Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hogy én milyen rohadtul unom már ezt a szart

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bemutatkozott Los Angelesben az új magyar főkonzul.

Széles Tamás diplomáciai múltja… na, egy pillanat… hadd fussak neki még egyszer… Széles Tamás eddigi pályája egyértelműen… nem, nem… Széles Tamás korábban ugyan még nem teljesen… Na, kis türelmet, muszáj pár percet ihlenem, kérem, most ne zavarjanak. Nem szeretem, ha üres fecsegésükkel belerondítanak elképesztő színvonalú fejtegetéseimbe, még ha azok gyakorta belül zajlanak is.

Széles Tamás igazából a debreceni városi önkormányzati televízió ügyvezetője – volt… Ezt az állást cserélte be a diplomataságra Losziban, ha nehezen is, de meg tudom érteni, amennyire tőlem telik. Valakinek ezt is meg kell csinálni, rengeteg emberfeletti munka aprópénzért, és akkor azt még ki tudja, a gyerekek be tudnak-e majd például rendesen tagozódni az amerikai iskolarendszerbe, vagy világ csúfjára őket is kénytelenek lesznek valami svájci magánintézetbe íratni a kedves szülők, mint ez fennebb körökben manapság dukál.

Széles Tamás egyébként – és ezt most ne vegyétek személyeskedésnek – pont úgy beszél angolul, mint annak idején Juhász Előd a Zenebutikban németül. Hogy még egy röpke pillanatra a szakmai múltjára kanyarodjunk, ő maga így vall erről: „Viszonylag sokszor megfordultam Amerikában, majdnem egy évet töltöttem kint a ’90-es évek végén tanulmányi ösztöndíjjal is, van tehát tapasztalatom arról, hogy élnek ott az emberek, mi vár rám.”  Hát bizony, ilyen dörzsölt, tapasztalt, rutinos szakemberekre van szüksége a honnak – őexperimentuma egyébként szerényen meg sem említi, hogy Kósa Lajos (plusz vele egy titkárnő, bármit jelentsen is ez M. u., vagyis Matolcsy után) és Halász János volt kulturált álomtitkár főurak padavanjaként 2014-ben ő is ellátogatott ide a dehogy messze, a baráti Új-Zélandra, ahol jelenlegi tudásunk szerint megtekintették a Rolling Stones, viszonylag közismert rockegyüttes koncertprogramját, ennyi történt. Fejenként egy misiből meg is állt a buli – többnyire súlyosan eladósodott emberekről lévén szó kimondhatjuk, ilyen a kultúra iránti olthatatlan szomj, semmi nem számít. Sympathy For The Devil.

Még viccesebbre fordítva: azt nem értem, de komolyan, hogy ezeknek az embereknek tényleg semmitől nem kell összehúzniuk a cipőben a lábujjaikat? Hogy tényleg nem gond, hogy mondjuk elő kell(ene) adni azt a fentebbi beszédet egy szakmailag alighanem elég jól fejlett közegben, egy hatéves, négy hete angolt tanuló gyermek kiejtési szintjén, viszont lényegében teljesen nélkülözve annak cukiságfaktorát, lásd még mentő körülmény. Aligha véletlen, hogy páran a kezükbe temetik az arcukat, miközben igyekeznek megérteni, milyen nyelven szólhat hozzájuk…

Szélesnek egyébként számos kiváló kollégája mellett beosztását tekintve is valódi ikertornya lesz a fergeteges pályán üstöklő, kétszeres Kék Szalag-győztes Csiszár Jenő, akit Milánóba vet a sors és a Párt meglehetősen kifürkészhető akarata – nem véletlenül vibrált hát a mi Jenőnk nemzeti vetélkedőkben, köztévés remeklésekben, s vállalt el a Duna tévében például főszerkesztőségi vezetői stallumot… Szellemi képességei azonban a jelek szerint ennél is magasabb polcra predesztinálták, mindennek a koronája lehet hát ez a milánói dipliskedés, havi nagyjából 3 milláért, bár mire majd a végére ér a küldetésnek, nyilván kiderül, minden dolgos hétköznap tiszta ráfizetés volt, ja, és tartozik pár ismeretlen magánszemélynek, akiktől baráti kölcsönt vett fel, fejenként százmilliót, de papír nincs róla sajna… és a többi…

Mire mindenre kitanítják, majd lesz neki is egy kombi Wartburgja, mint szegény talpig becsületes Pintér “Oil” Sándornak. Egy élet belügyi munkája, tessék. És még mi ugatunk… Nem szabad csodálkozni itt semmin: hát lányok-srácok, az egész külügyéri iparág nagy mogulja maga Mr. Szidzsártó, Pukkancs Peti, Paprika Jancsi, akit nemcsak mások aláznak csuklóból, szinte már szánakozón – különösen szórakoztató, hogy ő is bármikor kész dobszóra orális örömökben részesíteni magát, akár különösebb külső ráhatás nélkül is.

Hadd mondom el még Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott történetét, akit idő előtt menesztettek ugyan, viszont ügyesen hullott alá, amennyiben kirúgása után felbukott az erdélyi gazdaságfejlesztésért felelős személyiségnek. Emberünk egyébiránt rajztanár, néprajzos, hitoktató – azaz valódi gazdasági szakember. Kinevezését ezzel „indokolták” meg: „Korábbi gyulai városvezetőként és Békés megyei vezetőként jó kapcsolatokkal rendelkezik a Békés megyével is határos területeken”. Apukám világa – élő egyenes, napi huszonnégy órában: hogy én milyen rohadtul unom már ezt a szart…

Szerző: Boda András

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/hetlovet adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.