Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Kedves tányér-, segg- és talpnyalók! Mi ez a szánalmas húzás már megint?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Viktorka, kicsi csillag! Mi történt a mindennel szembemenő, akár széllel szemben is bátran hugyozó bátorságoddal? Holnap évet értékelsz és ehhez le kell zárni egy fél hektárnyi területet? Mitől rinyálsz, arany cimbora? Mást kérdezek, mert tuti nem te döntötted ezt el, valószínűleg nem is tudsz róla. Úgyhogy inkább a slapajaidnak címzem a kérdést.

Kedves tányér-, segg- és talpnyalók! Mi ez a szánalmas húzás már megint? Féltek, hogy a vezér találkozik a valósággal? Hogy szembejön őfelségével az istenadta nép? Attól rettegtek, hogy a fényes csillag szembesülni talál az emberek valódi véleményével és nem csak az általatok megszűrt alternatív valóság hamis burka veszi körül?

Csak úgy kérdem: mi történne, ha megvilágosodna a főnökötök? Ha rájönne, hogy mégsem imádja mindenki habzó szeretettel? Eldőlne, mint áfacsökkentett féldisznó az ólban? Nem unjátok még, hogy egy kicsi ország minden tekintetetben jelentéktelen vezetője körül akkora cirkuszt csaptok, mintha ő lenne egyszemélyben az angol anyakirálynő és az Amerikai Egyesült Államok elnöke? Mitől féltek ennyire? Kifütyültek már mást is ebben az országban (ti aztán tudjátok), mégis túlélte.

Orbán Viktor uralkodása kezdete óta nem ad interjút, csak a gondosan kiválogatott mikrofonállványoknak. Nem lehet megközelíteni, nem lehet kérdezni, vitázni főleg nem mer senkivel. Az utca, ahol a mi adónkból éldegél, évek óta a TEK védelme alatt áll, gyakorlatilag lezárt terület. Magyarországon nem divat sem megmerényelni, sem leköpdösni a politikusokat, Orbán nem forog semmiféle veszélyben, mégis dugdossátok az emberek elől.

Mitől is kell ennyire fosni? Hiszen ha ma, holnap, a jövő héten lenne választás, a felcsúti focista 350 százalékos győzelmet aratna. Ezt hangoztatja az összes elemző cég, amely cégeket ti fizettek. Mindenki őt akarja és őt imádja, ezt is naponta olvashatjuk a közpénzből eltartott, közepes képességű firkászaitoktól, láthatjuk a közpénzből kitartott televízióitokban. Akkor mire ez a nagy pánik? Ti is tudjátok, hogy hazudtok megállás nélkül? Tudjátok, hogy távolról sem olyan erős a fölény, hogy nem mindenki dicsőíti a vezért, nem mindenki csókdossa a lúdtalpa sáros nyomát is?

Tudjátok, hogy nagy a baj az országban, nő az elégedetlenség és csak egy szikra kell a robbanáshoz? Még az sem elég, hogy jelenleg nincsen ütőképes ellenzék? Féltek, hogy bármikor összesűrűsödhet annyira az elkeseredettség, hogy elsöpörje a kereszténység megmentőjét? Őt féltitek, vagy magatokat? Aggódtok, hogy összeomlik, ha kénytelen szembenézni mindazzal, amit ebben az országban művelt? A következményektől óvjátok?

De miért? Hiszen ennyi jót még senki nem tett ezzel az országgal. A munkanélküliség lényegében megszűnt, a bérek emelkednek, az ország úgy meg van védve, mint a hétszentség, Putyin gyakorlatilag ajándékba épít nekünk egy atomerőművet, a gyerekek ingyen kapnak enni, a rokkantak legelhetik a felcsúti fűtött gyepet, a nyugdíjasok egész évben elvannak a karácsonyi Bözsiutalvánnyal, öröm van és boldogság. Mindenki feszt lép egyet előre, bárki megengedhet magának egy kis helikopteres országjárást, a gázszerelőknek annyira jól megy, hogy minden napra másik luxusautó áll rendelkezésre, ha úri kedvük úgy hozza, vesznek valami szép meglepit maguknak – néhány szállodát, egy tévécsatornát, vagy hasonló apróságot – a nép elégedetten röfög, minden hétvégén futja egy Igazi Csíki Sörre. Fejlődünk és virágzunk, rajongunk és imádjuk a végtelenül becsületes kormány minden egyes tagját, főleg Orbán Viktort.

Csodáljuk a vezért, megsüvegeljük azt az áldozatkészséget, amit irányunkba mutat. Hiszen szorgosan dolgozik értünk, de még annyit sem tudott félretenni a szerény fizetéséből, hogy vegyen rajta egy ócska használt autót. Szinte ingyen vállalja ezt a rengeteg fáradságot és a szeme sem rebben, amiért ő szinte a szegénységi küszöb alatt tengődik, a lánya-veje-felesége-szomszédja-kutyája pedig napról-napra gazdagodik.

A nemzetközi kapcsolataink soha nem voltak ilyen virágzóak, a főnök telefonon csacsog az USA elnökével, leváltja a neki nem tetsző uniós vezetőket, a hátán viszi Putyint, közben megvédi az akácot, a pálinkát, Farkas Flóriánt, Rogán Antalt és mindenkit, aki csak kedves az ő szívének.

Ezért érthetetlen, hogy miért kell dugdosni a rajongók elől, miért nem vegyül a néppel, miért nem beszél az emberekkel és mi a büdös francért kell fekete fóliával körbekeríteni, amikor a meghívott és gondosan kiválogatott híveihez beszél, most meg már egy fél hektárt le kell zárni, nehogy valaki fütyülni merjen, vagy belekiabáljon az évértékelő beszédbe. Hát nem rólunk szól minden? Nem értünk gürcöltök, nem nekünk építitek az országot? Nem minket értékeltek, nem a mi évünkről fog beszélni az aranyszájú? Ő már egy külön országban él? Egy másik dimenzióban? Nektek meg fontos, hogy ez így is maradjon, mert a ti pozíciótok és a húsosfazék körül elfoglalt helyetek, büntetlenségetek, számonkérhetetlenségetek az ő személyétől függ?

Ha ő borul, borultok ti is? Minden, amit összrakosgattatok veszhet? Ezért bármi áron megvéditek, egyben tartjátok a rendszert? Akkor is, ha mindenki más beledöglik ebben az országban? Akkor is, ha nem épít, hanem rombol? Mindegy, csak nektek jó legyen?

Így, kispajtások, így. Védjétek az arany tojást tojó Orbánt. A magatok érdekében. Elszámolnotok majd nem neki kell, hanem nekünk. Akkor mi lesz? Lezárjátok a környéket, hogy oda ne férhessünk?

Szánalmasak vagytok.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.