Csupán egyetlen dolgot nem sikerült még elérnie a kormánynak

Orbán Viktor/Facebook Orbán Viktor/Facebook

Mi elsőként lázadtunk fel 2010-ben. Meghirdettük, és 7 év verejtékes munkájával felépítettük a saját, magyar politikai és gazdasági rendszerünket. A mi testünkre szabott, a mi hagyományainkból, és a mi észjárásunkból kikovácsolt magyar modellt: a nemzeti együttműködés rendszerét.

(Orbán Viktor, évértékelő beszéd, 2017)

Ez kivételesen tökéletesen így igaz, ahogy a drága miniszterelnök úr mondja azt azzal az igazmondó szájával. Ő és szocialista brigádja 2010-ben fellázadt. A hosszas vergődés megviselte a pártot is, a párt vezérét is, ezért eldöntötték, hogy mindenáron megnyerik a választást. A mai ellenzéki, akkori kormánypárt korruptsága, számtalan hibája, tehetetlensége mellett kellett még ehhez egy – az egész világot megrengető – gazdasági válság, annak minden következményével. Kellett a „szociális, vagy háromigenes népszavazás”, a parlamenti munka bojkottálása, az utcára vitt politizálás, a lejáratások sora, a gyűlöletkampány atyamesterének szakmai tanácsai, a bármikor bármit meglovagolni kész tanácsadók és tányérnyalók gátlástalansága. Kellett az üvöltő hazugság, ami elnyomta a racionalitást.

Lényegében ma is ez történik. Hazugságok, propaganda, lejáratás, karaktergyilkosság, rágalmak. Kormányzás helyett. Uszítás, megosztás, gyűlöletkeltés, hergelés. Demokrácia helyett.

Hét év verejtékes munkájával a kormány felépítette a saját politikai és gazdasági rendszerét. Ebben a rendszerben nincs helye a magyar vállakozásoknak és vállalkozóknak, mert kellenek a piacok az udvaroncoknak. Andy Vajnának kell a kaszinó- és játékgép biznisz, ezért az Orbán-kormány soktízezer magyar vállalkozót tett tönkre, akik a vendéglátóegységeikben játékgépeket üzemeltettek. Először a kormány törvényt hozott a szerver-alapú játékgépek bevezetéséről. Amikor sokmilliós költséggel átálltak az üzemeltetők az új előírásoknak megfelelő módra, akkor egyik napról a másikra betiltották ezek működését. 40 ezer munkahelyet nyírtak ki egyik percről a másikra. Andy Vajna – a kaszinókoncessziók és játékgép-üzemeltetés új tulajdonosa – 1200 új munkahelyet teremtett. Ezek a gépek a mai napig nincsenek bekötve a NAV-hoz, miközben az utolsó kisbolt pénztárgépe be van kötve.

Más hű szolgáknak kellettek a trafikok, ezért családok tízezreit fosztotta meg a kormány a megélhetésétől. Lehetne folytatni a földmutyival, amikor a kormány (és nincs jelentősége, hogy parlamenti döntés szükséges a törvényhozáshoz, miután a parlament, a kormány és a Fidesz egy és ugyanaz) évtizedek óta gazdálkodóktól vette el a földet, hogy gázszerelőknek, politikusfeleségeknek, műkörmösöknek és fogorvosoknak juttassa azt.

Mindent, a világon mindent központosítottak, hogy önálló akarat, de még önálló gondolat se születhessen sehol, senki fejében. Elvették az önkormányzatoktól az oktatási intézményeket – természetesen az ingatlanvagyonnal együtt -, felszámolták az önkormányzatiság lényegét, elvonták az iskolák önállóságát. Minden szál – nem is szál, hanem vezetőszár – egy kézben fut össze. Az önkormányzatok, az oktatás, a kórházak gazdálkodása, rendőrség, alkotmánybíróság, ügyészség, de még a sportklubok is, minden. Csak a Fidesz!

Az uniós pénzek elosztása, a belső források felhasználása a klientúra érdekeit szolgálja. Mészárosok, Tiborczok, Garancsik – régebben Simicskák – tarolják le a magyar piacot, viszik a megbízásokat (és a pénzt), megnyomorítva, elpusztítva a piac egyéb szereplőit, főleg a magyar vállalkozásokat. Minden kell nekik és mindent le is kaszálnak. Ők építenek utat, vasutat, vízvezetéket, közvilágítást, ők szállítanak be a tankönyvpiacra, a közétkeztetésbe, mindenhová. Párhuzamosan telirakták az országot külföldi tulajdonú összeszerelő-üzemekkel, hogy a munkavállalók ne is gondoljanak arra, hogy egy megerősödő magyar ipar sokkal stabilabb és folyamatosan fejlődő munkalehetőséget biztosíthatna számukra.

Hét év megfeszített munkájával az Orbán-kormány szétverte az oktatást, kinyírta az egészségügyet, szétszaggatta a szociális hálót. Rokkantak maradtak ellátás nélkül, egyedül élő idős emberek maradtak segítség nélkül, közel egymillió ember menekült el az országból, óriási a dolgozói szegénység, a nyugdíjasok helyzete folyamatosan romlik, a rendszerváltás után még élmezőnybe tartozó ország sereghajtóvá vált, a demokratikus, többpárti berendezkedés helyét egy féldiktatórikus rablógazdálkodás vette át, a társadalom végletesen megosztott lett, a szegényebb családokba született gyermekeknek esélyük sincs az oktatás révén kitörni a nyomorból.

A Fidesz-kormány hazugságokra épülő politikai és gazdasági modellje remekül működik.

2008. március 9.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?

És a szavazók egyetértettek. Nem kell kórházi napidíjat fizetni, legfeljebb hálapénzt. Nem kell kórházi napidíjat fizetni, csak másfél évig kell várni egy műtétre, hónapokig egy vizsgálatra. Nem kell napidíjat fizetni, csak bevinni a kórházba a gyógyszert, pelenkát, lázmérőt, pizsamát, ragtapaszt, vécépapírt.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?

És a szavazók egyetértettek. Nem kell vizitdíjat fizetni, csak nincs háziorvos. Nem kell vizitdíjat fizetni, csak három hetet várni egy gyulladt foggal és csak a foghúzás ingyenes.

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

És a szavazók egyetértettek. Ma egy egyetemi szemeszter 150-350 ezer forintba kerül. Erre jön a lakhatási, megélhetési, utazási és egyéb költségek sora. Van ugyan hitelprogram, aminek örömére már egy jelentős adósággal indulhat a fiatal az életbe.

Az Orbán-rezsim létrehozta a testére szabott, a hagyományaikból, és az ő észjárásunkból kikovácsolt magyar modellt: a nemzeti együttműködés rendszerét.

Magyarország az az ország lett, ahol a sajtószabadság már csak nyomokban létezik, a kormány bármit titkosíthat, ami minden más országban nyilvános. A minimálbér az egyik legalacsonyabb az Unióban, az ÁFA és a munkáltatók, valamint munkavállalók terhei a legmagasabbak. A polgári réteg gyakorlatilag megszűnt, a szegénység elképesztő mértékű, közel egymillió ember nem tud télen fűteni a saját otthonában, a külföldre menekülő magyar munkaerőt még ukrán vendégmunkásokkal sem lehet pótolni, mert ők is inkább a fejlettebb gazdaságú országokba mennek.

Ma már születéskor eldől a gyermek sorsa, sokan halnak meg gyógyítható betegségekben, a nyugdíjkassza bármikor a fejünkre omolhat, a kormány kizsákmányolja és kirabolja az országot, az állam gyenge és majdnem teljesen működésképtelen. Néhány család eszelősen gazdagodik, a többség megnyomorodik. A parlamenti pártok gyakorlatilag közösen – tevőlegesen, vagy passzívan – tönkreteszik az országot. A szabad sajtó maradékát, a kormánnyal szemben kritikát megfogalmazó civileket, civil szervezeteket, politikai szervezeteket, közszereplőket, véleményportálokat, blogokat a kormány nemtelen eszközökkel igyekszik megsemmisíteni, kivéreztetni, lejáratni.

Egyetlen dolgot nem sikerült még elérnie a kormánynak. Megtörni a társadalom egy részét, hallgatásra kényszeríteni, rettegésbe fojtani a kritikus hangokat. Ezt még nem sikerült elérniük, de emlékezzünk vissza Orbán Viktor kormányprogramjára: folytatjuk. És folytatni is fogják, kétségünk se legyen. De mi is folytatjuk. Aztán meglátjuk, mi történik.adomany