Vendégírás: Ez a pofon már elcsattant, csak úgy tesznek, mint akik nem tudnak róla

Orbán Viktor/Facebook Orbán Viktor/Facebook

Áldemokráciába öltöztetett, hülyének tettetett szarkenegetés. Bárki hiszi is, hogy a döntés az emberek kezében van, az nagyon téved. Sosem volt és sosem lesz. Mint minden kérdésben, most is legfőbb vezérünk dönt. Azaz döntött.

Az Olimpiáról döntsön a nép! Hiszen demokrácia van, vagy mi. Majd jövő héten demokrácia lesz. Jövő szerdán külön-külön áttekinti az olimpiával összefüggő helyzetet a kormány és a Fővárosi Közgyűlés, ami után ismét egyeztet majd a miniszterelnök és a főpolgármester. 

A Fidesz háromnapos kihelyezett frakcióülésén már eldőlt, hogy amennyiben a népszavazás kiírásához szükséges aláírások összejönnének, úgy a pártnak ki kell hátrálnia az Olimpia megrendezése mögül. A szartologatás azonnal, mint mindig, zsigerből elkezdődött. De ezt a pofont nem lehet megúszni. Sajnos az már elcsattant. Kisebbet csattan, ha mindent Budapestre és Tarlósra kennek. Nagyobbat, ha népszavazást írnak ki és az eddig figyelmen kívül hagyott többség NEM-el szavaz.

A szent cél szentesít minden eszközt. A lényeg a párt erejének (vagy látszatának) fenntartása és a hatalom BÁRMI áron való megtartása.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető csütörtökön azt mondta, hogy a pályázatot Budapest adta be, így sem a kormánynak, sem a Fidesz frakciónak nincs ráhatása a dologra. Orbán hasonlóan kommentálta a dolgot. A Fidesz frakcióülésén azt mondta:

„Nem a Fidesznek vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia, hiszen nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024-es rendezésre.”

Kíváncsi lennék ezek után, hogy a kormány benyújtja-e a számlát Budapestnek az eddig eltapsolt 20-25 milliárd miatt?

Szóval a miniszterek elnöke és a főpolgármester jövő héten csütörtökön dönteni fog az Olimpia sorsáról? És ezt valaki még elhiszi? Polihisztor Orbán Viktornak szüksége van a döntéshez a frakció, vagy a főváros közgyűlésének véleményére? Most elképzelem azt a szituációt, amikor Orbán és Tarlós leülnek négyszemközt egyeztetni. Észérvek és ellenérvek csapnak össze egymással, az Olimpia mellett és ellen. Ezt a képmutatást!

Az Olimpia sosem volt közös érdekünk. Mindig is politikai kérdés volt. 89-ben még elhittem volna, de azóta enyhén szkeptikus lettem.

Olimpia = Pénzkérdés

Rengeteg pénz kérdése.

Szóval, hogyan lehet ebből a helyzetből a legjobban kihátrálni?

A kormánynak (azaz Orbán Viktornak) azt kell mutatnia, hogy Ő az a miniszterelnök, aki meghallja a nép szavát. Ő aztán nagyon odafigyel, mit is akar a dolgozó kisember. Ő lesz az első, aki lobbizni fog a Nemzeti Konzultáció kiírásáért. Az azért, még sem népszavazás (ahogyan azt egy normális demokráciában neveznék) és még olybá tűnhet, hogy a parasztgyerekből istenné avanzsált lelke támogat minden demokratikus kezdeményezést, amit a nép fia kezdeményez.

De ez a pofon már elcsattant!

Jáger Tamásadomany-1