Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány idén megvéd minket a civilektől és az instant kakaótól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Súlyos harcokkal teli év elé nézünk. A fülkeforradalom aggkorú gyermekei fényesítik a csatába szólító réztrombitát (valódi Mészáros és Mészáros gyártmány, az Orbán bányákból származó alapanyagból készült műremek), mert kormányozni, országot építeni, vagy vezetni sajnos nem tudnak. Csak ordítani és hadakozni. Ahhoz ész sem kell, csak tüdő.

Forradalmi évtizedet élünk, ártunk és ormányunk lételeme a folyamatos küzdelem. Be kell látnunk, hogy valójában nincs is sok választásuk, mert vagy hozzáértő, az ország érdekét szolgáló szakmai munkát végeznek, vagy elterelik a figyelmet arról, hogy semmihez nem értenek, viszont lopnak, mint a szarka.

Eddig itt voltak a migránsok, akik ellen háborúzni lehetett, óriásplakátokon riogatni a vidéki népet, akiknek a többsége külföldit sem látott életében, nemhogy migránst. De mára a kormány a hetedik bőrt is lehúzta a kérdésről, ezen már nem nagyon lehet tovább lovagolni. Új ellenséget kell találni. Erre a célra megfelelnek a civil szervezetek, de távolról sem biztos, hogy megáll a maga lábán a történet. Egyszer ezt a patront már ellőtte a kormány, amikor nekiment az Ökotársnak. Lázár János akkor is előbb ismertette az ítéletet, mint a vádat, amennyiben különféle csalásokkal és visszaélésekkel vádolta meg nyilvánosan az Ökotársat – még bőven a vizsgálatok megkezdése előtt, természetesen – majd semmi nem történt a vizsgálatok lezárultával, amikor kiderült, hogy szó sincs sem csalásról, sem visszaélésről.

Lázár János azóta is szemrebbenés nélkül tolja a pofátlan komédiát, a tárgyalás előtti ítélet kihirdetésének nemes feladatát pedig Németh Szilárd rezsicsökkentett vasökölre bízta. Németh ki is hirdette a végeredményt: a civil szervezetek csalók, idegen pénzből élnek, a kormány ellen áskálódnak, lényegében árulók ők és ellenségek.

Ez lesz tehát az egyik csapásirány a választásig. Mindenki nyugodjon meg! Bárkiből lehet gyanús hátterű civil szervezet, aki ellen vizsgálatot kell indítani. A 444-től kezdve Bródy Jánosig bezárólag akárkire rásüthetik a maguk kis stemplijét, és akkor jönnek a kamufüggetlen kamuújságírónak álcázott propagandalapok és Vajna apó tévéje, Mészáros Lölö médiája, Schmidt Mariska szakértő lapja és mindenhonnan azt fog ömleni, hogy például Bródy János nem is egy művész, hanem egy komplett szervezet és veszettül áskálódik a legitim módon trónra került ellen és lényegében Soros György pénzeli Bródyt. Vagy Alföldi Róbertet. Vagy bárkit és bármit. Aztán a vizsgálatok végén majd kiderül, hogy szemenszedett baromság volt, de arra már senki nem figyel. Mert csak annak lesz nagy füstje, hogy gyanú van és vizsgálat. Erre fog emlékezni a jó magyar álompolgár.

De ez önmagában nem elég a hergeléshez – mert szükség van a harci tűz életben tartására, nehogy körülnézzen a polgár és felfedezze, hogy mégsem megy olyan jól minden, mint ahogy azt neki mondják és bizony ő maga sem él egyre jobban, ezzel szemben egyre rosszabbul él -, kell még találni valamit. Ameddig jobb nem akad, megfelel az évszázad, az évezred, az emberiség történetének legnagyobb botránya: a rohadék multik silányabb minőségű instant kakaót sóznak rá a kéményen dolgozó magyar kisemberre, mint amilyet az osztrák vásárló kap. Na, ez aztán igazi világbotrány!

Most úgy tűnik, ebbe óhajt beleállni a magyar kormány és a magyar kormány propagandagépezete, mégpedig teljes erőből. Holott bőven elég lenne a megfelelő szakmai szervezeteknek felvenni a kapcsolatot a forgalmazóval és tisztázni az ügyet. De abból hogy is lehetne háború? Sehogy. Így aztán mindenki készüljön fel arra, hogy az előttünk álló egy évben a civil szervezetekről és az instant kakaóról fog szólni minden. És a kormány meg fog minket védeni a civilektől éppen úgy, mint a gaz kakaógyártóktól, mert első a magyar emberek érdeke.

Közben persze Sajátláb, Nárcisz kutya, az egyszeri gázszerelő lendületesen tovább gazdagodnak, a felcsúti kisvasutat meghosszabbítják Moszkváig és úgy lopnak ki milliárdokat a zsebünkből az olimpia ürügyén, hogy közben nem is lesz olimpia, de nem baj. Mi már csak egy ilyen nép vagyunk. Az nem érdekel minket, hogy Rogán Antal és az ő Cilikéje miből is engedhet meg magának olyasmiket, amire nem futja a keresetükből, arra is ívesen teszünk, hogy miért Mészáros Lölö nyer el minden uniós forrást és az sem ügy, hogy a fejünkre szakad az egészségügy, a közoktatás és a nyugdíjrendszer. Minket az érdekel, hogy ki pénzeli a civil szervezeteket (holott egy kattintás a neten és megnézhetjük, mivel nyilvános) és hogy az osztrák paraszt nehogy már fincsibb kakaót igyon, mint mi. Ezek a preferenciáink. Mi így szeretünk élni. Így is élünk. Meg is érdemeljük.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.