Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hiszem el, hogy így kicsesztél a nemzettel, drága Tímea

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután tudjuk, hogy elsőfokú bírósági ítélet szerint mától nyugodtan lehet közpénzt lopó senkinek nevezni Matolcsy Rómeót, meg hogy Lázár János olyan józan volt tegnap este, hogy nem látta a munkanélküli Habony Árpádot a visegrádi frakcióülésen, meg hogy elborult elméjű állampolgárok üvegekkel és bakanccsal védik a demokráciától Magyarországot, ideje, hogy még egy kicsit szomorkodjunk a nemzet egyik leghíresebb közpénzek körül sertepertélő celebpárjának magánéletében bekövetkezett gyökeres változás miatt. Bizony, a jók mindig elmennek. Sőt, csak a jók mennek el kizárólag.

A turulban fogant nemzet kaszinós- és fánkosnéja, a gyémánt- és szépségverseny-biznisz terén önerőből sikeres üzletasszony, Vajna Tímea végleges és visszafordíthatatlan döntést hozott: elhagyja az országot és Los Angelesbe költözik – sírt fel egy emberként ma reggel a bulvárpöcegödör.

Vajnáné Tímea nem túl hirtelen felindulásból amerikai állampolgárságra vágyik, ami nem egy egyszerű művelet. Ehhez öt év alatt két és fél évet kell az Egyesült Államokban eltöltenie, illetve szüksége van jövedelemigazolásra, betegbiztosításra és bejelentett lakcímre. És innen idézek a fantasztikusoktól:

A pár egyik barátjának ingatlana éppen üresen állt, mikor lakást kerestek Timinek, így úgy döntöttek, hogy azt fogják kibérelni. Ahogy a legtöbb amerikai házban, ebben is van úszómedence és egy hatalmas nappali is, így tökéletesen alkalmas az itthonról érkező vendégek fogadására. A filmügyi kormánybiztos Andy Vajna például rendszeresen meglátogatja majd a feleségét, és Timi is igyekszik minél gyakrabban hazautazni. Pár órával a Los Angeles-i gép felszállása előtt az üzletasszony elárulta a Story magazinnak, hogy több iskolába is beiratkozott kint, elsősorban az angoltudását és a gazdasági ismereteit szeretné fejleszteni, de egy színészképzőt is elkezd majd.

Tudtam én, hogy 2017 a lázadás éve lesz, de ennyire? Pont Amerikába? Ilyen fiatalon kivándorolni? Éppen a sikerek csúcsán? Dehát ezt így hogy? És akkor ez távkapcsi lesz a közpénzégető-parókakészítő-önkényesen adózó filmügyi nagy hazafival? Vagy ez a szerelem mindent kibír? Akkor majd ezután távkapcsolatilag küldjük utánad a pénzt? És a baba-projekt? Nem hiszem el, hogy így kicsesztél a nemzettel, drága Tímea. Nem hiszem, hogy bárki meg tudna vigasztalni. Nem téged, engem.

Nem elég, hogy porlik a nemzet, a földi paradicsomot egy újabb kiváló őstehetség hagyja itt, aki a női princípiumot sutba vágva a tengerentúli önmegvalósítás útjára lép. De vajon ez azt jelenti, hogy végre nem veled lesznek tele a tudományos magazinok, Tímea, vagy ellenkezőleg? Minden utcasarki, pálmafák alatti, óceánparti vonaglásodat élőben közvetíted? Tényleg, te már sejtesz valamit, téged küldtek előre? Mert mondanám, hogy nekem aztán tökmindegy, hogy hol szórod két kézzel a pénzünket, csakhogy továbbra sem mindegy. Az legalábbis, hogy szórod.

Miután nem tudom eldönteni, hogy Rogán Cecília vagy a te csodálatos személyed az irritálóbb (maradjunk nálad), így egymás között tényleg elmondhatnád, hogy mi a francnak volt akkor a nagy fennforgás a fánkozó körül? És tényleg bérelni kell azt a lakást, nem futotta sajátra? Habár én is éppen a minap újítottam be egy úszómedencét, most hogy mondod (ja, nem). Szerintem is ciki lett volna úszómedence nélküli kégliben szégyenkezni. LA-ben? Egy bizonyos szint felett… na, ugye.

Az van, hogy közben meg szar érzés látni, hogy a magyar fiatalok ennyire nem tudnak boldogulni ebben a minden szempontból sikeres és szárnyaló országban. Erősödünk, mint a kurvaélet, nagypapa meg az összes lábunkon tapos, mióta visszaette a fene az ígéret földjéről. Már csak azt nem értem, miért nem jársz jó példával a NER-kommandó és a haza nagyjai előtt? Nem úgy volt, hogy szép dolog beteljesíteni a női princípiumot és teleszülni a hazát unokákkal Kövér László legnagyobb örömére? Vagy csak azok a hazaárulók, akik az úszómedence nélküli nyomorból pattannak meg családot alapítani valahol máshol, akiket aztán az erkölcsileg kikezdhetetlen ittmaradt hazafiak köpködnek kedvükre? Csak ajánlani tudlak a figyelmükbe, drága Tímea! Kérdezzék már meg tőled, hogy mi a büdös francért nem Kazahsztánba vagy Szibéria-alsóra esz a fene, mikor nekünk hetedik éve arról mesélnek, hogy ott vannak a mi igazi gyökereink, a hanyatló Nyugat nekünk nem pálya, hát hiszen hanyatlik bele a nyomorba.

Az a baj, hogy akkor is létezik a Vajna-szindróma, ha történetesen nem nézünk oda, és nem akarjuk tudomásul venni, hogy miről szól. Mondanám, hogy nekünk minden pénzt megérne a te boldogságod bárhol a világon, Tímea, de ez már egyáltalán nem jövő idő. Szar ügy, hogy miután nemzetileg mindent a segged alá toltunk, neked így is mehetnéked van. Az a bajom veled alapvetően, hogy eddig is minden alkalmat kihasználtál, hogy beletold a pofánkba, milyen a kitartott, irritáló nőcskék luxusélete. Ami akkor nem zavarna egy szálat se és közöm se lehetne hozzád, ha Vajna papa az Amerikában kemény munkából összekalapált pénzéből futtatna, de erről kurvára szó nincsen.

Az van, hogy állami közpénzeket, hiteleket, az adófizetők pénzét nyeli el, emberek egzisztenciájának tönkretétele árán adózik most a szájbakúrt kaszinói után pont annyit, amennyihez kedve van. Miközben ez senki másra nem vonatkozik. És az van Tímea, hogy amikor telefossátok a közösségi oldalaitokat az idétlen balfaszságaitokkal, és mindenhonnan közvetítitek, hogy mekkora nagy lábon éltek, hogy most éppen honnan hova, és mekkora sztárokkal paroláztok, akkor az embernek eszébe jut, hogy mégiscsak ettől a nyomorék országtól veszitek el azt, ami semmilyen körülmények között nem járna nektek. Ti, a nagypapával tandemben kurva sokba kerültök nekünk.

Felőlem a világ bármely tetszőleges pontjára költözhetnél, az maradsz, aki mindig is voltál, és nem az irigység mondatja ezt velem, mielőtt valamelyik önérzetes, önerőből sikeres hazafi nekem esne: egy hetvenakárhány éves dörzsölt stróman és maffiózó kitartott feleségének, franc se tudja milyen hátterű cégek alibi-ügyvezetőjének, kamu üzletasszonynak lenni nem dicsőség. Vagy ha igen, akkor körülbelül akkora, mint magyar állami hitelből megkaparintott fekete propaganda kanális (és társai) után külföldön adózni, és a jogállamot naponta lehányni.

Szóval csak annyit még, hogy leszarom az Amerikába költözésedet, Tímea, bár visszataszító, hogy ezt sem bírtad csendben meglépni! Ha csak el kellett tűnnöd szem elől, mert az extrovertált életmódod már Bandi papának és az elvtársaknak is kínos volt, azon sem csodálkozom. Titokban azért remélem, nem az a terv, hogy ha valami váratlan esemény közbejön, a filmügyi strómannak is könnyebb legyen megpattanni a felelősségrevonás elől.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.