Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem egy magánember intim szférájába nyomul be a csürhe, hanem egy megélhetési család tolja bele magát a pofánkba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meglehetősen ritkán szoktam belemerülni a bulvár hullámaiba, mert hidegen hagy valaki felvarrt melle, másvalaki vasalt heréje, vagy egy harmadik senki étkezési, kutyasétáltatási, vagy párválasztási szokásai. Most sem én ástam az erre szakosodott oldalak valamelyikén, hanem frontálisan ütköztem Update Norbi szívszaggatásával.norbi

Akkor én most elmesélem, mit gondolok erről az egészről. Először is azt, hogy nem elég a kockás has, amennyiben valaki közszereplővé, sőt, népnevelővé óhajt válni, nem árt az agyat is barázdásítani. Norbinak ez látható módon nem sikerült, számomra pedig szívszaggató ez az egész poszt. A nagy kezdőbetűvel írt, személynévként kezelt főnevek (más esetekben melléknevek is) nem éppen az acélos szellemről tesznek tanúbizonyságot. A poszt mondanivalója külön megér egy misét. Nem cifrázom tovább, írom egyszerűen. Hogy Norbi is megértse.

Szerintem Norbi buta, tanulatlan, pénzéhes és kártékony. Az első két állítást nem nagyon kell magyaráznom, elég bármelyik bejegyzését, vagy egyéb megnyilvánulását elolvasni. Ez önmagában nem is lenne sem különlegesen szokatlan, sem bosszantó abban az esetben, ha nem egyfajta nevelő funkciót óhajtana ellátni, ha nem az oktatást tűzte volna zászlajára. Csakhogy de. Márpedig nem kellene.

Norbi hihetetlenül sok pénzt csinált a fogyókúraiparból. Mert ez egy üzlet, amit a Schobert család ügyesen kiaknáz. Nekem nincs is ezzel, különösebb gondom, mert legalább csinálnak valamit és nem a vasalt heréjükből akarnak megélni. Ugyanakkor nagyságrendekkel több kárt okoznak, mintha reggeltől-estig ama bizonyos ránctalanított testrészüket mutogatnák. Az embereknek az egészség, szépség iránti vágyát használják ki. Ahogy a többi – Norbiékhoz hasonló – iparos is abból keresi gennyesre magát, hogy elhitetik az emberekkel: csak a ránctalan arc, a feszes popsi, hibátlan bőr, tökéletes alak, fényesen csillogó sörény tulajdonosa lehet boldog. Senki más.

Ettől aztán egy csomó ember, aki egyébként boldog is lehetne, elkezd azon görcsölni, hogy mi módon fogyhatna még pár dekát, mit kenjen a hajára, arcára, fenekére. Ez egészen súlyos esetben odáig fajul, hogy valakinek az egész élete erről szól. A jóízű evés helyét átveszik a bevitt fehérjék, az egészséges és jóleső testmozgás helyett véres  verítékes gyötrelem van, a derűsen tudomásul vett pocak, a kellemesen domborodó ezét-azát elfogadni képes, kiegyensúlyozott, boldog ember helyett frusztrált szerencsétlenek hadai fürkészik a tükröt és összeroppannak lelkileg az első deka háj, az elkerülhetetlen szarkalábak látványától.

A Norbihoz hasonló üzletemberek nagyban felelősek azért, mert az emberiség egy része képtelen elfogadni és kedvelni önmagát olyannak, amilyen. Az eredmény: rommá gyúrt, szénné szoláriumozott, napi 24 órában a saját külsejével foglalkozó, a tökéletes test utáni vágyba belehülyült szerencsétlenek, akik mellett úgy rohan el az élet, hogy abból ők csak a szaporodó ráncokat, megereszkedő bőrt látják és szentül hiszik, hogy amennyiben Norbi (vagy tetszőleges bárki más) termékeit vásárolják, akkor az örök boldogság – ebben az esetben ránctalan bőr és feszes test – lesz osztályrészük. Pedig nem. Éppen úgy megöregszenek, mint azok, akik közben élvezték is az életet és nem csak testüket edzették, hanem az agyukat is.

De az üzlet az üzlet. És itt kanyarodunk vissza a cikket indító Facebook-poszthoz. Mert Norbi természetesen ebből is üzletet barkácsol, amikor – növelendő az oldala népszerűségét – utalványokkal honorálja a támogatást. Az utalványokat természetesen nem egy könyvesboltban, hanem Norbi üzleteiben lehet beváltani.

Az a helyzet, hogy Update Norbi maga csinált árucikket önmagából, a feleségéből, a családjából. Senki más, mint ő és a gyermekei anyja az, aki felelős a rosszízű megjegyzésekért. Nem, Norbi! Nem a családodat támadják. Az árut kritizálják. Éppen úgy, ahogy egy sportcipőt, táskát, ruhát, órát, arckrémet kritizálnak, adott esetben szidnak azok, akiknek nem tetszik. Szó sincs arról, hogy a csürhe bemászott a hálószobai ágyad alá. Te tolod bele a hálószobai ágyadat az emberek arcába. csiga

Te tolod az emberek arcába a gyerekeidet, a feleséged árulja a tökéletesnek kikiáltott alakját, miközben elfelejti elmondani a rajongóknak, hogy bizony az sem csak a sok sport következtében olyan, hanem kell egyrészt egy veleszületett testalkat, amit semennyi sporttal nem lehet helyettesíteni, másrészt nem kevés pénz a mellimplantátumokra, ha a zsírégetésnek áldozatul esett elsődleges nemi jellegét vissza akarja szerezni az ember lánya. Ahogy arról sem esik szó, hogy mennyi idő alatt ereszkednek meg azok a feszes izmok, hány nap alatt kezdenek felkúszni a zsírpárnák, ha valaki nem főállásban, napi nyolc órában edzi a testét, hanem munka után igyekszik mozogni egy keveset.

Oka feltétlenül van a sértettségednek, de létjogosultsága nincsen. Nem lehet egyszerre dugni és szűznek maradni. Ha abból élsz, hogy árucikket csinálsz önmagadból, a családodból, az életetekből, akkor nem szabad csodálkozni azon, hogy nem mindenkinek tetszik a kínálat. Nem egy magánember intim szférájába nyomul be a csürhe, hanem egy megélhetési család tolja bele az emberek arcába az eladni kívánt terméket. A hőbörgés és házmester-képzés helyett érdemes lenne ezen elgondolkodni, ahogy azon is, a sok-sok, boldogságtól kicsattanó ügyfél mellett hány embernek ártotok akkor, amikor elhitetitek velük, hogy rondák és betegek, amiért nem Update termékeket fogyasztanak, vagy értéktelenebbek azért, mert nem az általatok tukmált egészség- és szépségideált testesítik meg.

Aki el akarja adni a portékáját – ahogy ti ezt akarjátok – az viselje el, ha nem mindenki vevő rá. Aki pedig meg akarja védeni a családját, az ne tuszkolja be a gyerekeit egy megvilágított kirakatba, két Update kifli és egy halom Rubint Réka DVD közé. Ennyire egyszerű ez.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.