Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Én köszönöm, nem kérek tehénszart

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan kénytelen vagyok belátni, hogy a politikánál nagyobb kárt semmi nem tudna okozni ennek az országnak. Illetve nem, önmagában a politika szükséges, de a politikusok és az éppen aktuális pártok éppen aktuális seggnyalói hihetetlen rombolást tudnak véghezvinni a társadalomban. Félreértés ne essék: nem tartom egészségesebbnek a Tetszőleges Politikus iránti esztelen rajongást, mint az Orbán-szekta híveinek elvakultságát. Eleve beteg dolog, ha felnőtt, ivarérett emberek vallásos áhítattal rajonganak egy politikusért, bárkinek és bárminek csattogó fogakkal ugorva, aki kritizálni meri a bálványt.

Mindezektől függetlenül azt is gondolom, hogy ameddig az ellenzéki pártok, vagy az ellenzékinek látszó pártok nem sok kárt tudnak okozni összességében (ha csak annyit nem, hogy gyakorlatilag kitakarják a baloldalt, ahogy a Fidesz kitakarja a jobboldalt, kiszorítva onnan minden újonnan induló kezdeményezést), a magukat a baloldalra pozicionáló pártok nem szokták egymás ellen uszítani a polgárokat.

A Fidesz meg de. Olyannyira, hogy lényegében ebből él a kormány, ez tartja hatalmon. Egyszer vége lesz ennek, a Fidesz eltakarodik a kormányból (semmi nem tart örökké, még ez sem), de az a rombolás, amit okoztak és amiben ma is serénykednek, itt marad. Mutatom, mire gondolok. Kormánypropaganda oldal, tökmindegy, mi a téma. Komment:

„Az a baj,hogy 27 évvel a” rendszerváltás”után ez a magyargyülölő libsi kisebbség uralja az igazságszolgáltatást,Tudományos Akadémiát,a médiát külföldi csatlósaikkal, a szinházat,a filmgyártást és még lehetne sorolni.A többséget képviselő politikai közösség vajon miért nem tud semmit tenni,hogy ez változzon?Azt a hülye is látja,hogy hiába tömik őket pénzzel,annál jobban uszítanak az ország ellen..Utojára ez az Enyedi Ildikó nevü mocskolta be országunkat potom 430 milkóért,amit az adónkból kapott,de emlékszünk méga tanártüntetést szervezőket 100 milliókkal kitömöttekre,vagy a Saul fiai rendezőj a frissen átvettKossuth díjával egyenesen ment akormány ellen tüntetők közé.Az egyszerü emberek egyszerüen szégyellik már,hogy ezek arcátlanul kiröhögnek bennünket,a minket képviselő demokratikusan megválasztott képviselőink ezt nem látják,vagy nem akarják látni?”

A Fidesz sikeresen végigvitte a maga kis kulturális forradalmát. Az eredmény látható, érezhető. A fenti komment simán megfelel bizonyítéknak. És lehet azzal jönni, hogy hülyék mindenhol, minden korban vannak. Igen, vannak. De ez a feneketlen sötétség, ez az őrjöngő gyűlölet nem velejárója a hülyeségnek.

Tisztán megfigyelhető, hogy ugyanazok a tünetek ütköznek ki a hozzászóló dühöngésében, amit a kormány kommunikál folyamatosan, mégpedig nem hét éve, mert ellenzékben is ezt csinálták. Csak ameddig egy ellenzékben lévő párt esetében még talán elfogadható a nyüszítés, egy hetedik éve kormányon lévő, teljhatalmat a magáénak mondható, lényegében valódi ellenzék nélkül szabadon garázdálkodó párt esetében tökéletesen elfogadhatatlan.

Ez a torz gondolatmenet bármelyik kormányszóvivő szájából kibukhatott volna (szokott is, elég gyakran), csak legfeljebb cizelláltabban. A pestisnél is kártékonyabb liberálisok (vajon tisztában van vele a hozzászóló, mit jelent ez a kifejezés? vagy elég annyit tudnia, hogy ellenség) törpe-kisebbségként képes uralni mindent. Legalábbis minden olyat, amihez ész, tehetség, kreativitás szükséges. Az fel sem merül a dúltkeblű honfiban, hogy ezek az emberek – a tudomány és a művészet képviselőiről van szó – nem ellenség, nem hazaárulók (mert például éppen a hazájukat féltik), nem feltétlenül baloldaliak, hanem egyszerűen elég értelmesek és elég bátrak – hiszen tudósok és művészek – ahhoz, hogy véleményt alkossanak és kimondják azt.

Értem én valahol a kormány és a hívek nyomorát. Érzik, hogy nincsenek többségben, de nem hajlandóak elgondolkodni azon, ez hogyan lehetséges. Pedig egyszerű. Soha nem is voltak többségben. Tipikus bolsevik-mentalitással kinevezték magukat többségnek és azóta sem értik, mi a fene van. Az van, hogy a nem-fideszesek többségben vannak, de nem egységes masszát alkotnak, szemben a kormány szekértáborával. Valószínűleg ezt érzik a kormány szurkolói, csak nem értik. A kormány tagjai értik persze, de ők éppen abban érdekeltek, hogy ez ne legyen nyilvánvaló.

Mielőtt a torkomnak esnek a trollok és önkéntes honvédők: semmi baj azzal, hogy nem egy elsöprő többségű támogatottsággal rendelkező párt van kormányon. A baj minden mással van. A maffiamódszerekkel, az ország lerablásával építés helyett, a folyamatos hazudozásokkal, a személyes érdekek mentén működő aljas, embertelen, pusztító rendszerrel van a baj. A nyilvánvaló kártételeken túl pedig ezzel van a baj, amit éppen a hozzászólás írója képvisel. A feneketlen gyűlölet, ha ostobasággal és tanulatlansággal párosul, képes rombadönteni egy országot. Márpedig a kormány ezt a gyűlöletet szítja és erre a tudatlanságra építi a ténykedését. Egy bombázás után újra lehet építeni a házakat, de az ilyen mentális pusztítás maradandó, hosszan gyógyuló sebeket hagy maga után.

Jó lenne észben tartani, hogy mindig, minden rezsimnek, minden ócska banánköztársaságnak és minden véres diktatúrának voltak és vannak támogatói. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ők cselekszenek helyesen. Akkor sem, ha veszettül gyűlölik azokat, akik máshogyan gondolkodnak.

Az ilyen kommentek olvastán mindig az ősi dakota közmondás jut eszembe: „Egyél tehénszart! Tízmilliárd légy nem tévedhet”. Én köszönöm, nem kérek tehénszart és vagyunk még páran az országban, akik nem kérnek. Meggyőződésem, hogy nem is olyan nagyon sokára nagyon fogják szégyellni magukat néhányan, akik most ököllel zúznák szilánkosra honfitársaik arcát. És még csak azt sem mondhatom, hogy ok nélkül. És igen, többen lesznek olyanok, akik nem fogják megérteni soha, mi a baj velük.

Végül: nem, nem én fogom megmondani, hogy merre az arra. Nem az én feladatom, mert nem vagyok rá képes. A Szalonna sem képes. Annyit tudunk tenni – ezt vállaltuk és ezt csináljuk minden áldott napon -, hogy elmondjuk, szerintünk mi a baj azzal, ami szépnek tűnhet, vagy felhívjuk a figyelmet arra, ami fölött elsiklanának sokan. Ezt nem gonoszságból tesszük – nekünk is nyugalmasabb, kényelmesebb és biztonságosabb lenne szorgoskodni egy jó kis munkahelyen és kussolni -, hanem azért, mert úgy hisszük, ha elég ember ismeri fel, hogy baj van, hogy az ő felelőssége is, hogy nincs egyedül és hogy nem jó taktika a lapítás, akkor lesz egy olyan kritikus tömeg, amely már képes változást elérni. Nem szabad a legyekre hallgatni, bármennyien is vannak. A tehénszar nem jó.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.