy, hogy aztán kiszállt belőle és bukott egy csomó pénzt. Emlékszel rá, bárgyú barátom? Ez akkor volt, amikor Tisztakezű Templomjáró Puritán Viktor és bandája el találta adni a pártszékházat – amit tőlünk, adófizetőktől kapott a Fidesz – a befolyó milliárdokat meg szétfolyatta a világ faszára. Ezüsthajó, Happy End, Országimázs Központ, Josip Tot és Kaya Ibrahim. Mondanak ezek a nevek valamit, vagy csak a Gyurcsány névre borul vérbe az agyad?

Elkalandoztam, már amennyiben a gutaütés szélén való őrjöngés nevezhető kalandozásnak. Maradjunk Mészáros Lölönél, aki hat év alatt a 30 milliós megtakarításából 20 milliárdot csinált, 700 milliós háza van Horvátországban – nem is egy, mert legalább kettő – minden napra másik autó és az isten tudja, mi még. Tévécsatorna, tucatnál több szálloda, a fél ország termőföldjei, büdös bánatos franc.

Tényleg elhiszed, halálosan sötét agyú embertársam, hogy van ilyen? Akkor te vagy az, aki pénzt gyűjtöttél Isaura felszabadítására, vagy a tököm tudja melyik másik mesehős szemműtétjére. Ez nem gond, a te két vérző agysejted, azt csinálsz vele, amit akarsz. De az nem a te dolgod, hogy szétrabolják az országot, hogy kihúzzák – nem, nem a földet bazd meg, azt már kihúzták – a kutya szőnyegét is a lábunk alól. Mert az az én lábam is, meg a gyerekem és a majdani unokám lába is.

És nyugodj meg, hülye embertársam, Mészáros Lölö nem maga a jéghegy, még csak nem is a csúcsa. Ő csak egy szilánk abból a jéghegyből, akit kitoltak a megvilágított kirakatba, nesze, paraszt, lessed! A jéghegyet nem látjuk, még a hegyét sem. Ez a szerencsétlen majd elviszi a balhét, amikor arra kerül a sor. A gazdája meg elviszi azt, amit a kibaszott kutyaszőnyegbe belecsavarva kihordott az országból. Mi meg nézzük addig is Lölöt, mert szegény hülye. Tudod, ki a hülye? Te, mert csókolod azt a kezet, amelyik kirabol, ahelyett, hogy tőből levágnád, meg én vagyok az idióta barom, mert megpróbálok empatikus lenni veled, te kretén. adomany-1