Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csoda, hogy ilyen zsírhülye rokonok mellett a miniszterelnök egy földönfutó csóringer?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mesélek Bálint-nap alkalmából valami vicceset. Volt egyszer egy Cider Alma nevű cégcsoport, amely Orbán Viktor – Matolcsy Györgyénél valamivel kevésbé népes – pereputtyához kötődik néhány szálon. Úgy értem, hogy a rokonság ott tobzódik benne: a Viktor nevű sógora és Anikó asszony unokaöccse is pozíciókat töltenek be a módfelett sikeres vállalkozásban.

Amely vállalkozásnak sikerült ama kivételesen hatalmas bravúr, hogy összegereblyézett 3,2 milliárd forint tartozást a Szijjártoporzékolásügyi Péter segge alá tartozó, nem elhanyagolható veszteséggel működő Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) felé. A 444 által felgöngyölített sztorin ITT dobtuk el az agyvelőnket anno, midőn átfogta a tudatunk, hogy miről is van szó.

Arról tudniillik, hogy a kifizetőház kereskedőház, vagyis az állami cég jó bizniszt vélt felfedezni a konzervek/befőttek exportjában, ezért „meghitelezett” egy csomó almát az Orbán-pereputty cégcsoportjának, hogy majd azok jól feldolgozzák, és eladják külföldön. A nagyszerűnek tűnő üzlet nem jött össze, ezért az Orbán-pereputty cége elzálogosított ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzervet és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzervet, hogy fulladjon is bele szépen a külügy. Ha már volt bátorságuk és bőr a pofájukon, hogy az adófizetők pénzén a tehetségtelen Orbán-rokonok vállalkozásait hitelezik.

A 3,2 milliárdos tartozást Orbánék idióta rokonainak csak felhalmozni nem volt nehéz, visszafizetni annál inkább. Bár azt ígérték, novemberre mindent törlesztenek, ez nem történt meg. Szerencsére azonban december utolsó napjaiban egy rejtélyes jóakaró – egy harmadik fél, akire a csinos kis összeget az állami kereskedőház átruházta – kirántotta a szarból a miniszterelnök tehetséges rokonságának cégét: kipengette a zsetont Szijjártóéknak, akik, mint látható, a lehető legnagyobb hűséggel kezelik a köz vagyonát.

Az esetről beszámoló Hír Tv-nek a teljesen átláthatóan és nyereségesen (ja, nem) működő állami intézmény nem volt hajlandó elárulni, hogy mégis ki volt az, aki előkapott a sifonérból 3 milliárdot az Orbán-klán kedvéért, ezért közérdekű adatigényléssel fordultak az MNKH-hoz. Mint kiderült, a Mészáros Lölö sokoldalú zsenihez kapcsolható Hórusz Faktorház fizette ki a Cider Alma – ismételjük át még egyszer – 3,2 milliárd forintos tartozását.

Idáig tartott a mese, most jönnek a Bálint-napi jókívánságaim ezzel a minden határon, jóérzésen és falon átmenő bűnszervezettel kapcsolatban. Tudom, hogy a hívők nem is tudnak róla, nem is érdekli őket és el sem hiszik, de újra ki kell jelentem – főleg azok kedvéért, akik még mindig fintorognak, eltartják a kisujjukat és keresik a politikailag korrekt definíciókat -, hogy Magyarország az Orbán nevű keresztapa által vezetett maffiaklán(ok) áldozatává vált. Végérvényesen.

Amikor már azt sem szégyellik, hogy a jellegét elveszített közpénzből rendezik a földönfutó csóringer miniszterelnök rokonságának tartozásait, arra mit lehet mondani? Meg lehet próbálkozni azzal a penetráns érveléssel, hogy de hát ezt mindenki tudja, de ha mindenki tudja, akkor miért nem b*ssza meg a fényességes telihold ezt az egészet?

Ki az az állampolgár, aki zsinórban kétszer erre adott felhatalmazást a forradalmi fülke magányában az Orbán nevű gazembernek?

Ki az, aki azért szavazott a Fideszre, hogy az a közpénzből működő állami intézményeket arra használja, hogy a miniszterelnök családtagjainak debilkretén vállalkozásait hitelezzék?

Ki az a vadbarom egyáltalán, aki tonnányi kukoricát és magozott meggyet hitelfedezetnek képes minősítni?

Ki az az idióta, aki azért szavazott a Fideszre és azért húzza az igát jól megemelt minimálbérért, hogy az állampárt egy félanalfabéta gáz- és mangalicaszerelő cégeiben és számláin halmozza fel azt a pénzt, amiből az országnak kellene fejlődnie?

Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy egy cégnek az a célja, hogy 3,2 milliárdos adósságot halmozzon fel, hacsak nem szándékosan teszi?

Ki az az ember – jelentkezzen, látni akarom -, aki meg tudja győzni magát arról, hogy a közpénz azt a célt szolgálja, hogy a miniszterelnök semmihez nem értő családja adósságait kifizessék belőle, amellyel azok az adófizetőknek lógnak?

Tehát akkor még egyszer azoknak, akik nem értik, vagy a tudatuk nem engedi, hogy felfogják: minden istentelenül büdös szál előbb, vagy utóbb ehhez az elszabadult illiberális tudatrepedéshez vezet. Ha még van emberi lény, aki nem érti: ez itt az eddigi legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy a letagadott stróman valójában A stróman. Akiről ezután azt is érdemes tudni, hogy nem csak a mangalicákhoz, a kastélyokhoz, szállodákhoz, útépítéshez, élelmiszeriparhoz, médiához ért mindenek felett, de egy faktorházat is sikerült a segge alá gründolni.

Hogy félreértés ne essék: ezt a céget nem Mészáros Lölö zsenijéből sikerült feltőkésíteni, hanem jó eséllyel a túlárazott közbeszerzések nettó profitjából, amennyiben az állami megrendelések tetemes része ebben az országban hogy és hogy nem, ennél a tökéletesen átlagembernél szoktak landolni. Nos, ebből a pénzből Lölö, a megbízható jóbarát, aki annyi mindent köszönhet a miniszterelnök úrnak, szemrebbenés nélkül kifizet 3 milliárdot. A játszma szabályai szerint.

Ki az, aki utoljára értesül az egész buliról, mert megint megpróbálták eltitkolni előle, de nem sikerült? A nagyon hülyének nézett kisember. Összefoglalom: a semmihez nem értő Orbán rokonok összegyűjtöttek egy senkinek nem kellő, eladhatatlan készletet, amelynek ellenértékét a nemzeti szégyenház meghitelezi nekik, azaz zálog gyanánt átveszi. Sajnos az eredeti tervekkel szemben – miszerint hitelt felvesz, céget pusztulni hagy, karokat széttár – kitudódik az ügylet, ezért nem lehet vállakat megvonni, hogy dehát nesztek, kukorica és magozott megy. Szijjártó kap két sallert, hogy ha legközelebb ilyen kellemetlenségeket okoz a klánnak, szétverődik az ő pofája, Lölöt meg utasítják, hogy tüntesse el a kínosan kellemetlen tartozást. Nem, nem a saját tehetségéből összekapirgált pénzből, hanem abból, aminek a jellege időközben igencsak megváltozott.

Majd amikor legközelebb Lázár János, vagy valamelyik pofátlan senkiházi meg akarja védeni a magyar adófizetők pénzét, jó lenne ezt sem elfelejteni. Ha már Budapest nem Bukarest. A jellegét elveszített közpénzből kifizették egy magáncég állami intézmény felé fennálló tartozását úgy, hogy a milliárdos adósság mellett milliárdokat vettek ki belőle. Ez itt a törvényerőre emelt és kormányprogrammá avanzsált korrupció definíciója.

Hát csoda, hogy ilyen zsírhülye rokonokkal a miniszterelnök egy földönfutó csóringer? Még szerencse, hogy van neki egy ilyen önzetlen, segítőkész családi barátja, aki mindig ott van a bajban. Rohadt, kurva élet.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.