Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csupán egyetlen dolgot nem sikerült még elérnie a kormánynak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi elsőként lázadtunk fel 2010-ben. Meghirdettük, és 7 év verejtékes munkájával felépítettük a saját, magyar politikai és gazdasági rendszerünket. A mi testünkre szabott, a mi hagyományainkból, és a mi észjárásunkból kikovácsolt magyar modellt: a nemzeti együttműködés rendszerét.

(Orbán Viktor, évértékelő beszéd, 2017)

Ez kivételesen tökéletesen így igaz, ahogy a drága miniszterelnök úr mondja azt azzal az igazmondó szájával. Ő és szocialista brigádja 2010-ben fellázadt. A hosszas vergődés megviselte a pártot is, a párt vezérét is, ezért eldöntötték, hogy mindenáron megnyerik a választást. A mai ellenzéki, akkori kormánypárt korruptsága, számtalan hibája, tehetetlensége mellett kellett még ehhez egy – az egész világot megrengető – gazdasági válság, annak minden következményével. Kellett a „szociális, vagy háromigenes népszavazás”, a parlamenti munka bojkottálása, az utcára vitt politizálás, a lejáratások sora, a gyűlöletkampány atyamesterének szakmai tanácsai, a bármikor bármit meglovagolni kész tanácsadók és tányérnyalók gátlástalansága. Kellett az üvöltő hazugság, ami elnyomta a racionalitást.

Lényegében ma is ez történik. Hazugságok, propaganda, lejáratás, karaktergyilkosság, rágalmak. Kormányzás helyett. Uszítás, megosztás, gyűlöletkeltés, hergelés. Demokrácia helyett.

Hét év verejtékes munkájával a kormány felépítette a saját politikai és gazdasági rendszerét. Ebben a rendszerben nincs helye a magyar vállakozásoknak és vállalkozóknak, mert kellenek a piacok az udvaroncoknak. Andy Vajnának kell a kaszinó- és játékgép biznisz, ezért az Orbán-kormány soktízezer magyar vállalkozót tett tönkre, akik a vendéglátóegységeikben játékgépeket üzemeltettek. Először a kormány törvényt hozott a szerver-alapú játékgépek bevezetéséről. Amikor sokmilliós költséggel átálltak az üzemeltetők az új előírásoknak megfelelő módra, akkor egyik napról a másikra betiltották ezek működését. 40 ezer munkahelyet nyírtak ki egyik percről a másikra. Andy Vajna – a kaszinókoncessziók és játékgép-üzemeltetés új tulajdonosa – 1200 új munkahelyet teremtett. Ezek a gépek a mai napig nincsenek bekötve a NAV-hoz, miközben az utolsó kisbolt pénztárgépe be van kötve.

Más hű szolgáknak kellettek a trafikok, ezért családok tízezreit fosztotta meg a kormány a megélhetésétől. Lehetne folytatni a földmutyival, amikor a kormány (és nincs jelentősége, hogy parlamenti döntés szükséges a törvényhozáshoz, miután a parlament, a kormány és a Fidesz egy és ugyanaz) évtizedek óta gazdálkodóktól vette el a földet, hogy gázszerelőknek, politikusfeleségeknek, műkörmösöknek és fogorvosoknak juttassa azt.

Mindent, a világon mindent központosítottak, hogy önálló akarat, de még önálló gondolat se születhessen sehol, senki fejében. Elvették az önkormányzatoktól az oktatási intézményeket – természetesen az ingatlanvagyonnal együtt -, felszámolták az önkormányzatiság lényegét, elvonták az iskolák önállóságát. Minden szál – nem is szál, hanem vezetőszár – egy kézben fut össze. Az önkormányzatok, az oktatás, a kórházak gazdálkodása, rendőrség, alkotmánybíróság, ügyészség, de még a sportklubok is, minden. Csak a Fidesz!

Az uniós pénzek elosztása, a belső források felhasználása a klientúra érdekeit szolgálja. Mészárosok, Tiborczok, Garancsik – régebben Simicskák – tarolják le a magyar piacot, viszik a megbízásokat (és a pénzt), megnyomorítva, elpusztítva a piac egyéb szereplőit, főleg a magyar vállalkozásokat. Minden kell nekik és mindent le is kaszálnak. Ők építenek utat, vasutat, vízvezetéket, közvilágítást, ők szállítanak be a tankönyvpiacra, a közétkeztetésbe, mindenhová. Párhuzamosan telirakták az országot külföldi tulajdonú összeszerelő-üzemekkel, hogy a munkavállalók ne is gondoljanak arra, hogy egy megerősödő magyar ipar sokkal stabilabb és folyamatosan fejlődő munkalehetőséget biztosíthatna számukra.

Hét év megfeszített munkájával az Orbán-kormány szétverte az oktatást, kinyírta az egészségügyet, szétszaggatta a szociális hálót. Rokkantak maradtak ellátás nélkül, egyedül élő idős emberek maradtak segítség nélkül, közel egymillió ember menekült el az országból, óriási a dolgozói szegénység, a nyugdíjasok helyzete folyamatosan romlik, a rendszerváltás után még élmezőnybe tartozó ország sereghajtóvá vált, a demokratikus, többpárti berendezkedés helyét egy féldiktatórikus rablógazdálkodás vette át, a társadalom végletesen megosztott lett, a szegényebb családokba született gyermekeknek esélyük sincs az oktatás révén kitörni a nyomorból.

A Fidesz-kormány hazugságokra épülő politikai és gazdasági modellje remekül működik.

2008. március 9.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?

És a szavazók egyetértettek. Nem kell kórházi napidíjat fizetni, legfeljebb hálapénzt. Nem kell kórházi napidíjat fizetni, csak másfél évig kell várni egy műtétre, hónapokig egy vizsgálatra. Nem kell napidíjat fizetni, csak bevinni a kórházba a gyógyszert, pelenkát, lázmérőt, pizsamát, ragtapaszt, vécépapírt.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?

És a szavazók egyetértettek. Nem kell vizitdíjat fizetni, csak nincs háziorvos. Nem kell vizitdíjat fizetni, csak három hetet várni egy gyulladt foggal és csak a foghúzás ingyenes.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

És a szavazók egyetértettek. Ma egy egyetemi szemeszter 150-350 ezer forintba kerül. Erre jön a lakhatási, megélhetési, utazási és egyéb költségek sora. Van ugyan hitelprogram, aminek örömére már egy jelentős adósággal indulhat a fiatal az életbe.

Az Orbán-rezsim létrehozta a testére szabott, a hagyományaikból, és az ő észjárásunkból kikovácsolt magyar modellt: a nemzeti együttműködés rendszerét.

Magyarország az az ország lett, ahol a sajtószabadság már csak nyomokban létezik, a kormány bármit titkosíthat, ami minden más országban nyilvános. A minimálbér az egyik legalacsonyabb az Unióban, az ÁFA és a munkáltatók, valamint munkavállalók terhei a legmagasabbak. A polgári réteg gyakorlatilag megszűnt, a szegénység elképesztő mértékű, közel egymillió ember nem tud télen fűteni a saját otthonában, a külföldre menekülő magyar munkaerőt még ukrán vendégmunkásokkal sem lehet pótolni, mert ők is inkább a fejlettebb gazdaságú országokba mennek.

Ma már születéskor eldől a gyermek sorsa, sokan halnak meg gyógyítható betegségekben, a nyugdíjkassza bármikor a fejünkre omolhat, a kormány kizsákmányolja és kirabolja az országot, az állam gyenge és majdnem teljesen működésképtelen. Néhány család eszelősen gazdagodik, a többség megnyomorodik. A parlamenti pártok gyakorlatilag közösen – tevőlegesen, vagy passzívan – tönkreteszik az országot. A szabad sajtó maradékát, a kormánnyal szemben kritikát megfogalmazó civileket, civil szervezeteket, politikai szervezeteket, közszereplőket, véleményportálokat, blogokat a kormány nemtelen eszközökkel igyekszik megsemmisíteni, kivéreztetni, lejáratni.

Egyetlen dolgot nem sikerült még elérnie a kormánynak. Megtörni a társadalom egy részét, hallgatásra kényszeríteni, rettegésbe fojtani a kritikus hangokat. Ezt még nem sikerült elérniük, de emlékezzünk vissza Orbán Viktor kormányprogramjára: folytatjuk. És folytatni is fogják, kétségünk se legyen. De mi is folytatjuk. Aztán meglátjuk, mi történik.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.