Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Ez a pofon már elcsattant, csak úgy tesznek, mint akik nem tudnak róla

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áldemokráciába öltöztetett, hülyének tettetett szarkenegetés. Bárki hiszi is, hogy a döntés az emberek kezében van, az nagyon téved. Sosem volt és sosem lesz. Mint minden kérdésben, most is legfőbb vezérünk dönt. Azaz döntött.

Az Olimpiáról döntsön a nép! Hiszen demokrácia van, vagy mi. Majd jövő héten demokrácia lesz. Jövő szerdán külön-külön áttekinti az olimpiával összefüggő helyzetet a kormány és a Fővárosi Közgyűlés, ami után ismét egyeztet majd a miniszterelnök és a főpolgármester. 

A Fidesz háromnapos kihelyezett frakcióülésén már eldőlt, hogy amennyiben a népszavazás kiírásához szükséges aláírások összejönnének, úgy a pártnak ki kell hátrálnia az Olimpia megrendezése mögül. A szartologatás azonnal, mint mindig, zsigerből elkezdődött. De ezt a pofont nem lehet megúszni. Sajnos az már elcsattant. Kisebbet csattan, ha mindent Budapestre és Tarlósra kennek. Nagyobbat, ha népszavazást írnak ki és az eddig figyelmen kívül hagyott többség NEM-el szavaz.

A szent cél szentesít minden eszközt. A lényeg a párt erejének (vagy látszatának) fenntartása és a hatalom BÁRMI áron való megtartása.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető csütörtökön azt mondta, hogy a pályázatot Budapest adta be, így sem a kormánynak, sem a Fidesz frakciónak nincs ráhatása a dologra. Orbán hasonlóan kommentálta a dolgot. A Fidesz frakcióülésén azt mondta:

„Nem a Fidesznek vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia, hiszen nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024-es rendezésre.”

Kíváncsi lennék ezek után, hogy a kormány benyújtja-e a számlát Budapestnek az eddig eltapsolt 20-25 milliárd miatt?

Szóval a miniszterek elnöke és a főpolgármester jövő héten csütörtökön dönteni fog az Olimpia sorsáról? És ezt valaki még elhiszi? Polihisztor Orbán Viktornak szüksége van a döntéshez a frakció, vagy a főváros közgyűlésének véleményére? Most elképzelem azt a szituációt, amikor Orbán és Tarlós leülnek négyszemközt egyeztetni. Észérvek és ellenérvek csapnak össze egymással, az Olimpia mellett és ellen. Ezt a képmutatást!

Az Olimpia sosem volt közös érdekünk. Mindig is politikai kérdés volt. 89-ben még elhittem volna, de azóta enyhén szkeptikus lettem.

Olimpia = Pénzkérdés

Rengeteg pénz kérdése.

Szóval, hogyan lehet ebből a helyzetből a legjobban kihátrálni?

A kormánynak (azaz Orbán Viktornak) azt kell mutatnia, hogy Ő az a miniszterelnök, aki meghallja a nép szavát. Ő aztán nagyon odafigyel, mit is akar a dolgozó kisember. Ő lesz az első, aki lobbizni fog a Nemzeti Konzultáció kiírásáért. Az azért, még sem népszavazás (ahogyan azt egy normális demokráciában neveznék) és még olybá tűnhet, hogy a parasztgyerekből istenné avanzsált lelke támogat minden demokratikus kezdeményezést, amit a nép fia kezdeményez.

De ez a pofon már elcsattant!

Jáger Tamásadomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.